Najdi forum

LJUBOSUMJE IN NEZAUPANJE

Pozdravljeni!

Stara sem 28 let in s partnarjem sva skupaj 2 leti.Imava sinčka starega 5 mesecev.
Sedaj bi moralo biti najlepše, vendar ni tako.
Že na začetku najine veze, sva imela velike probleme z njegovimi bivšimi dekleti, vendar sem mislila, da se bo to že nekako poleglo in uredilo.

Vendar temu ni bilo tako. Ko sem bila v 5 mesecu nosečnosti mu je bivšo dekle poslala SMS, kako pogreša njegovo toplino, kako lepo je bilo, ko sta bila skupaj………… tega mi seveda on ni povedal in je ta SMS hranil skoraj pol leta predno sem ga jaz odkrila. Med tem je bil še vedno v stiku z njo, čeprav je vedel, kakšna čustva goji do njega.Jaz seveda o tem nisem vedela ničesar.
Potem sem začela bol intenzivno spremljati te njene SMS-e. Pošiljala mu jih je 1X tedensko. Končno sem dosegla, da ji je on poslal SMS, da naj ne pošilja več SMS, ker se zaradi tega samo kregava.

Vendar to še ni vse……… E-maile pošilja tudi vsem bivšim dekletom… pravi, da so samo filemčki, samo jaz mu ne verjamem čisto nič!

Sedaj šele spoznavam, da je bil on tisti, ki je hotel na vsak način ohranit stike z bivšimi…… Najbolj me pa boli to, da ni iskren z mano……. vse takšne stvari sem morala sama odkriti in resnično me skrbi koliko stvari jaz sploh še ne vem!
Moram priznati, da se mi vedno bolj gnusi in se počutim tako izdano in prevarano!
Zakaj tako potrebuje ta bivša dekleta, tako močno da je najina veza že močno načeta!
Najhuje je pa to, da sem postala grozno ljubosumna……… in to me vedno bolj obremenjuje! Na trenutke se sploh ne poznam več, vendar si ne morem pomagati!

Prosila, bi vas za nasvet…… ker trenutno sovražim vse okoli sebe, še najbolj pa sebe, ker sem se tako grozno spremenila!

Že v naprej se vam zahvaljujem za odgovor.
MONIKA

Ojla,

najprej naj ti povem, da nisi edina tudi jaz te dni doživljam iste scene kakor ti s svojim tipom. Tudi moj mi je skrival scene dokler v soboto nisem slučajno prestregla sms-a. Ti povem, da sem čisto ven padla ampak kaj hujšega, ko sem zvečer pa prestregla še tiho šepetje po telefonu in kaj sedaj – Kreg, kreg in samo kreg. Naj ti povem, da imava tudi midva 2,5 leti staro punčko in bi nama moralo biti najlepše-sedaj ko sva se tudi finančno malo opomogla. Včeraj mi je rekel, da me ljubi samo mene in nobeno drugo in, da me ne želi menjati samo fuka z drugimi si želi. Men se kar trga ti povem, sem mu rekla, da naj se kar zgoni samo poti nazaj k nama ni več, ker jaz tega ne-bom prenesla. Že tako sedaj, ko to vem sem zaupanje popolnoma izgubila v meni so sami dvomi, ko ga ni ob meni; kje je, ali piše sms, se pogovarja z njo, kdaj bo šel f… z njo,..Naj povem tudi, da sem jaz stara 31 on pa 28 let in mi je rekel, da je tako potreben kakor sahara vode in,da si ne more pomagat,..Ali je sedaj v moderni dobi tako, da ko tip ne dobi fuka kadar želi doma, da se že vsi po vrsti gonijo in nam puncam bi to moralo biti čisto normalno, kajti moj je dal izjavo, da sem jaz čisto staromodna, kajti, če mu jaz fuka ne dam si ga bo pa drugje vzel in jaz bi to morala celo odobriti-a moreš verjeti? Oh čisto te razumem in rada bi ti vse kaj najlepšega svetovala ampak žal zaenkrat nimam niti sama kaj veliko idej-želim ti vso srečo!

Dragi Soncek in Veronika,

na zelo smotana tipa sta naleteli in se jih nujno znebita. Tega nista vredni. Ni cudno, da se vama trga, ker cloveku se vedno zacne mesati, ko je situacija popolnoma nora in skregana z vsem, kar ima neko logiko, smisel in ljubezen. Zal sta obe naleteli na totalna bedaka in primitivneza, ampak zivljenje je pa hotelo tudi, da naletita druga na drugo. Nobena ne bi nikoli privoscila, da se komu zgodi, kar se je v postu ta druge. bodita druga drugi ogledalo in recita, tudi meni tega ni treba. Naj vama bo tole srecanje na netu obema v pomoc. Pa tudi jaz vama drzim pesti, pa se drugi bodo, zagotovo.
ce sta se spremenili v to, kar sta danes, to ni slab, ampak zelo dober znak – namrec, da se lahko spreminjata in da se lahko komot spreminjata se naprej, v taki smeri, kot bo to koristilo vama, otrockoma in vajini podobi o sebi in tem, kaj si v resnici zasluzita.
Srecno!! Drzim pesti! Da da sta se oglasil, je ze korak v pravo smer.

a ene dejansko mislite da boste lahko spremenile človeka, z otrokom, s poroko? mogoče bi morala imeti še enega, morda se bo potem poleglo in uredilo.
svašta!

Ženski dragi,kjeza vraga ste staknile take idiote.Pa ti ljudje vas sploh ne spoštujejo, ne ljubijo.
Spokajte kufre inodidite domov, upam in želim vam, da mate kam. Pol pa naj razmislijo vaši tepci al se bodo gonili naokoli al bodo ohranili družino!!!!!Skratka vredne ste vsekaj več kot takšno vedenje.

Tipa sta popolna idiota. Brca v rit – to je vse kar rabita. Sploh nista sposobna ljubezni.

Pozdrav!

Kot pravite, ste postali ljubosumni. Vaše ljubosumje ima odgovor v stiku med vama. Vi morate začutiti ljubosumje, da se vaš patner prepozna v vaših očeh, kot hoten in želen. Ni naključje, da ste našli SMS in da je bil tam shranjen že pol leta. Namenjen je bil vam, da bi on začutil, da ga imate radi. Vaš partner vam ne malo nagaja, ker mu vaše ljubosumje govori o tem, da ga ljubite.

Vaš partner bo moral prenehati z igricami, ki jih igra ter se odločiti za zrel in odrasel odnos. Odnos, ki ga igra, je samo odraz njega samega in njegove nezrelosti. Brez zaupanja in vere drug v drugega, bosta zelo težko našla tisto pravo ljubezen, ki gradi in poveže.

Poskušajte se pogovoriti o tem, kar sem vam napisala tudi z njim. Pomembno je, da se oba odločita, da bosta odnos zastavila drugače, mu postavila druge temelje. V globini svoje biti oba zelo hrepenita po objemu in ljubezni in v vsej tej bolečini, ki jo nosita s sabo in je sedaj v polnosti zaživela med vama, ne zmoreta tistega objema, ki bi vama dal varnost.

Upam na vse dobro v prihodnje za vaju, vajin odnos in za vas kot družino.

Sabina Stanovnik
spec. Zakonske in družinske terapije

Sabina Stanovnik spec. Zakonske in družinske terapije Midva-Zakonski in družinski center, Ptuj Tel: 030/333-009 E-mail: [email protected]

Pa kaj je s temi neandertalci?

Pravijo res da je to leto odnosov in da bo marsikaj v odnosih prišlo na plan, pa naj je pozotivno ali negativno. Meni se je že vso sranje odvilo pa je šele prva polovica leta mimo, kaj bo še do konca ?

Karkoli ženske, ne dajte se !!!!

noro,noro,noro,da bi jaz dobila te tipe,ki varajo,sexajo z drugimi in imajo ženo doma in otroke in še po vrh tega,da grejo z drugo in ko pridejo domov se uležejo k svoji ženi v posteljo bi me dalo bruhat.nizko podlo,jaz bi jih,ne vem
,mi grejo na bruhanje taki moški.neverjetno,da imajo družino in se grejo taki idioti pacat z drugo in to v faco povedat svoji ženi “”””HALO”””,naženite jih stran,ker je dosti drugih tipov,ki so vredni zaupanja in ne skakajo iz ene ženske na drugo in res,da tisti,ki ima otroka je težko,ker tudi jaz sem nagnala moža,ko je otrok imel 3 leta,ampak,da bo imel dve naenkrat ,to pa ne ,čepraj jaz sem to zvedla po enem letu.gnjus,gnjus ni besed za tako podla bitja.

Tukaj se bom strinjala kar z alenka1974….

a preden ste imeli otroke pa je bilo vse idealno?

Dr. Rugelj ima dobro razlago za ženske, ki se pustijo oploditi nezrelemu moškemu in potem pričakujejo, da se bo pa čisto zresnil…..

Tudi nivo pogovora, kakor ste punce opisale, mora biti med vami že od vsega začetka na “visoki” ravni. …

In ja, punce, če doma ne dobi…išče drugje, pa naj bo to sex, razumevanje, upoštevanje….

Da je v vezi nekaj narobe, se najprej pokaže ravno pri spolnosti. Če si eden od partnerjev kar naenkrat (ali postopno) ne želi več drugega, če se mu začne upirati…pomeni, da sta se oddaljila. Takrat ni več rešitev več sexa…takrat je rešitev pogovor, kot je napisala že strokovnjakinja!

Težko pa boste dobile zrel pogovor od nezrelih moških!

Polna luna 13,

Imaš čisto prav, kar si napisala, samo ti tu omenjaš samo moške. A ženske so pa boljše? Moja izkušnja je drugačna in sicer moja partnerica (nato žena) je letala (spala) okoli z drugimi moškimi, nato pa je bila pri meni in mi zatrjevala, kako me ljubi, kako sem moški njenega življenja, ampak za tista letanja sem izvedel šele po poroki z njo, in ko sva imela že otroka. Prej sem bil moški njenega življenja po šestih mesecih pa izvem, da sem kot moški na tretjem mestu v njenem življenju. Dva njena bivša sta bila in sta še pred mano.

Prav tako moj kolega. Ima lepi dvojčici in žena je vedno zatrjevala, kako ga ima rada in bila je ljubezniva. On je naredil zanjo in otroke vse, čisto vse. Od takrat, ko jo je spoznal ni hodil več okoli s prijatelji, ni pil alkohola, vedno je bilo videti, da je žena na prvem mestu. Nato pa grenka resnica. Prevarala ga je. Poklical je moškega in ženo. So se pogovoril, ji je oprostil in so šli naprej. Po cca 7 letih ga je zopet prevarala, a tedaj je odšla k drugemu tipu s hčerkama. Takrat mu je rekla, da ga je imela samo 2x v življenju rada. Takrat, ko sta se poročila in takrat, ko mu je rodila hčerki. Povedala je, da ni bil nikdar slab z njo, vendar da z njim na dolgi rok ne more zdržati.

Poglej mojega drugega kolega. Spoznal je punco in ji je rekel, da se lahko dobivata neobvezno. Nikdar ni kazal resnosti in včasih ga nekaj dni ni videla niti slišala. Nato je spoznal, koliko pozitivnih lastnosti ima ta punca in se je poročil z njo. Skupaj sta že več kot 15 let in nikoli nisem slišal od žene ali koga drugega, da je neresen. Skratka sedaj je pravi družinski oče in dober mož. Ravno zadnjič mi je rekel, da svoje žene ni nikoli prevaral, res pa je imel na začetku probleme, ker dolgo ni mogel pozabiti bivše. Sedaj mu pomeni žena vse.

Mirella,
Vidiš, tu ni pravil in ne moreš predvideti že vse pred poroko ali spočetjem otroka.
Res je, da so znaki že prej, vendar si misliš, da ima vsak slabe trenutke, ki jih bo popravil. Tudi sam sem velikokrat naredil napake (nisem sicer varal) zaradi katerih so bile partnerke razočarane in sem jih nato zavestno odpravljal. V eni izmed prejšnjih zvez se je moja sodelavka na novoletni zabavi malo napila. Ko smo si voščili novo leto sem jo hotel prijateljsko objeti in poljubiti (kot z vsemi ostalimi), ona pa me je poljubila na usta in porinila jezik v usta-skratka strastni poljub. Takoj, ko sem prišel domov sem to povedal partnerici in je znorela. Od takrat naprej sem se držal na distanci. Ko smo si voščili novo leto, sem vedno podal samo roko.

Samo poglej moje napisane zgodbe. Vsi bi mislili, da bodo pari v prvih dveh primerih ostali skupaj in v tretjem ne. Bilo pa je ravno obratno!

Pa vsem lep vikend!

Evgi

Jaz pa o tem mislim takole: če je zaupanje potem je vse ok.
Takoj ko se pojavi nezaupanje vase ali v drugo osebo, začne biti vse narobe.
Ponavadi je vse v naših mislih, tudi način, kako odreagiramo.
Če se pojavi nek problem je najbolje da se o tem najprej premisli-pri sebi: kaj to pomeni, kaj ob tem občutimo, kakšna je rešitev, kaj lahko poslabšamo…Ponavadi se iz kakršnegakoli razloga ne da pogovoriti s partnerjem, potem na nek način ostanemo z bolečino in smo na drugega še bolj jezni, saj nas ta ne razume, kako nas to razjeda.

A v življenju se zgodijo dogodki, ki jih moramo sami predelati, nihče tega ne more namesto nas. Lahko nas ima nekdo blazno rad, imamo oporo, ki jo tisti trenutek ne znamo ceniti- jo nismo sposobni. A ČEZ VSE TE KRIZE MORAMO SAMI.Zato je po mojem mnenju najbolje začeti delati na sebi. Če se pojavi občutek nemoči, da se nam vse podira je to znak, da začnemo prisluhniti SEBI. Nekaj nismo delali v skladu z nami, ali smo kaj v življenju spregledali, mogoče nismo hoteli videti…potem pa kao strela z jasnega so tu posledice…a če dobro premislimo, se je vse to dogajalo že ves čas, a enkrat pač je mera polna.

Glede vseh teh varanj, pa je škoda besed. Mislim, da kot oseba, ki je prevarana mora biti dovolj samozavestna, da temu naredi konec.Potrebno se je cenit in stati za svojimi odločitvami. Če nekateri ne vedo kaj čutijo oz. kaj bi s sabo, niti ne vedo zakaj varajo…ni to vaš problem, ampak njihov in jih je nemogoče reševati. Tudi, če so tukaj otroci je bolje da se vse trezno razmisli in včasih je manj škode, če se taka partnerska zveza prekine.Drugače pa še vedno podpiram, v takih primerih ,odkrit pogovor najprej s sabo in potem še s partnerjem.

Velikokrat pa nevemo niti zase, kako bi se mi odzvali v podobni situaciji…zato pa je potrebno delati na sebi, da se poznamo in na ta način razumemo svoje občutke. Na tak način lahko vzpostavimo notranjo umirjenost in samozavest.
Lep pozdrav.

Dobr napisano evgen,se strinjam,niso samo moški in ne ni pravil ,kot praviš-vse je le živlenje ne.

New Report

Close