Najdi forum

Lokalna anestezija

Spoštovani!

Danes mi je moja zobozdravnica izpulila modrostni zob (levo spodaj), ker me je en teden grozno bolelo vse okrog njega. Tudi puljenje me je kljub dvema injekcijama zelo bolelo. Zanima me, če anestezija ni “prijela” zato ker je bilo tkivo okrog zoba vneto?

Hvala za vaš odgovor,

Logar Tanja

P.S.: Moram pa še nekaj dodati (to ne bo letelo na vas!): sem blazno razočarna nad vso sodobno medicinsko znanostjo, ker sem morala pretrpeti toliko bolečin zaradi enega zoba, mogogče pa bi bilo drugače, če bi šla k privatnemu zobozdravniku!?

Spoštovana Tanja L,

če se le možno, se izogibamo ekstrakcijam zob, ki so v fazi akutnega vnetja. V tem primeru pride do prehitrega izplavljanja anestetika iz anesteziranega predela zaradi povečane prekrvavitve vnetega dela (tako kot sami predvidevate). Če situacija dovoljuje, potem raje predpišemo antibiotik in zob ekstrahiramo, ko se vnetje pomiri. Ni mi znano, zakaj se je vaša zobozdravnica odločila za ekstrakcijo, verjetno pa bi vam lahko dala vsaj še eno dozo anestetika.
Kljub temu, da vaša kritika ne leti name, bi vseeno nekaj dodala. Strinjam se z vami, da v našem zdravstvu marsikaj škripa, vseeno pa, glede na posredovane podatke, menim, da tokrat ni krivda v nezasebništvu vaše zobozdravnice.
Lepo pozdravljeni!

New Report

Close