Najdi forum

Pozdravljeni,

Poročena sva štiri leta in imava dva otroka.
Ker sva poročena nama pripadajo nižji otroški dokladi in višje plačilo vrtca. Ko bodo otroci v šoli jim ne bo pripadala regresirana malica niti štipendija, KER SVA POROČENA. Če slučajno službo zgubi eden od naju, ne bo pripadala socialna, ker bo eden od naju preveč zaslužil (za jurja).

Jezna sem, ko gledam ”kolege”, ki niso poročeni živijo pa na istem naslovu, ampak niso uradno prijavljeni. On je privatnik ona nezaposlena. In glej ga zlomka oba otroka ima za 8.000,00 sit v vrtcu, dokalde dobiva polne za oba in še ta ”višjo” socialno prejema, ker je mati samohranilka dveh otrok. Preživnino dobiva nakazano, on pa jo upošteva pri dohodnini in kot pravi vso potem nazaj dobi!

Pa kje sem imela pamet, da sem se poročila!

Ali se je kdo že tukaj ločil iz ”koristoljubja” oz. ve kaj so prednosti in kaj slabosti, kje dobiš kje zgubiš?

Ja dobro vprašanje, se splača ločiti, da imamo boljši socialni status, kaj pravzaprav poročeni dobijo več od neporočenih?

Primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Preveč je takšnih in potem tudi statistika ne more biti realna.
Bo prišel čas,ko bodo tudi takšne “polovili” in jih tretirali za poročene.Vsaj zdi se mi,da eni res znajo najti vsako lukno za svojo korist.Samo kako dolgo?

Jaz sice nisem poročena, živiva z enim otrokom v izvenzakonski skupnosti kar pa je pravno formalno gledano praktično enako kot če bi bila poročena. Naj omenim še, da sva imela s partnerjem večjo krizo in skorajda pristala vsak na svojem naslovu (in s temi ugodnostmi ki jih ti omenjaš) potem pa so se stvari obrnile na bolje in smo ostali vsi skupaj na istem naslovu z istimi stroški za vrtec z minimalnim otroškim dodatkom ampak zadovoljni da je tako kot je…. čeprav imamo vse prej kot udobno in finančno stabilno življenje. Naj bi stvari baje na tem področju postale bolj nadzorovane , vsaj pri nekaterih občinah otrok težko pride v vrtec če oba starša nista prijavljena na istem naslovu, pa pri zdravniku ne moreta oba starša vzeti bolniške…Poznam kar nekaj dobro situiranih parov, ki živijo na to varianto in se jim zdi to povsem upravičeno ravnanje, država pa tudi očitno tega ne jemlje kot prekršek oziroma tega ne sankcionira. Torej moje mnenje je, da na simbolni ravni ločitev iz koristoljubja ni ravno osrečujoča rešitev, če pa imate velike finančne težave pa tudi to morda pride prav ampak se mi to daljnoročno gledano ne zdi rešitev težav.

Nisem poročena, noseča, živim skupaj s partnerjem “na črno” pri njemu z njegovim otrokom iz prejšnje zveze. Razmišljala sva o poroki, ampak sva se oba skupaj dogovorila, da bom samohranilka, prijavljena pri očetu doma. Pa kaj, me ni sram! Oba skupaj zasluživa povprečno, moje pol plače bi dala samo za vrtec. Vi, ki obsojate in bi radi “polovili” vse “črne” se vprašajte zakaj se nekdo tako odloči. Če bi bile cene vrtcev in ostalih nujno potrebnih stvari normalne, bi bila midva poročena, ali pa ne, ne vem, o tem sploh ne razmišljam več, ker se mi ne zdi pomembno. Dejstvo je, da lahko država in z njo Janša na čelu trobi, da kaj vse je naredila za dvig rodnosti v Sloveniji, pa bo še vedno to ena sama velika laž. S tem ko moram jaz plačati tretji ultrazvok, pa nuhalno v nosečnosti, pa vrtec po smešno visokih cenah, pa vsi stroški na splošno, pa da je osnovna šola zastonj, pa srednja šola zastonj, pa bla bla bla, nimam nobenega moralne mačka, če si bom starševstvo olajšala s tem. Vaši komentarji me ne ganejo. Pa imam rada otroke, imela bi jih 10, ampak se bom zadovoljila z naprimer petimi, zdaj pa lajajte!

Lep pozdrav!

Ja se strinjam, da veliko bolje pridejo skozi neporočeni. Prijavljeni vsak na svojem naslovu, si uredijo preživnino. In fajn furajo- finančno seveda. Poznam take, ki bi se zato bili pripravljeni tudi ločiti. Samo ne vem ali bodo to sprovedli ali ne.

Tina 1
tvoje razmišljanje se mi zdi zelo egoistično. Upam, da ne boš teh vrednot prenesla naprej na svoje otroke, saj je še več ljudi, ki lažejo in goljufajo, res zadnja stvar, ki jo svet rabi.
Osebno sem za poštenost, pa čeprav nimam bajne plače. Ne bom jemala tistega, kar mi ne pripada. Malo stisnemo zobe, pa bo.
Tudi jaz upam, da bodo polovili tiste, ki goljufajo in da bodo kazni zelo visoke. Taki, ki goljufajo sistem, pravzaprav goljufajo vsakega od nas, ki delamo pošteno in zaradi njih tudi mi plačujemo višje prispevke za vrtec in ostalo.

Če je zate zakon blagajna s plusi in minusi se loči.

Pozdravljene!!!!!

Tudi jaz sem poročena,trenutno brez otrok,brezposelna so me odpustitli,ker se zdravim zaradi neplodnosti.
Ne dobim niti pare ne od zavoda,ne ocialne ker možu n dva člana presega plača.
Vendar jaz se ne bi ločila za noben denar niti z milijone ne ker mi je v mojem zakonu preveč lepo.Sicer je ena plača,kupljeno stanovanje srednji avtomobilov.renoviranje stanovanje je bilo v tem letu,…
Jaz le želim vsem tistim,ki goljufajo da jih čimprej polovijo in naj ta država že enkrat naredi red.
Meni se je v moji familiji ena norčevala in glej ga zlomka vedno je bila bolana,ker je vlekla socialno ko ji je nekdo po domače stopil na prste sedaj pa več ni bolana in hodi v službo,ker jo je naša ljuba država nehala finančno ven držat ker je igrala samohranilko.
Naj jih le vse polovijo in to čimprej.

wwwwww.

Jz pa sprašujem obratno… V decembru sem se resnično odselila od moža. Temu se reče: čas za premislek, poiskati samo sebe… Nisem bila preveč zadovoljna in po 22 letih sem se zaljubila v drugega. Stvar je šla predaleč, zato sem doma povedala in se želela ločiti. Vendar…otroka nista hotela z mano, ker “ne bosta prenašala onega tipa”… Varianta je bila, da se odselim, obiskujem otroke vsak dan. Zaradi otrok nisem zmogla in ostala… Potem se pa nisem mogla več sestaviti. Kakšno je življenje, če ga ne smeš živeti po iskrenih čustvih? Otrokom bi še vedno bila mama, še več bom vložila v odnos z njima (stara sta 14 in 18).

Tako sem našla moč, čeprav še vedno čutim polno negotovosti…., se odselila v drugo stanovanje v istem mestu. Najemnina je kar visoka, pa stroški… Pa možu bom za otroka prispevala maksimalno kolikor bom zmogla.

Za razliko od drugih, ki neuradno živijo skupaj, jaz neuradno živim “narazen”…

Kako lahko uveljavim spremembo za otroške dodatke? Moram obvezno vložiti vlogo za ločitev? Ali je dovolj, da se prijavim na novem naslovu?

Za ločitev še ne bi rada dala vloge, ker se šele iščem… Ampak…namen imam da se najdem in postavim nove, iskrene temelje življenja….

New Report

Close