Najdi forum

Ločevanje prehrane

Zdravo Goran in ostali!!!

Mene pa zanima kaj pravite o tej disociirani prehrani(ločeni).Npr. da ne smemo jesti ogljikove hidrate skupaj z beljakovinami itd.Ali se že kdo prehranjuje tako in kakšni so rezultati,rada bi izvedela kašne so bile vaše izkušnje o tej prehrani, ali so bile uspešne!

Lep pozdrav!

MIhaela

Mihaela,

Sam sem že odgovarjal na to vprašanje, s pomočjo iskalca boš zlahka prišla do mojega odgovora starejšega odgovora.

Sam nisem pristaš takšnega načina prehrane, saj meni ne odgovarja in v tem ne vidim nekih prednosti. Verjamem pa, da določenemu tipu ljudi takšen način prehranjevanja ustreza in dosegajo tudi želene rezultate. Zame osebno ne pride v poštev, saj pojem preveliko količino hrane. Jem 8 krat na dan, ne da bi ločeval beljakovine in ogljikove hidrate. Niti teoretično ne bi mogel izvesti tega ločevanja. Pojem pa med 4000 in 5000 kalorij na dan, da vzdržujem svojo obstoječo mišično maso.

Tak način prehranjevanja pride bolj v pošteev za tiste, ki jejo manjšo količino hrane. Takrat je ločevanje beljakovin in ogljikovih hidratov bistveno lažje izvedljivo. Tako kot pri vsaki stvari… obstajajo pristaši takšne prehrane, in takšni ki to niso.

Sem pa prepričan, da se bo med obiskovalci foruma našlo kar nekaj ljudi, ki bi imeli na to temo kaj za pripomnit oz. napisat kaj več o lastnih izkušnjah glede takšnega prehranjevanja.

Lep pozdrav,
Goran

halo!

jst sem že probala to ločevanje hrane…in ti povem, da se obnese! prebava se ti izboljša, ne počutiš se tako “težko”, več maš energije, in sploh se počutiš bolje… ti priporočam!!
pa še to: če ješ sadje, ga jej zjutraj na tešče in to samo eno vrsto, čez eno uro lahko pa spet kakšno drugo vrsto (vsako sadje ima določene encime). najbolje je, da sadje ješ čez celo dopoldne.
nikdar pa ne po kakšni drugi hrani, ker to povzroča gnitje hrane v želodcu.

lp, baby

baby,

Tako kot sem rekel… enim ustreza bolj, drugim manj.

Lp,
Goran

New Report

Close