Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Osebe s senzornimi ovirami Lokalne volitve

Lokalne volitve

Mahanje z velikimi in težkimi besedami in sodbami, brez argumentov, zgolj subjektivno. Eni ste “zakon”

Me je ta post zelo zveselil.
Ker me je še dodatno utrdil v mojih pogledih in mnenjih.

Bom pa povedal tako, da bo še trotel ziher.

Sam nikomur nimam niti najmanjšega namena soliti pamet.
Vsak ima absolutno pravico da je tak kot je. Tudi jaz.
In da bo jasno, sam vedno najprej poskušam pri sebi pomesti, pred svojim pragom in za svojim pragom.
Bi rad, da bi še drugi!

Če gledaš svet le v eni barvi, valovni dolžini svetlobe, npr rumeni, boš videl vse rumeno, bolj ali manj intenzivno.
Drugi človek ga vidi zeleno.
Tretji ga vidi rjavo…..
In skupek vseh pogledov (barv) je čudovita mavrica. Rainbow.
Ko gledaš s tega gledišča ti postane marsikaj jasno, znosno, lepše…

Metanje v nič??
Nič in nikogar. Podam le svoj pogled na stvar.
Vem pa da ni zaželjeno in da rumenoglede, zelenoglede, rjavoglede… to moti.

Gluhi mi nikakor ne gredo na jetra.
Ravno obratno.
Tragika gluhosti me pa vedno manj boli.
Srečni s status quo!!!

Prilika in oblast večino spremeni v lopova! Je opij za ljudstvo in za posameznika.
Pa mi je to že vse skupaj eno figo mar.
Naj se dela kar se hoče.
Zaprimo oči in ušesa pred drugačnimi pogledi!

Moti me edino še to kar se dela z Materjo Zemljo.
Vem pa, da bo znala sama stvari postavit na svoje mesto.
Brez miheljnau.
fejst bejba. Moja najljubša!

Pa lep pozdrav.

Adam.
Se ti pa oproščam.
Žal sebi ne morem.
Hvala za poduk.
Imaš prav, lepše je danes pogledat skozi okno v čudovit barvobogat sončen jesenski dan, kot na te forume.

mihau je eden redkih normalnežev, ki ima svojo zdravo pamet. Mnogi radi beremo njegove prispevke. Zato, Adam, ali si ljubosumen?

Mihau je šolski primer KRITIČNEGA MIŠLJENJA,me vedno zbudi ko zaspim.Prav zaprav me obogati,on ni klasika.Adam je jasno pokazal da tipični primer konzerativnega forumovca,ampak nič za to.Lp

Sinoči sem le bežno, na trenutke sledil nekemu forumu na TV. V zvezi s politiko in volitvami.
Pa pustimo pristranskost na TV, v časopisih…
Gre za nekaj, kar je zame pomembnejše, kot njihovo zavajanje ljudi.

Zasledil sem namreč en komentar,

da se mladi spreminjajo, da imajo povsem drugačen sistem vrednot in pogledov.
Glede vsega, tudi glede politike. In da jih klasične brozge ne privlačijo več.

Mi je dalo misliti.

Kaj mislite ostali. Imate kako mnenje o tem??

Sam po telesu nisem več pokrit z roso mladosti, in tudi v notranjosti je že v znatni meri izpuhtela.
Res je sicer, da je človek toliko star, kot je star njegov duh.

Nedvomno se mora poznati vzgoja, ki je pretežno zasnovana na reklamah.
Pa še kompetitivnost, oz neizprosen boj s kitajci za vsakodnevno skorjo potice.

Pa razvodenenje nekdanjih vrednost.

Pa droge. (sam nisem pristaš, ker problemi, pred katerimi se umikaš v droge ostajajo, so še kvečjemu večji in novi se porajajo. V bistvu se odpoveš svobodi duha. Zgolj le še bluziš kot suženj navznot. Sam imam namreč rad realnost; od bolečine do čustev do užitkov…). Kaor kdo.

Pa drugačna glasba. Kakšne CD posluša moja hči. Sam neko žaganje in ropotanje in to cel CD. So sicer nizke frekvence, ki ti spravijo drobovino v ples in poskakovanje, ampak duha mi pa ne zrajcajo niti ne mazilijo. Sam imam raje npr Elvisa, Morandija izpred let (sem ga snoči vidu na rai TV – je samo še lupina brez glasu (sam če se spomnim npr nekdanje la fisarmonica…, in ob njem je bila neka koka, sintetbjonda, s plastično operacijo face in žnabel . kot riba, kožo na vratu je imela kot struno, ker so ji jo nategnili na fris. Nisem vedel ali se mi bi gabila ali smilila. Bolj slednje.) no ja še Mina , Paty Pravo… skratka romantika, ki mi žgačka dušo.

Pa bebavost reklam, ki poneumljajo podzavest (predvsem ameriji in taljani vse vercajo kar vidjo na TV – marsovci, enterprajs vesoljske ladje…)

Skratka,, mlada generacija ima čist drugačno osebnost, poglede, vrednote.
Je pa to zgolj posledica okolje ki je postalo “zgolj od danes do jutri”. “Včeraj” ni več (pa saj ga itak vsak, včeraj, vidi po svoje in se bodo zaradi tega še fentali).
Na pojutrišnjem pa večina ne misli več.
Pa bi morali, in predvsem na pojutrišnjem bi morali misliti.

Mislim, da sem v Nedeljcu npr bral, kako se dviguje ocean, in da bo morje v par desetletjih prekrilo nekatere pacifiške rajske otoke in domačini fehtajo Aavstralijo, če bodo lahko prišli k njim, ko se bo njihova domovina potopila v ocean.
Pa pustmo izumiranje rastlinskih in živalskih vrst…

Imam vtis, da je sedanji generaciji to slednje figo mar.
Sam če vidim npr kak Odlomek o nekem Baru na POP Tv.
Bebavost brez meja, navzven in navznot.

Naj se kar potopi.
Bo vsaj prišlo do očiščenja sveta.

Pa nisem cinik, zgolj potnik na nori ladji.
Pa še tih bi moral biti, glejte npr Adama. oz post njegov.
Ima pa fant pravico do svojih iluzij. Absolutno ima.

No kaj menite drugi o ti menjavi vrednot.
O globalnodrogoreklamni generaciji?

Ja ni sam izobraževanje.
Morala bi biti tudi vzgoja, tudi z zgledi.

Lep pozdrav sotonečim.

Mihau, Pija, bwv, nisem nič slabega mislil za Mihaua, povedal sem le to kakor sem ob mnogih njegovih postih razumel. Tudi sam ga cenim, kako razmišlja, kako gleda svet okoli sebe in nas vse v njem. Absolutno ne morem biti ljubosumen nanj, ker nimam vzroka, niti ne vem zakaj bi bil. Moti me samo to, ko včasih uporablja zoper gluhe nedostojne izraze. Gluhi, po mojem, niso nič krivi za svojo tragično usodo, ki jih tepe od rojstva dalje. Mogoče je drugače pri postligvalno gluhih kot pri preligvalno gluhih. Mihau je eden redkih, ki ima kljub gluhoti veliko srečo, da je to kar je: izobražen, razgledan, socializiran. Tega nimajo vsi gluhi, tudi slišeči ne.

Miha, v kakšno službo pa ti hodiš, da ti dovolijo med službenim časom pisati na med.over.net in početi druge privatne stvari na internetu?

Se peljem z avtom, ne hodim.

Pisal sem pa prej, zdaj ne pišem več.
OrweLL.

Ja še tole bi dodal, da ne izpadem kot lenuh in okoriščevalec z internetom na poslu.
da imam zasebno tri dostope do interneta, en adsl, dva pa počasnejša idsn. V taki alid rugi režiji.

Pa da zato, ker sem doma le mali del dneva (kar ostane od službe), žal ne bom še tistih par ur zapravil ne netu.

Se pa povsem strinjam, da je ta pisarija luknja v vodo.
No effect story.
Mar bi spisal kak roman.

Mihaum tebe je vedno zanimivo brati, kritično, zrelo razmišljanje po preprosti, življenjski logiki, ki je mnogi ne premorejo, ker rinejo nos povsod.

New Report

Close