Najdi forum

Pozdravljeni!
Hujšam z 90 dnevno ločevalno dieto, po Rinini knjižici receptov. Sedaj sem že dva meseca na dieti, izgubila sem že 8kg. Sedaj kilogrami ne gredo nikamor, ustavilo se je že po prvem mesecu in se ne premakne. Ali je to normalno, da se izguba kil ustavi, pa gre potem naprej? Na začetku sem imela 79kg, pri svojih 165cm. zdaj jih imam 71. Rada bi shujšala še kakih 10kg.
Kakšne izkušnje imate vi s tem hujšanjem? Malo sem izgubila voljo, ker sem se tokrat res odločila, da shujšam, da bom zdržala do konca, ampak kar počasi obupujem, ker ni videti učinka.
Prosim za vaše izkušnje!!

Moje izkušnje z ločevalno so slabe. Prvi krog (predlanskim) je šlo sicer 15kg dol, pridelala sem jih nazaj (pa ne po krivdi ločevalne, da se razumemo), sem poskusila še enkrat letos in sploh ni šlo. Zraven sem bila fizično izčrpana, razdražljiva, vgalvnem za nikamor. Poštekala sem, da na dolgi rok ni nobena dieta dobra, temveč zdrav način prehranjevanja. Jem po Montignacu oz. zdravo in se odlično počutim. Nič enostavnih OH, dobre beljakovine (npr. pišč. meso), veliko zelenjave in sadja. Kile grejo počasi dol. Od 1. februarja sem prišla s 87 na 81 kg. Splača se ti malo prebrskat poste tukaj gor, sploh od dracona in tudi nov začetek. Se opravičujem, če sem koga izpustila. Sicer pa veliko uspeha do zaželjene teže. Mene ne čaka samo 10, ampak 16kg.

kako se pa hujša po Montignacu. Ali imate mogoče knjigo?

Prehrana po Montignacu je pravzaprav način življenja, bolj kot hujšanje.Je zelo raznolika in ni omejevalna. Obvezno rabiš knjigo Jem, torej hujšam, ali knjigo Prehrana po Montignacu, obstoja pa tudi knjiga z recepti.
Seveda pa so določena pravila. Ne jemo ničesar, kar vsebuje belo moko in sladkor, izogibamo se maščobam, razen oljčnega olja in hrano ločujemo. V kombinaciji z OH ne jemo maščob in beljakovin. Upoštevamo GI hrane in se izogibamo vsem industrijsko pripravljenim izdelkom.
Sliši se komplicirano, pa ni.
Zdrava prehrana, z veliko zelenjave, polnozrnati izdelki in nemastno meso (perutnina, ribe).Priporočam!

New Report

Close