Najdi forum

Po kar nekaj letih jeze, ko v času obiranja ni bilo več kaj obirat smo se odločili in včeraj posekali na nulo vse sadno drevje. Sedaj naj pa banda krade kje drugje in tam upam, da jih dobijo in jih fajn prebutajo.
Smo imeli veliko dreves tako, da je bilo sadja dovolj za nas, vse sorodnike in še vse sosede in okoliške otroke. Že nekaj let pa nam je nekdo močno organizirano ponoči pokradel čisto vse. Pa še to ni bilo dovolj in so istočasno pomendrali še vse njive kjer je zelenjava.
Zelenjavo pa zastrupim, če se loti kdo še to krast.

A da bi pa eno noč mal dežural pa ni šlo?

Poznam Na našem koncu pridejo kar s kombijem in ga napolnijo. Tudi očetu so letos eno vrsto breskev obrali do golega. Kdo pa bo vsako noč 2 meseca dežural v sadovnjaku, podnevi bral in prodajal?

.
A naj se na njive preselimo? Različne vrste sadja ne dozorijo istočasno tako, da bi morali dežurat praktično od pomladi do poletja in se zraven trest, da ne bodo pobrali recimo takrat, ko gremo v službo. Razen, če bi dali odpoved v službi in dežurali 24 ur na dan. Idealna ideja.

Ja točno zaradi tega smo to naredili. Naj si ljudje vzamejo za pojest. Je sadja več kot dovolj za vse. Ko pa nekdo pride s prikolico in pokrade vse v nulo pa znoriš. To namreč ni za lastno uporabo ampak preprodajo. In da bo nekdo služil na mojem delu. Ni šans.
Pokradejo pa tudi čez dan, ko so ljudje v službi.

Saj lahko pri meni svoje odkupite nazaj….:), drugače je pa tole res barabinstvo.

Sem ljubitelj narave, plesa in vsega lepega, ločen po tuji krivdi, ne pijem ne kadim - 1. april...

Ja, to se baje dogaja v veliko sadovnjakih. Po moje gre za povezane združbe. Barabe.

a bi se rad v cabrio peljal? :)))

Ja bi se z veseljem, zakaj sprašuješ?

Sem ljubitelj narave, plesa in vsega lepega, ločen po tuji krivdi, ne pijem ne kadim - 1. april...

no kr pridi na našo njivo….bosta ti in bmwjček cabrio :)))

za take podvige je kar star kombi, sposodim si ga kar v Rojah…
da še malo izkoristim to temo, sedaj je veliko ljudi brezposelnih, ponujamo dobro plačo oz. plačamo na kilo ukradene zelenjeve, vse zainteresirane pozivam, da se javijo v tej temi.

Naj naštejem še prednosti te častne zaposlitve:

– dinamično in razgibano delo
– vsak dan se obišče drug kraj
– dela se ponoči in ni vroče
– pridni zelo dobro zaslužijo
– lahko povoziš kakega psa na cesti kjer promet ni dovoljen
– domače smeti lahko odmetavaš na kmetijskih površinah
– pozabil sem omenit, lahko povoziš tudi mačka (veljajo enaki pogoji kot za pse)
– odmetavanje kondomov po njivah
– vožnja brez katalizatorja z veliki kubaturami motorja

Evo, tako nekako je to, prošnje sprejemam na mail: [email protected] (ta mail uporabijo tisti, ki bi raje kradli zelenjavo)

bolj sadjarsko usmirjeni kandidati pišejo na mail: [email protected]

zainteresirani za oboje pa pišejo na mail: [email protected]

Prijave naj vsebujejo dosedanje izkušnje, življenepis s sliko, ženske naj se opredelijo glede prihodnje nosečnosti (da ne izobražujemo kadra brez veze) in seveda kontaktne podatke. Razgovori se bodo opravljali predvidova v sadovnjakih širom Slovenije (sedeli bomo v senčki dreves).

hud pes, seveda neprivezan v ograjenem sadovnjaku.

neuporabno, zdrobljeni apavrini v govejen zrezku in pes lepo spi do jutra….

BMW ta pa je bila carska. Raje požagam, kot da bi drugi imel, pa magari mal jaz, mal sorodstvo, mal okoličani. Ne, noben ne bo imel. Še zastrupl bomo zelenjavo, pa crknte, a ne. Matr sem vas zajebala. Glede na to, da je bilo za vse dovolj, so morda odnesli kar je ostalo. Al bi moralo zgniti. Škoda besed, raje vsi kupujemo v štacun, kot da bi nam nekdo mal kradel. Za obrat en velik sadovnjak pa ni dovolj par ur ?! Najbrž mal pretiravaš, ampak važen da ste jih zajebal, a ne. Ampak ob tem se človek sprašuje, koga ste s tem najbolj ? Kaj pa porečejo pasjeljubci ob tem, ko mogoče kakšen pesek zaide na njivo ? Mučenje živali strogo prepovedano, mučenje ljudi pa po osebnih potrebah. Pametni ljudje v Italiji, ki imajo res ogromne sadovnjake najbrž tole urejajo drugače – po pameti.

naslednji korak bo strup. Pa naj krade banda.

Naj ti povem eno resnično zgodbo izpred cca. 20 let. Zadeva se je dogaja na gorenjskem. Starejši gospod je imel veliko češnjo, vaški otroci so v sezoni seveda prišli po kako češnjo. Seveda niso prišli z vrečkami ali prikolicami, samo so jih par pojedli in šli. No gospodu je šlo to tako v nos, da je napeljal žico brez zaščite in zadevo priklopil na omrežje. Rezultat: mrtev sedemletni otrok…..ta gospod češnje ni nikdar obral do konca, pa ga je kljub temu motilo da nekaj pojedo otroci, da je enostavno ubil otorka zaradi kile češenj. Taki ljudje, ki bi nekaj zastrupljali in podobo pa celo ubijali za koli jabolj niso vredni nič…
Malo v razmislek kako daleč se gre pri obrambi njive, sadovnjaka….ker res močno dvomim, da je kdo zmožen pobrat cel sadovnjak v parih urah (no razen naša združba s pomočjo Triad…)…

Je pa zanimivo, da raje vse podrete in še vi nimate ničesar….

Posekali ste drevje? Zdaj vam bodo pa drva kradl … nema vam spasa.

Haha staraaa, tale je pa dobra…..

ampak tole s sekanje je pa tako kot bi ženi luliko permanentno zašil, pokvaril, onemogočil za uporabo, da je ne bo kdo drug slučajno porival…

Za začetek preberi še1x prvi post. Sadje je bilo za nas, za sorodnike, sosede in vse vaške otroke. Tako, da ta tvoja zgodbica je povsem mimo usekala.
Zanimivo, da si strup tako resno vzel to, da bi ti glavo odsekala si pa razumel kot šalo.
Sicer pa napaka. Sadja imamo zase več kot dovolj. Porezan je pa sadovnjak, ki je bil očitno predaleč od vasi in so ga zato organizirano praznili. In ja, če moram v sadovnjaku krepko delat in na koncu leta nimam od tega čisto nič potem drevesa raje posekam. Bomo pa seno prodajali:)))

Bistvo vsega pa je, da se v naši državi lahko organizirano krade in ne moreš naredit čisto nič. Razen, če stvari vzameš v svoje roke kjer si pa na koncu ti kriminalec lopov pa žrtev.

žihr kdo to odpelje, da bo travca lahko nemoteno rastla :)))

New Report

Close