Najdi forum

Ločevanje odpadkov in kontejnerji

Pri mojem očetu na štajerskem pa imajo sploh en čuden sistem. Po vsem kraju so sicer razpostavljeni otočki, vendar se da tam odmetavati SAMO papir, steklo in embalažo. Pa še to odvažajo vsako samo enkrat mesečno. Poleg tega sem ugotovila tudi to (s tem se ukvarjam (čisto) malo tudi po službeni dolžnosti), da ima vsak kraj eno svojo logiko, kaj sodi v kateri konteiner. Kam recimo sodijo polivinilne vrečke? Pri očetu je v navodilih napisano, da ne plastiko. Kam torej z njimi? Je zelo varčen in se zelo ekološko obnaša in uporabi večkrat isto vrečko, ampak… enkrat se vseeno iztrošijo! Pa še kar nekaj je takih odpadkov, za katere ne veš kam z njimi. Vsakega kosa pa tudi ne greš vozit na 20km oddaljeno deponijo. Rezultat? Se že polnijo spet bližnji grabni… ravno v soboto smo šli nabirat gobe, pa smo našli polno novih “cvetk”…

Jaz sem bila pa hudo razočarana prejšnji teden, ko sem pritovorila v trgovino zaboj s praznimi steklenicami od olja (nameravala sem jih zamenjati za polne), pa so mi povedali, da teh steklenic več ne vzamejo, ker je olje samo še v plastenkah. (!) Ekologija pa taka.

Kaj pa ce ni prou kante za steklo, a grejo steklenice pod mesane odpadke?

New Report

Close