Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Ločitev in deljenje premoženja

Ločitev in deljenje premoženja

Pozdravljeni!
Imam pa takšen problem. Hočem se ločit in z bivšim nikakor ne prideva skupaj glede preživnine in delitve premoženja.
Ne delam, sva se tako odločila raje sem z otroci, torej je bil on edini, ki je v družini služil denar. Delat tudi ne mislim it, če bi pa že šla se mi pa skorajda ne bi splačalo. Živimo v podnajemniškem stanovanju in mojo mnenje je da se mož izseli in nam z otroci pusti vso opremo, mesečno za otroka plačuje skupno 600 in zame 400-600. Najemnina je s stroški 500.
Najmlajši otrok bo kmalu star eno leto, večji ima 6 let, edino v c
čemer se strinjava so obiski in sicer bi jih imel vsak teden en-dva dni med tednom in vsak drugi vikend.
Avtomobil ki je pisan nanj tudi nujno potrebujem in bi ga obdržala.

Kakšne izkušnje imate? Imam možnost da dobim vso opremo, prevozno sredstvo in takšno preživnino. Otroci so dragi in nas res zelo stanejo, sama pa sem brez dohodka.

Pomagajte mi z nasveti in na koga se lahko obrnem, mogoce mi poveste za kakšnega dobrega strupenega odvetnika!

Od česa pa bo on živel? Zraka?

Haloooooo???

Ponavadi na tem forumu niso provokacije, zdej pa ne vem, se mi blede ko to berem ali res obstaja kje kakšna frajla, ki misli, da so moški na svetu zato, da plačujejo bivšim do konca dni, pa še delila bi premoženje?????

kakšno premoženje pa? če nimaš nič? edino kar imata je avto?

hudo….si pa nabila stroške…in zakaj gospa ne bi šla delat?!?!?!? in zakaj naj bi desc vse požrl?????

in kaj misliš do konca življenja živet na tuj račun?!?!?!?

ne zastopim te, zastopim pa moža, da se ne strinja s tem…

Po moje je tudi to samo neka provokacija. menda pa ja ni katera tolk neumna, da bi kaj tkaega zares mislila?!

JOKE :::))

Pomoje je tole napisal en razburjen štajerc……….

A si zihr? Kaj pa cvetke – plačuj registracijo in amortizacijo avtomobila, da se bom lahko vozil na stike?

lol

:))))

absolutno pa mislim, da je tole provokacija.

rakica, to so si dedci zmožni zamislit :-DDDDD

:)))))
črni humor………..

A misliš??

I don’t think so … saj si videla na uni temi malček nižje … k je mamica prijavila bivšemu, da naj ji plača registracijo.

Pa vem, da je velikoooo takih cvetk. Ne samo moških, tudi ženskih.

;))))

Ni mi jasno od kod se takšni vzamejo. Ampak, če bi malo po logiki, bi rekla, da kr takoj izpod maminih kikl v zakon, pol pa mislijo, da jih vedno mora nekdo vzdrževat. Nikoli sami.

Mislim, da je samo jezna sedaj na moža in se mu želi tako maščevati.
Draga pasja mamica!

Bo treba delati in ne tako nagajati bivšemu, ampak šele takrat ko se pomiriš, boš videla, da ni vse tako črno kot sedaj vidiš. Če nista za skupaj, pač nista. Ne na otroke prenašati gnev. Niso krivi, če se vidva ne razumeta.

Saj bo..sam prespati bo treba.

v bistvu bi ta primer lahko rešili tako, da žensko postavi mož pred vrata, dobi polsno skrbništvo, njej pa se dodelijo stiki in preživnina. in če ne bo plačevala se gre v izvršbo ter se jo da v zapor. to bi bilo najblj enostavno in edino pravilno, saj ženska ni sposobna skrbet za otroke. ups … a sem šla predaleč?

Provokacija na katero ste kar lepo nasedle in nekatere negirate same sebe.

Povprečen otrok s povprečnim standardom v povprečku mesečno stane 400€. V tem primeru je žena ostala doma (po skupnem dogovoru) – če gresta z možem narazen jo je le-ta dolžan preživljati – torej tudi ženo in otroke v celoti. Ona pa mora v doglednem času poiskati službo – vendar kakšno leto bi jo sigurno moral preživljati in v tem času tudi otroke v celoti. Če pa sta imela dober standard pa tudi 600€ na osebo ni prenapihnjen strošek. In če je mož recimo imel plačo kakšnih 3000€ ali več – zahteva po takšnih preživninah ni nič čudnega. Premoženje in avto se bo najverjetneje delilo nekje pol-pol (on je prispeval z denarjem ona z delom v gospodinjstvu, skrbi za otroke ipd…)

Vendar je to le začasna rešitev. Na dolgi rok boš morala it delat – ker te mož ni dolžan preživljati večno, ampak samo začasno, da se postaviš na noge.

Od preživnine zase 400-600€ si pač kupi avto in ga uporabljaj.

Ma ne, ni tako hudo pomoje Katarina.
Sam malce huda je sedaj, ker je prizadeta, prestrašena itd….Spomnite se, kako smo me bile hude na bivše in žalostne in in in…
Se pa fino sliši, da ne bi delale in imela tak visok standard hehehe…ampak jaz raje delam in kupim otročku kakšno čokoladico s tem denarjem. Imam več veselja jaz, kot otrok:)))

Čestitke za službo!

Preživnino zase verjetno lahko zahtevaš in tudi prav je, da jo. Edino cifre mi ne gredo skupaj – zakaj zase zahtevaš več kot za otroka? Ko je pa ja znano, da otroci pravzaprav stanejo veliko več kot odrasli.

Glede premoženja najbrž veš, da se načeloma tisto, kar je bilo pridobljeno v zakonu, deli na pol. Tako da je tukaj glede opreme in avta odvisno od njega, ali bo privolil v takšno delitev.

Kdo pravi da se deli na pol? Kaj je to za eno luzersko svetovanje?

Problem je tu da očitno nimata kaj dosti za delit. In preživnino bo dobila 100 evrov…

Joj, pa kaj ste smešni? Kaj sploh odgovarjate na to?

Tisti (namerno moški spol), ki si je to zmislil, je hotel malo sprovocirat ženske, kako bi komentirale tak post. Zrcalna situacija je v eni spodnjih tem, kjer se je oglasil moški, opisal isto situacijo, vendar je on tisti, ki je tožen za denar, pa smo ga presenetile z resničnostjo. SIcer ne tako kruto, kot jo je on tukaj demonstriral.

Fante, ne se tolk sekirat za druge.

Meni to? Nič novega…tista stara…za kao sproti, če dobim na rok delček plače…saj veš:(((( Ampak za narediti veselje otroku in sebi, za to pa je in bo, pa je kak je!:)

New Report

Close