Jutri je moj prvi sadni dan pri ločevalni dieti. Zanima me, če lahko jem tudi zelenjavo na sadni dan. Po nekod piše, da ja (tudi v jedilniku je cvetača v juhi ali solati), drugje pa se mi spet zdi da bolj kot ne vstrajajo pri sadju na ta dan.
Jaz bi absolutno raje zelenjavo jedla – sem včeraj videla na tržnici take lepe šparglje, ki bi si jih lahko podušila na olivnem olju … 🙂
Kako dolgo pa se boš držala ločevalne diete? Je to tvoj novi življenjski slog, ki se ga boš od sedaj naprej držala ali pa boš po prekinitvi začela spet nazaj nezdravo jesti, kot si pred dieto in se boš seveda tudi nazaj zredila …?
Za dolgotrajne rezultate je namreč treba spremeniti življenjski slog.
(Paradižnik je po svoji sestavi uradno sadje, čeprav ga prištevamo med zelenjavo.)
Takole piše v priročniku “90-dnevna ločevalna dieta” na strani XIII o sadnem dnevu:
“Na ta dan pri vseh obrokih uživate sadje ali zelenjavo. Kombinacija sadja je poljubna,če vam bolj ustreza, pa lahko jeste v enem obroku le eno vrsto sadja. Dovoljeni so suho sadje, semena in oreščki. Sadje je najbolj zdravo presno in z lupino, dovoljeni so tudi kompoti, čežane, sadne juhe, pečeno sadje. Če vam sadje ne tekne, ga kombinirajte ali zamenjajte s svežo, nezačinjeno zelenjavo.”
Dušeni šparglji so torej kar OK, ampak nikar z oljem na sadni dan (lahko pa jih planiraš za proteinski dan). Smisel sadnega je, da prebavo čimbolj razbremeniš. Poglej k presnojedcem za kakšen navdih 🙂 Sicer je pa v priročniku veliko jedilnikov.
Hvala za nasvete!
Zdaj sta za mano že dva sadna dneva in vidim, da sploh ni tak problem, kot sem mislila, da bo.
Nezdravo se nisem prehranjevala doslej in se tudi po dieti ne bom. Gre za to, da bi se rada znebila le par odvečnih kg. Ko sem bila mlajša, je bilo dovolj, da sem malo popazila pri hrani, zdaj pa vidim, da se je treba tudi za 1 kg manj že kar potruditi.