ljubosumje
S fantom že dolgo hodiva – več let.
Zelo je ljubosumen mene pa zelo prizadane ker mi sploh ni do drugih fantov, saj sem si ja izbrala njega. Ko ga mine to stanje mu jaz oprostim pozabim pa ne.
Zelo sem žalostna, ker si vzroke ljubosumja kar najde: napačna tel. številka na telefonu-sumljivo, kavica s sodelavko – sumljivo, poletne oblekice – sumljivo….Ko pa sem z njim naj bi pa kar pokalo od erotike.
Zmedena in žalostna sem.
Sicer tole ni odgovor na tvoje vprašanje ampak samo kratko razmišljanje. Ko prebiramo vse te forume, časopise, revije, kjer je vse polno zgodbic o varanju, dobimo občutek, da vsi varajo. In verjetno so tudi ta čtiva delno kriva za ljubosumje. Žal pa na čelu nikomur ne piše, kakšen je.
Jaz priznam, po moji izkušnji z bivšo ženo, mi včasih tudi pri “tanovi” gloda. Sicer ji tega ne povem, raje držim v sebi. Res pa je, da ji zaenkrat zelo zaupam. Ampak, kaj pa če…….
Lep dan vsem,
A
Zbudi se!
Nikoli ne bo bolje, nikoli ne bo nehal, tip je totalno nesiguren in se ne bo spremenil.
Pusti ga, poslovi se, takele scene se še nikoli niso dobro končale pa sem jih videl že ene parkrat.
Vem, da je po nekaj letih to težko, ampak, če boš čakala, da te začne tepst, ne bo nič bolje….
LP tomi
P.S.: V nasprotju s tem kar mislijo dekleta, je dobrih in poštenih fantov kar nekaj, samo najti jih morate! ne obupaj…
Nika,
iz lastnih izkušenj ti povem, da se ljubosumnež ne spremeni. Zdržala sem enajst let, potem pa spokala. Nikoli ga nisem prevarala, pa mi še sedaj očita, da sem ga varala vsa ta leta. Nikoli nikamor nisem šla, da je bil mir pri bajti. Vse prijateljice sem opustila, hodila sem samo v službo, domov, v trgovino in v knjižnico. Pa še tam sem imela vedno hčerko s sabo.
In zato ti polagam na srce, če nočeš trpeti in si uničevati živcev, pojdi. Veliko sreče!
dosti krat je takšno ljubosumje odraz sebe. imam kolega ki je tako noro ljubosumen ko mu punca gre ven z kolegicami, veš zakaj? ker misli da se bo spogledovala in ga “srala” tako kot on ko gre ven brez nje(tako kot je že sončica povedala). tako da se vprašaj zakaj je tako ljubosumen in če misliš z takšnim “psihičem” zapravit svoj čas oz. življenje. če bi bil tapravi se z takšnimi stvarmi vama ne bi bilo treba ukvarjat ter kregat. Lp
Ljubosumni so tisti, ki ne zaupajo SEBI. Zavedaj se, da se fant ne bo nikoli spremenil in da z ljubosumjem ne bo nikoli bolje. Postala boš suženj, zaprta med štiri stene in kljub temu poslušala očitke. Določal ti bo, kaj smeš obleči, s kom se smeš družiti, kaj smeš misliti. Začni spoštovati sama sebe in ne dovoli si takih scen.
Ne serite ga.
Star pregovor pravi, da “ljubosumje podžiga ljubezen”. In kakor je res, da je bolestno ljubosumje pravi pekel, je tudi res da ni prave (spolne) ljubezni, kjer ni tudi kančka (!) ljubosumja.
V moji zvezi je ljubosumna predvsem moja punca; ne tako, da bi zaradi tega prihajalo do velikih prepirov, toliko pa le, da mi je to že nekajkrat povedala in pokazala. Ljubosumje je normalen odziv na situacijo, ko se počutimo, da bi bila lahko naša zveza ogrožena od tretje osebe. Če nam zveza predstavlja vrednoto, če se trudimo zanjo, je to čustvo popolnoma razumljivo. Povejte mi — kdo od vas lahko res 100 % zaupa svojemu partnerju? Če smo odkriti, mislim da nihče. Že samo življenje nas to nauči.. tako lastne izkušnje kot tudi če le pogledamo malce naokrog.. hej, saj je več kot 50 % ločitev, neločeni pa se itak jebejo vsepoprek. Just the way it is… in _nihče_ izmed nas ne živi v nekem milnem balončku, zaščiten od celega sveta, da se mu to ne bi moglo zgoditi.
Zato ne posplošujte.
LP, Andrej
Embers,
kakorkoli misliš, da tako to pač je, naj ti povem, da ne povsod, nekateri si resnično 100% zaupajo. seveda je verjetnost, da te prevara, ampak zakaj bi o tem sploh razmišljal? Če me bo me pač bo, ampak jaz mu verjamem in zaupam, in to je veliko več vredno, kot celo življenje nositi v sebi občutek, da nekaj ne bo v redu.
travno to je čar ljubezni, da lahko brezpogojno zaupaš. In če imaš pri tem še misel, nikoli ne stori drugemu tisto, česar ne želiš, da bi drugi tebi, sta lahko zelo srečen par, brez varanja in žalosti, ki pri tem nastane.
pa še kako se da zaupati 100 % in ni malo takih, ki so to zmožni. mogoče pa se giblješ v takšnih krogih, da tega ne opaziš.
primož