Najdi forum

ljubosumnost

Zanima me kakšnega mnenja ste

Kdaj je partner ljubosumen? Kadar ljubi, mogoče je egoist,……..
Ste bili že ljubosumni – zakaj?
Ste bili ljubosumni upravičeno?

LP

Ljubosumnost je nezaupanje predvsem v samega sebe…Pa čeprav to vem, sem vseeno kar precej ljubosumna oseba, vendar se tega zavedam in poskušam čimveč delat na temu. Je pa lepo, da imaš zraven sebe človeka, kateremu lahko brezmejno zaupaš! Potem je ljubosumnost odveč!

Sama sebi ne zaupas….to mece cisto drugo luc na to oziroma je nasprotje tistega kar si rekla v temi o paradoxu 🙂

…ce ne zaupas sama sebi, pomeni da se zavedas da si v dolocenih okoliscinah sposobna narediti karkoli, tudi tisto kar ne bi smela….. (prevarat, it z drugoo osebo v posteljo,….) …to je dobro da se zavedas, slabse je ce se tega ne zavedas in si 100% preprican da ti pa ze nisi taka tebi se pa to ne more zgodit

bravo!!…sicer se pa nic sekirat da si se izdala, vsi smo taki, samo nekateri tega niti pod razno nocejo priznat, nekatere se razkrinka po ovinkih 🙂 itd…

Od zacetka sva bila oba s partnerjem ljubosumna in kar dost, sam potem, po nekaj mesecih, je vse skp postalo boljse. zdej mislim, da je zelo malo tega ljubosumja, ce ga sploh je se kej.
Mislim, da si s casom s partnerjem zacnes ful zaupat in ves cesa je zmozen, takrat pa ljubosumje mine…
malo ga se vedno ostane, ampak to je tudi prav.nekaterim je zelo usec, da je partner malo ljubosumen…sej to ni nc tazga, razn ce res ne pretirava
LP

Zdravo ljubosumje je itak sestavni del vsake dobre zveze, saj v neki meri dokazuje ljubezen do partnerja in koliko, mu ali ji, pomeni.

Ljubosumen sem že bil – v vseh primerih upravičeno. Ne vem, zgleda da imam nek feeling za to.

Ne pozabi, da sem v temi o paradoxu odgovarjala na primen “neskončno ljubiti svojega partnerja”. Odgovor ni bil tako dejansko oseben kot si misliš ti.

V mojih vprašanjih pa je problem popolnoma drugotnega pomena. Vprašanje se nanaša na 3. osebo in ne 1.!!!

LP

Ja pravijo, da malo ljubosumnosti ne škodi – je celo zdrava za vezo (spoznaš in veš, da ti za partnerja ni vseeno). Kar pa se tiče tiste ta slabše ljubosumnosti, pa ni dobro. Ljubosumje ubija ne le ljubosomneža večkrat tistega zraven. Se imela fanta, kateri ni mogel prenesti, da sem šla v trgovino po kruh sama, kaj šele na kavo s kako prijateljico. Ne se po telefonu bit prjazna, ne imeti oblečeno to in ono. prosti koncu sem bla zanj že najgrša in najbolj nora oseba na svetu. Na lastnega brata je bil ljubosumen – pa je mlajši 5 let. Groza, kako me je to ubijalo – samozavest mi je ubil, tako da se še zdaj pobiram. Na koncu je seveda vse to kar je očital meni delal on.

Ljubosumen sem bil takrat, kadar nisem bil gotov v sposobnost, da bom uspel obdržati dekle, s katero sem hodil. Ljubosumje me je razjedalo, da bi bil sposoben tudi koga “frdirbati” za to, a to ni bilo potrebno.
Če vašega partnerja daje hudo ljubosumje, se prav gotovo boji svoje nesposobnosti, da bi obdržal zvezo z vami, zato ga s tem ne izzivajte, ker je v takem primeru sposoben marsičesa (v mislih imam tista bolestna ljubosumja, ki niso več normalna). Če mu z vedenjem dokažete, da se mu ne bo treba na vsakem vogalu boriti za obstoj zveze z vami, tudi ljubosumnost ne bo očitna.
Dekleta, malo pa vam je le všeč, če je fant malo ljubosumen, kajne ?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close