Najdi forum

Ali mi lahko kdo pove svoje izkušnje pri ločitvi, ki ni sporazumna in delitvi premoženja ter stanovanju, ki je služben? Za vašo pomoč se vam lepo zahvaljujem

Osebnih izkušenj nimam, je pa po mojem mennju tako, če zadeva ni v celoti sporazumna, potem je edini način da najameš dobrega odvetnika, da dobis tisto kar ti pripada.

Edsel ima gotovo prav. Brez odvetnika ne bo slo. Delitev sluzbenega stanovanja
najbrz ne pride v postev, saj ni lastnik nobeden od vaju, ampak podjetje oz. ustanova.

Ne bodi obupana, ker potrebuješ izredno veliko energije, moči in živcev. Sama sem šla preko tega pred dobrim letom. Ločitev je bila nesporazumna, kar se tiče otrok sporazumna. Zadeve se vlečejo v nedogled, sploh če ti mož nagaja. Sodišče zanima samo pri komu bodo otroci živeli in čisto nič drugega. Kako in kje bodo živeli pa ne. Kar se tiče premoženja ni bilo še čisto nič rešeno in verjetno ne bo še dolgo časa. Naj ti povem, da brez odvetnika ne bo šlo.
Sama živim v podnajemniškem stanovanju in mi je prav lepo, čudovito. Čeprav imam veliko manj denarja, živim mirno in polno življenje z novim partnerjem.
Kar se tiče službnega stanovanja ga bosta morala vrniti, saj če sta bila prosilca na začetku v paru. Če ga je pa dobil en sam, pa tisti, ki je bil prosilec. Nekateri ga dobijo tudi, če nimajo družine.
Če te še kaj zanima piši! Sicer pa ne odnehaj, vztrajaj in ne zapri se v kot, ker nisi edina, ki se ločuje! Tudi to se preživi in velikokrat je potem še lepše!

V službenem stanovanju ostane tisti, ki je zaposlen pri lastniku stanovanja-delodajalcu. Glede tega moraš pogledati v najemno pogodbo za stanovanje. Ali je kaj napisano za primer razveze?
če imaš samo status uporabnika stanovanja, se boš po ločitvi iz stanovanja morala izseliti. Sodišče ti bo za izselitev postavilo rok najmanj 60 in največ 90 dni.

Načeloma se premoženje USTVARJENO V ČASU TRAJANJA ZAKONSKE ZVEZE deli na pol, vsak od zakoncev pa lahko dokaže, da je prispeval več.
Pri ugotavljanju prispevka zakonca k premoženju se ne upošteva samo zaslužen denar ali višiina plače, temveč tudi skrb za gospodinjsvo, vzgojo in varstvo otrok .

Tudi moj nasvet je, da čimprej obiščeš odvetnika. Pokaži mu vso dokumentacijo- najemno pogodbo, povej mu o dohodkih, kdo je kaj prispeval, kdo je skrbel za otroke,obdeloval vrt, skrbel za ostarele starše..
Pred obiskom odvetnika si napravi seznam, da ne boš česa spregledala.

V glavnem so ženske pri ločitvi na boljšem, sploh če so vmes še otroci. Ne pozabi zahtevat čim višjih alimentov in povej za vse stroške , ki jih imaš (razni tečaji, dodatno izobraževanje, obleka, šport … vse kar je nujno za otrokov razvoj ….) – dobro se pripravi v tej smeri.

Vsekakor pa vsaj informativno obišči odvetnika (tudi če si ga ne moreš privoščiti).

Pozdravljena ločena!

Ali morda veš,mogoče ve kdo drug,kam v LJ.grem lahko k advokatu na posvet(brezplačen) zaenkrat informativno.Da bi potem vedela,kako naprej.

Ločena!

Dejstvo je, da je stanovanje dobila samo na podlagi mene in otroka, ker drugače ga ne bi dobila. V pogodbi sva navedeni kot najemnici in pod opombo v katerih primerih gre stanovanje nazaj ustanovi, ni nikjer navedeno, da v primeru ločitve dobi stanovanje on. Dejstvo je, da jaz nimam nikamor, da grem in morda je resnično tako, da sodišča res ne zanima kam gre lahko kdo. Se pravi, da se ponavlja klasična zgodba, da moški ostane sam v stanovanju, žena gre pa na sesto z otrokom. Vem, da bom potrebovala energijo in priznam, da se počasi pripravljam na spopad.

http://www.eusiba.com/odvetnikiodgovor/

tukaj dobiš po netu brezplačen pravni nasvet

http://www.pic.si/

tule pa imaš telefonske številke /tudi sama sem jih koristila/ kjer se lahko po telefonu informiraš – pa tudi po e.mailu pošlješ vprašanja (in ti odgovorijo v roku 1 tedna)

pa verjetno bi se še kaj našlo

Veliko sreče in pogum !

New Report

Close