Najdi forum

Ločitev “na papirju”

Z ženo sva poročena 10 plus let. Imava enega otroka, v vrtcu. Najine službe so zelo različne, jaz zaslužim neto nekajkrat več od nje.

Zaradi vidokih družinskih dohodkov plačujeva max vrtec, ne dobiva otroških dodatkov ipd ipd. Oba prevej jezi, ko vidiva okoli ogromno ljudi “ki se znsjdejo” in ki imajo sicer vse ampak imajo tudi socialne benefite. Max vrtec proti 0 vrtca in polni OD proti brez OD nanese skoraj 500 eur mesečno.

razmišljava, da se ločiva na papirju, da lahko potem ona uveljavlja vse benefite, jaz na papirju plačujem preživnino, nanjo prepišem nepremičnino ipd. živimo pa naprej kot do sedaj.

ima kdo kakšne izkušnje? Dobre in/ali slabe? Koliko se pozna na proračunu družine?

Spoštovani,

na tem mestu le posredujem vaše vprašanje drugim uporabnikom foruma. Dodem le eno misel. Mogoče bi veljalo za nasvet prositi pravnika, ki ima zkušnje s tem področjem pravno-formalnih pravil. Tako boste bolje razumeli vse posledice take odločitve, pluse in minuse ter posledično lažje sprejeli odločitev.

Lep pozdrav,

Uroš Drčić

*** mag. Uroš Drčić, transakcijski analitik - psihoterapevt *** m: 031 336 452 *** e: [email protected] url: revitacenter.si

na žalost sedanja državna ureditev naravnost spodbuja neplačevanje obveznosti na eni strani in goljufanje na vseh koncih na drugi strani. Kakor da res hoče, da se razmnožuje samo socialno in mentalno dno.

Vama pa ne svetujem ločitve, ampak da se odločita še za kakšnega otroka oz. več otrok. Tako se bo glavarina v družini zmanjšala, pa še vrtec bosta drugi, tretji in naslednji otrok imela zastonj.

Ne se igrati s takimi stvarmi. Osebno poznam par, ki sta se formalno ločila, zato, da sta lahko dobivala večje otroške dodatke in nižje plačilo vrtca. Razkrinkali so ju in morala sta plačati tudi neko kazen, če se ne motim.

Bodita sreča, če se razumeta. Ne izzivajta sreče z ločitvijo. Tudi jaz vam predlagam kot nekdo zgoraj, da imejta še kakšnega otroka.

Na “ločitev” pa pozabite.

Kaj pa če bi raje se soočila z lastno zavistjo in pohlepom?

kaj ti bo 500 evrov če si prodal svojo obljubo in svoje dostojanstvo.

Lunca, de bo držalo kar pišete. Kdo pa lahko “razkrinka” nekoga, ki se je ločil. Pa se potem vrača k ženi. Da nekoga obtožiš je potreben dokaz. In na kakšen način bo nekdo lahko dokazal, da sem se ločil zaradi nižjega plačila vrtca, otroškega dodatka in podobno. Trdil bom, da sem se ločil zaradi neskladja značajev. Po potrebi bom še zaigral kakšen prepir, ki ga bo slišala cela ulica.

Nikakor pa ni rešitev imeti več otrok. za njih je potrebno skrbeti. Nastane pa problem ko zaradi službe ni časa skrbeti za otroka. Tako da je Lunca vaš predlog imeti več otrok prav tako poskus izigravanja predpisov. Da bom manj plačal vrtec. Stroški za otroka pa so 3 do 5 višji. Saj bi moral biti malo prizadet, da bi na “prihranku” pri plačilu vrtca prihranil n. pr. 150 EUR, otrok pa bi me stal najmanj 500 EUR (po statistiki). Saj je lepo navijati za povečanje populacije, vendar draga Lunca v tem kontekstu, to ni rešitev.

Pa za konec: zakaj obsojati tistega, ki hoče na ta način  malo goljufati. Kriva je država, ki ne zna poskrbeti, da nikomur kaj takega ne bi padlo na pamet, ker se mu ne splačali. Pa ne s prisilo. Obstajajo še drugi načini.

Odgovor na objavo uporabnika
december85, 02.02.2023 ob 11:28

Lunca, de bo držalo kar pišete. Kdo pa lahko “razkrinka” nekoga, ki se je ločil. Pa se potem vrača k ženi. Da nekoga obtožiš je potreben dokaz. In na kakšen način bo nekdo lahko dokazal, da sem se ločil zaradi nižjega plačila vrtca, otroškega dodatka in podobno. Trdil bom, da sem se ločil zaradi neskladja značajev. Po potrebi bom še zaigral kakšen prepir, ki ga bo slišala cela ulica.

Nikakor pa ni rešitev imeti več otrok. za njih je potrebno skrbeti. Nastane pa problem ko zaradi službe ni časa skrbeti za otroka. Tako da je Lunca vaš predlog imeti več otrok prav tako poskus izigravanja predpisov. Da bom manj plačal vrtec. Stroški za otroka pa so 3 do 5 višji. Saj bi moral biti malo prizadet, da bi na “prihranku” pri plačilu vrtca prihranil n. pr. 150 EUR, otrok pa bi me stal najmanj 500 EUR (po statistiki). Saj je lepo navijati za povečanje populacije, vendar draga Lunca v tem kontekstu, to ni rešitev.

Pa za konec: zakaj obsojati tistega, ki hoče na ta način  malo goljufati. Kriva je država, ki ne zna poskrbeti, da nikomur kaj takega ne bi padlo na pamet, ker se mu ne splačali. Pa ne s prisilo. Obstajajo še drugi načini.

po napisanem sodeč bi bilo pravzaprav najbolje, da se še temu otroku, ki ga že imaš odpoveš. Če ga daš samo v rejo, boš vseeno moral plačevati za njega. Poskusita se z ženo dogovoriti raje za posvojitev. Pa boš vseh bremen rešen.

ej ne sekiraj se, smo tudi midva na istem, pa tudi drugi imajo benefite, pa dobijo od csd-ja, ki jih sploh ne preverja. Ne se ločit, skoda, naredi še kakega otročka. Srečna družina srečni vsi. Pač padeš v kot največji tajkun.

Nesposoben moški kot 90% drugih. Predlagala ti je ločitev da te testira in je videla da nimaš jajc zaslužit več. Raje kot da bi šefu rekel za več denarja ali menjal službo, bo ta fantek vrgel stran poroko kot igralno karto. Jaki muškarac.

Ob prvi krizi te bo načevljala, zapomni si to. In to 3x lažje ker bosta že “ločena”. Butale res. Poroka je garant za vas ki sicer nikoli ne bi sploh mogli imeti žene. Poroka je tvoj socialni intervent, korektiv in socialna država. 🙂 Butalec niti tega ne ve.

Maš pa visoke kriterije glede na to da je za tebe 90 % moških nesposobnih.Poznam kar nekaj takih žensk z visokim kriterijem-samske,zafrustrirane,brez otrok,z fakulteto-ampak tudi vsakega z fakulteto ne bi rade imele.Bistveno vprašanje je kaj ti ponujaš glede na tvoje zahteve ???? Polovica moje žlahte in znancev dela v državnih službah,vsi polni kreditov,vsi imajo polno rit vsega pa vseeno nezadovoljni z svojimi življenji !

New Report

Close