Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Mladi, ljubezen in spolnost "Ljubosumje" kaj v vezi to pomeni???

"Ljubosumje" kaj v vezi to pomeni???

Ne znam si več razložiti pomena ljubosumje. Biti ljubosumen pomeni nekoga imeti tako rad, ali biti zato, ker delaš sam napake, ki jih nato očitaš partnerju. NEVEM. Npr. prejšnji fant je imel pred mano že dve resni zvezi v kateri so bili pristoni tudi otroci. (ima dva z različnima ženskama). To sem izvedela šele po letu dni najine veze. Name je bil tako ljubosumen, da nisem smela niti v trgovino sama. Ne oblečt tega, onega, iz službe ob uri, nobene prijateljice…..Trdil mi je, da je ljubosumen zato, ker me ima rad in me ne bi rad izgubil. Vendar je bilo iz dneva v dan huje in tako sem vezo zaključila zaradi drugega moškega. Bilo je težko ampak gre. Po enem tednu je imel že drugo pri sebi, katero pa “vozi čez isti most kot je mene”. Nikamor, ne tega, onega in to že po 3 mesecih. Kaj to pomeni? Sedanji fant pa npr. ni ljubosumen niti pike. Tudi s tem bivšim fantom mi dovoli na kakšno kavo, vendar jaz tega ne bi storila niti pod razno. Kaj to spet pomeni?

Hvala za odgovore, če bo se kdo znašel iz zmešnjave!

LP

Glede tvojega ex fanta. Verjetno je bil v sebi izredno nesamozavesten in s hudim manjvrednostnim komplexom in je svoje frustracije izživljal na tebi. Dobro da si ga pustila, ker bi ti lahko naredil še večjo škodo. Lahko bi te čisto izoliral od prijateljev, tega si pa ne absolutno ne sme noben dovoliti. Še dodaten dokaz, da sploh ni bilo res, da je to počel zato, ker te je imel tako “neznansko” rad, ker je že po enem tednu skakal z drugo okoli. Mogoče je pa tvoj sedanji fant samo zdravo ljubosumen in ti to jemlješ, kot da sploh ni, glede na tvoje negativne izkušnje. Malo poexperimentiraj. Ker nič od tega ni dobro za zvezo – niti popolna brezbrižnost, niti bolestna ljubosumnost.

lp, Allure (ki mu še kr Kr en piše) :((

No to sem še pozabila, da me ta ex fant večkrat po službi počaka in me prosi naj se vrnem….pa joče….pa spominja se vsega kar sva skupaj nardila in tako naprej…..nevem kaj si misli ob tem….Z nekom živet pa še bivšo klicarit in jo zasledovat + plus tega pa njegova sedanja nikamor ne sme pa z nobenim imet stikov. Čudna zadeva. Men sicer zelo godi, da ima sedaj punco, ker dugače bi še več sranja naredil.

Uf, to je pa že mal bolestno stanje.
Moj je sicer tudi malo ljubosumen, ampak jaz sem pa še malo bolj, ampak mene so to naredile njegove “oboževalke”. Nisem sicer taka, da mu ne bi pustila, da gre na kavo z kakšno punco ali pa da se pogovarja s kakšno, ampak, da se mu pa obeša kakšna okoli vratu-to pa ne!
Ta tvoj “tanovi” bi pa lahko tud bil malo bolj. Ko sva midva začela je moj tudi vedno govoril, da on pa ni ljubosumen. Pa ti po pravici povem, da mi ni bilo vseeno. Vedno sem si mislila zakaj je tako ravnodušen. Potem pa sem ga nekajkrat podražila, da kako me je oni pa oni na kavo povabil, pa v diskoteki, ker poznam ogromno ljudi, sem se parkrat pogovarjala z moškimi kolegi, pa da vidiš ljubosumje. Sicer ne pretirano, vendar je pokazal, da mu ni vseeno.
Poizkusi, da vsaj vidiš pri čem si!

Res je bil bolestno ljubosumen. Samo, če te prav razumem si ga pustila zaradi drugega moškega. Hja, malo razloga za ljubosumje je očitno že imel…

bodi srečna, če tale drugi ni ljubosumen!!!proč od prvega, čimdlje, pa naj še tako joče…veš, kako hudo bi ti bilo ob njem…punca-treba je živet!!!sama sem bila bolano ljubosumna takoj po poroki in še danes sem mu hvaležna, da me takrat ni pustil na cedilu….bila sem grozna…šele sedaj se tega zavedam in prav gotovo je vzrok temu občutek manjvrednosti ali kakšni podobni kompleksi…..bodi srečna, kajti v zakonu rabiš nekaj svobode (kavica s prijatelji-cami,žurke, pikniki, trgovine….)…in kljub temu se lahko imaš rad….nihče ni ljubosemen tako zelo, ker drugega prav tako zeeeelo ljubi….tak človek je bolan, je egoist….lastne izkušnje…žal……..lepo se imej…čao

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close