Najdi forum

ljubosumnost in agresija

Prosim za pomoč, saj se z možem ne znava več sama izkopati iz problema. Imava se rada, globoko v sebi si tudi zaupava, vendar pa kar naprej in vedno pogosteje prihajava v prepire, ki se včasih končajo tudi z udarci. Običajno se vse skupaj začne zaradi kakšne malenkosti, na koncu pa se vedno kregava o tem, ali imam jaz ljubimca ali ne, ali ga varam ali ne (ne varam ga in on to ve, pa mi vseeno stalno nekaj očita), jaz mu očitam, da ga ni nič doma, po eni strani me grize, ker ima za otroke iz prvega zakona vedno čas, za skupnega otroka pa ne, ker ima stalno neke službene obveznosti, on je prepričan, da otrok iz prvega zakona ne maram in jim želim najslabše (čeprav to ni res in čeprav na njegovo željo in na zahtevo njihove matere sploh nimamo stikov), jezi me, da mi čisto nikoli ne pokaže vsaj malo romantične pozornosti, jezi me, da čisto nikoli ne zna iti na kakšno kosilo ali večerjo, da se ne bi napil, potem pa je zelo grob in nesramen, sekira me zaradi namišljenih ljubimcev, sekira me zaradi moje mame, ki se po njegovem mnenju vtika v mene in me ščuva (kar sploh ni res), očita mi mojo povezanost z bratom, sestro, ljubosumen je na svaka, na sodelavce, … Vse skupaj je postala nočna mora in sem prav vesela, kadar ga ni doma. vendar pa nisem vesela, da je do tega prišlo, saj ga imam po svoje še vedno rada in bi neskončno rada sebi in svojemu sinku omogočila mirno in lepo družino in otroštvo. Na katerega strokovnjaka naj se obrnem (psihiatri, psihologi?) in ali imate mogoče kakšno številko ali ime? Hvaležna vam bom.

Zdi se mi pogumno, da ste si priznala težave, ki jih imata z možem in da iščete za njih rešitve. Svetujem vam, da se obrnete na za vas pristojen Center za socialno delo, kjer so strokovni delavci usposobljeni za delo s pari, ki imajo težave v zakonu. Prav tako se lahko obrnete na Žensko svetovalnico v Ljubljani na Miklošičevi 14, e-mail: [email protected], tel.št.: 01/434-72-61, kjer se ukvarjajo tudi z nasiljem nad ženskami.

Ojla!

Temu se reče bolestna ljubosumnost – to je bolezensko stanje tvojega moža. Če želiš, da se ozdravi, mora k zdravniku ali terapevtu. Če ne bo šel, boš nekaj časa to prenašala in še tako močna tvoja ljubezen bo počasi ugasnila. Neozdravljena ljubosumnost pomeni konec zakona, če ne čez leto, pa čez tri leta.

Bodi vztrajna! Lp

New Report

Close