Lokacijska informacija – pomoc
Mi smo lok. inf. za novogradnjo pridobili na Zavodu za planiranje in izgradnjo, ki spada pod občino. Vlogo smo prejeli na šaltru, plačali takso, ki po novem znaša 170 sit ter dodali še mapno kopijo. Na vlogo smo napisali, kaj želimo postaviti, približne dimenzije ter, kje na parceli naj bi objekt stal.
živjo!čudno ,da je vas prišlo taklo poceni lokacijska informacija.nas pride izdelava cele lokacijske informacije=urbanistični del 270.000 sit neto skupaj.projekt za pgd (vse všeteto od elektrike,inštalacij,statike,arhitektonike,načrti) 398.000 sit neto.ali je možno da se te cene lahko toliko razlikuejjo odvisno od občino k občini.naj povem ,da mi rabimo gradbeno dovoljenje za rekonstukcijo obstoječega podstrešja in bomo na novo pridobili 115 m2.kakšne pa imate vi izkušnje?ali je kaj cenej?naj povem,da bo nam vse zbrala in uredila firma ki se s tem ukvarja.
Igor, mislim, da si narobe razumel.
Lok. informacija sama je poceni. To, kar pa ti navajas je pa pridobitev kompletne dokumentacije za graditev in ureditev stvari, ki ocitno niso izrecno dovoljene v lok. informaciji.
PGD in ostala dokumentacija je namrec potrebna za pridobitev gradbenega dovoljenja. Vse to skupaj pa ni poceni!
Prepustiti vse to specializirani firmi je dobra ideja, ker clovek, ki se na tovrstne zadeve ne spozna prvo lahko samo se bolj zakomplicira stvari in drugo dozivi vmes zivcni zlom!
Prepricaj se samo, da je firma, ki si ji vse to prepustil dejansko dobra firma. Najbolje od koga, ki so mu ze kaj urejali.
Pozdravljeni !
Za to firmo sem zvedel od 3 referenc(različnih privatnikov),ki so mi priporočili tega arhitekta in njihovo firmo za urejanje kompletnega gradbenega dovoljenja.Direktor te firme je bil včasih vodilni na občini za te stvari,..(preden je odprl privat firmo).Res pa sem se začudil ,kako je lahko poceni?Meni so š transparetno znižali ceno za kkašnih 70.000 sit.Uglavnem da se veliko tudi znižat,če se veliko pogovrjaš itd.Imam pa oziroma nisem preveč obremenjen s tem,ker mi vse rihtajo oni in je to da best ,glede na to da nimam časa (študiram) in imamo 15 mesečnika(velik dela),…
Vsem graditeljem pa veliko sreče!Če je še kdo pred kratkinm zidal se tudi lahko oglasi in pove svoje izkušnje,mogoče nam lahko da kakšen nasvet,..Jaz ga nažalost ne morem ker grem šele čez vse prepreke,..