Odločila sem se, da bi ločevala jedi, tako da bi imela samo za kosilo ločeno. Ne zdržim samo s sadjem dopoldne, ker mi je slabo. Zjutraj polnozrnati kruh + sirni namaz, malica kefir ali jogurt + 2 kosa prepečenca, potem kosilo (en dan beljakovinsko, drugi dan škrobno, tretji dan oglj. hidr.), popoldne kakšen jogurt ali sadež. Moji prijateljici se je obneslo, v pol leta je shujšala 10 kg, vsak dan seveda 1 uro telovadbe. Zanima me ali lahko npr. pri beljakovinskem kosilu jem npr. kos mesa in nanj stopim kos sira? Ali ima kdo kakšen jedilnik?
Marinka, najbolj pomembno se mi zdi, da najdeš neko SVOJO pot.
Rekla bi, da se malo katera izmed nas striktno in 100-procentno drži določenega načina prehrane. In tako je tudi prav. Treba je prisluhniti telesu in mu dati dovolj vsega, kar potrebuje. Če me razumeš, nekako prilagoditi način prehrane svojim potrebam.
Na ločevalno dieto se ne spoznam dovolj (zaradi želodčnih težav ni bila prava zame, pa tudi ne morem si predstavljati, da bi samo enkrat na teden jedla meso), ampak zagotovo ti bodo svetovale punce, ki so to dale skozi.
Veliko uspeha ti želim. Glavno je, da si se odločila. To je največji in najtežji korak.
LP, Irina
Pri ločevanju npr. 3MD ne jemo različnih beljakovin skupaj, pri Monignacon+vem načinu prehranjevanja pa.
Tako, kot si začela ti, bolj kaže na Montija kot na samo ločevalno. Razen krompirja, ki ga on odsvetuje.
Tudi jaz si recimo pri Montiju lahko privoščim piščančji žur (to je meso, gor košček pršuta, sir in smetana), pri 3MD tega nisem smela.
Na škrobni dan pri 3md lahko ješ krompir v solati ali z regratom.
Mislim, da si tudi na naših straneh lahko komot najdeš kakšen jedilnik in si ga samo malo prilagodiš.
Pa vas po eni strani ne razumem. Kot pravite: Prijateljica je shujšala 12 kil in potem v enem letu dobila vse nazaj. Kako, jaz enostavno tega ne razumem. Trenutno sem 16. dan na ločevalni dieti – po kilaži se ne pozna velik dobre 4 kile, po oblekah – hlače veliko, moram nositi pas – res je da nimam veliko preveč, glede na višino in težo nisem “močna”, se je pa nabral špehec na trebuhu itd… . Glede na to, da je zame dieta – kazen za to, ker sem se v zadnjem letu zapustila in se nisem tehtala celo leto – zato pridobila 10 kil, te napake ne bom več ponovila. Po dieti se bom tehtala vsak dan zjutraj in ko bosta 2 kile več, ponovno omejim prehranjevanje z Oglikovimi hidrati, sladkor in kruh. Pa seveda potrebno se je zavedati, da po dieti, ne pomeni, da se bašemo z vsem kar nam pride pod roke, ampak poskušamo z zdravim prehranjevanjem naprej.
V mojem primeru, se mi zdi, da je to zdrava dieta – imam 3 obroke dnevno, prej sem jedla enkrat na dan ob 12:00 sem se najedla kot konj, da mi je bilo slabo. Sedaj jem normalno – zajtrk, kosilo, večerja in hujšam. Idealno in veliko bolj zdravo kot prej. Je pa po dieti potrebno delat naprej. To je dejstvo.
Lp
Urška