Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Ločitev med postopkom IVF

Ločitev med postopkom IVF

Pozdravljeni, nisem si mislila, da se bom kdaj znašla v taki situaciji…
Torej, po operaciji globoke endometrioze je bilo ugotovljeno, da je možnost za spontano zanositev tako majhna, da se priporoča IVF čim prej, do takrat pa jemljem Visanne. S partnerjem sva se strinjala, da greva v postopek. Preden sva prišla na vrsto, so se med nama že stopnjevale težave, tako sem na prvem posvetu za IVF omenila, da bom morda kmalu samska in predlagano mi je bilo shranjevanje jajčec. Konzilij je predlog odobril, kljub temu, da sem starostno mejo že malenkost presegla.
S partnerjem se potem nisva razšla in sva skupaj vstopila v postopek, ki ga je odobril tudi konzilij. Zdaj sem na drugi injekciji Zoladexa, čez mesec naj bi šla na Suprafact in potem dalje do transferja. Seveda pa je zdaj med nama spet vse slabše in vse bolj ugotavljam, da kljub dolgih skupnih letih ne želim otroka z njim.
Moje vprašanje je ali lahko še vedno zaprosim za shranjevanje jajčnih celic ali sem to priložnost že izgubila in je zdaj moja edina možnost transfer oz prekinitev postopka?
In še nič zdravstveno oz postopkovno vprašanje – je bila katera od vas v podobni situaciji? Da se je med postopkom razhajala in bila razpeta med (mogoče zadnjo) možnostjo zanositve in med iskrenostjo do sebe?
Vnaprej hvala in srečno vsem.

Pozdravljena, jaz bi se verjetno v taki situaciji odločila za shranjevanje jajčnih celic, če bi obstajala ta možnost. Sicer pa je odvisno od tega koliko si stara in tudi ali je partner pripravljen nadaljevati s postopkom.

Kožer, hvala. Tudi sama razmišljam v smeri shranjevanja, zato upam, da mi bo morda lahko tukaj kdo odgovoril ali je to sploh opcija.

Ne vem zakaj ti ne bi odobrili zamrzovanja jajčec, če ti je konzilij to že enkrat odobril. Drugače pa res škoda, da se ti je tako obrnilo, ker menda se jajčeca bolj slabo odmrzujejo in so boljša sveža. Samo v tvoji situaciji je mogoče res to najboljša rešitev. Želim ti vse najboljše in da slej ko prej prideš do svojega otročka.

New Report

Close