Najdi forum

Tale december…

Naj na kratko povzamem. Poznava se 11 let, poročena 8 let, 2 leti star sin.

Med porodniško sem slučajno odkrila sporočilo ko sta se s sodelavko zmenila za randi. Seveda sem čisto znorela in od takrat dalje sva se večkrat skregala ravno zaradi nje. Sedaj sem ugotovila, da je ves čas hodil tudi k njej, ji jokal in se tolažil in tak in drugačen način (pravi da spala nista nikoli skupaj). Mene je seveda vmes prepričal da nimata nič, da mu teži ona ker je zaljubljena v njega, on pa da ji ne daje nobenega povoda. Pa je prejšnjo soboto (bozič) počilo, midva sva bila še v kinu in sina nama je pazila svakinja. Ko sva prišla nazaj jo je odpeljal domov, vrnil pa se je čisto objokan in mi vzel moj mobitel iz rok. Skoaj istočasno je začel zvoniti in klicala je ta njegova sodelavka. Meni ni pustil da bi se oglasila, sam se tudi ni hotel. Zvonila je tudi na domači telefon vendar se ni oglašal. Na koncu je dobil SMS da ga nikoli v življenju več ne pokliče. Ko sem hotela pojasnilo je rekel da sta zdaj dokončno prekinila (z njegove strani) in da ne ve kaj ji je, da zdaj kliče mene. Jaz sem mu rekla da zaradi mene lahko gre tudi k njej, samo naj mi pošteno pove ker varanja ne morem več prenašati. Mene je seveda čisto potolklo in sem hotela razčistiti stvari, zato sem jo čez nekaj dni poklicala, da bi se dobili. Ko je prišel dan in ura (silvestrsko popoldne) je ni bilo z izgovorom da ne more iz hiše (živi pri starših z nezakonskim otrokom). Slišali pa sva se po telefonu in je rekla da bi bilo najbolje če bi se vsi trije dobili. Jaz sem to predlagala možu že zdavnaj pa se ni strinjal in sem vedela da se tudi zdaj ne bo. Ona pa je rekla, da je njej rekel da bi se dobili in da ji ves čas nekaj joka kako mu je doma hudo. Povedala mi je tudi, da ga je hotela pustiti pred 4 meseci in da je naredil “celega hudiča”. Še predno sem jaz prišla domov ga je že klicala in mu povedala da se bi jaz rada dobila z obema. Mož je imel nos do tal in je rekel da se nima z nama kaj pogovarjat in da je užaljen ker se meniva brez njega. Seveda je silvester minil z mojim jokom, on je do 2 zjutraj visel na računalniku. Danes je odšel smučat (rekel je da gre sam da si zbistri glavo ker ima vsega dovolj), jaz pa sama tuhtam kaj naj.

Rada ga imam v dno duše in res nisem pred enostavno odločitvijo. Živimo v hiši z mojo mamo (nadstropje nižje) ki je tudi eno leto po ločitvi od očeta in se še ni pobrala. Če bi vedela, da bom zmogla sama bi ga takoj postavila pred vrata, vendar ne zmorem te odločitve. Trenutno samo jokam in ne vem več kaj naj si mislim in kaj naj storim. Mu verjamem da bo zdaj v redu, da bosta končala?

Prosim pomagajte ker res ne vem kaj naj…

M.

Zelo ste naivni, če verjamete njegovim obljubam po vsem tem. Problem je v njem in zato se z žensko s katero ima razmerje nimate kaj pogovarjat. Njemu, ni do tega, da bi se odkrito pogovorila in prišla do nekega spoznanja, kakršnega koli že. Ker je slabič, beži od problemov in od vas. Probleme v partnerstvu pa lahko rešimo le če jih priznamo in prevzamemo svoj delež odgovornosti. Pri tem pa se vedno soočimo tudi z lastnimi napakami. Če tega ne zmoremo, ne bomo nikoli ničesar rešili. Vaš partner se vede prav tako.Za vašo prizadetost in solze se sploh ne zmeni. Visi na računalniku ali pa gre smučat. Prepričana sem, da tudi, ko se je vrnil s smučanja, vam ni ponudil pogovora, ker ni prišel do nobenih spoznanj. Ker vi dopuščate z vami manipulira. Kaj je rešitev v vašem primeru, to veste sami. Le pogum bo še treba zbrati. V življenju so pogosto najboljše prav tiste odločitve, ki se jih najbolj bojimo.

Alenka B

New Report

Close