Najdi forum

Pozdravljeni!
Imam problem, s katerim se spopadam že precej časa. Vse moje dosedanje zveze so se končale zaradi nezaupanja, čeravno v nekaterih primerih neupravičeno. Sedaj imam fanta, s katerim sva bila vrsto let odlična prijatelja, ki mi je v času njegove ločitve zaupal vse podrobnosti in za katerega vem, da je resnično nekaj posebnega, ker sem ga spoznavala tudi skozi oči prijateljice. Par sva že precej časa in do sedaj je bilo vse o.k., oba sva precej družabna človeka in imava nenormalno širok spekter skupnih prijateljev. Začelo se je, ko sem ugotovila, da sem noseča, ko sem se nanj navezala še bolj, čeravno imava precej svobode tudi vsak zase. Enostavno ne prenesem več, če se druži s prijateljicami, katere mi do pred nedavnim niso predstavljale problema in imam takšne čustvene izpade, da me je kar groza. On trdi, da sem posesivno ljubosumna in da nimam razloga, da mi ne bi upal pogledati v oči, če bi me prevaral in da bi to lahko vedela že iz njegove pretekle zveze,… Meni pa se kar zblede, ko ga prej omenjene prijateljice kličejo po telefonu in vabijo na žure, rojstne dneve in podobne zadeve. Enostavno si predstavljam, da mu ne pomenim nič več, očitam mu, da si za vsakega “idiota” ( se opravičujem) jemlje čas, samo name nikdar ne pomisli itd. Enostavno si ne znam pomagati in ne vem, zakaj kar naenkrat nimam toliko tolerance. Prej je bilo drugače, ko sva bila prijatelja, zdaj pa sem ujeta v lastne misli in podobe, ki so že kar hollywoodske, tako daleč grem v mislih s svojo domišljijo. Čustveno sem čisto na tleh, ampak si ne znam pomagati. Ne gre za nezrelega mladeniča, ampak za moškega pri 40-ih z dušo mladostnika. Kako si naj pomagam??? Tu je namreč še prihajaoči član, ki ni kriv, da se mama toliko obremenjuje. Hvala, lep dan.

Kim,

nisi napisal v kolikšni meri si nezaupljiva, vendar če sta se oba družila z drugimi in nisi nikoli bila ljubosumna, potem lahko pomeni, da si postala sedaj ker si noseča in je ravno nosečnost razlog. To pa še ne pomeni, da si res ljubosumna, je pa dejstvo, da se ženska v nosečnosti zelo spremeni, predvsem na čustvenem področju. Kar naenkrat se nosečnici obrne vse na glavo ali bolje povedano, tisto kar ti prej ni pasalo, ti sedaj in tisto kar ti je pasalo ti sedaj ne. In lahko da je nosečnost vzrok za takšno ljubosumnost. Če ta tvoj fant ve, da si ljubosumna sedaj in da si mu vse skupaj povedala, ga pa ne razumem ravno dobro, kako to, da še vedno tako rad zahaja na žurke in ostale izhode z ostalimi. Mogoče ne razumem ravno dobro, ampak jaz si predstavljam nosečnost kot nek dogodek, ki se tiče obeh partnerjev. In ne glede nato kdo nosi otroka, bi moral biti drugi pripravljen priskočiti na pomoč v teh spremenjenih časih. To pa pomeni, da bi moral razumeti tudi vse te spremembe žensk, ki se zgodijo med samo nosečnostjo in po njej.

Tagotovo si neupravičeno ljubosumna, je pa možno, da je to povzročila prav ta tvoja sprememba. In tukaj je moška naloga, da ženski stoji ob strani. NIčkoliko ločitev parov se je zgodilo med nosečnostjo, ker moški ni prenesel,d a se mu bo življenje spremenilo, saj bo prišel v razmerje nekdo, ki bo sedaj diktiral tempo in določal koliko časa bomo na žurkah. V dobrem partnerskem odnosu bi morala oba skrbeti za tega otroka. Ne sme biti razlog, ker potem ne bom mogel bom pa še malo norel, dokler ne rodiš. Kajti oba sta v tem in oba morata reševati situacijo.

Še enkrat ponavljam, ljubosumnost te ne bo pripeljala nikamor, vendar bo vedno samo še slabše, dlje ko boš noseča, prej se bi rada tega rešila, kar pa je posledica “nataknjenost” tečnost, ki pa naj bi jo partner sprejemal in ti seveda stal ob strani. Torej se morata še enkrat pogovoriti, kako si on predsatvlja to nosečnost, povedati mu moraš kako se ti počutiš in potem morata skleniti nek dogovor in narediti sklep, kako naprej. Dejstvo pa je, da sta oba udeležena in se nihče ne sme distancirati od nastale situacije.

Verjetno ne vemo prav vsega, ampak takšno je moje mnenje glede nosečnosti. Vem, da se zna ženska v nosečnosti spremeniti za 100 %, vendar je vse to potrebno sprejeti kot del sprememb v telesu. Zna se zgoditi, da si ne boš več tako želela sexa po porodu ali pa še prej: a te bo zaradi tega pustil? No to bi bila popolna neumnost. In nič koliko problemov se zgodi z poporodno depresijo, kjer je opora moškega še kako potrebna.

Če že ženske rojevajo, smo lahko moški vsaj opora pri nosečnosti in sprejmemo, da smo mi ravno toliko krivi za to stanje kot ženske. Zato bodimo potrpežljivi z ženami.

Tebi pa zopet predlagam veliko pogovora.

Primož

BRAVO PRIMOŽ!!!

Pozdravljena!

Bom kar kratka in dokaj hitra….glej ljudje merimo in ocenjujemo druge po nas samih…Ja kaj to pomeni…nič več kot to, da če smo sami sposobni varanja…bomo na partnerja ljubosumni prav zato, ker bomo prepričani da nas tudi on vara…

Zato bi se jaz najprej zamislila nad tem zakaj misliš da mu ne bi mogla zaupati?!

by l.

Tudi moja mami je bila zelo ljubosumna, ko je bila noseča z mano. Potem je to minilo. Vseeno pa se strinjam s Primožem, da bi ti fant moral stati ob strani in biti prizanesljiv do tvojih čustvenih nihanj. Ne more se samo za enega vse spremeniti, drugi pa neomejeno uživa dalje. Potrebna je obojestranska prilagoditev.

Pozdravljena,

mislim da k Primoževim besedam ni kaj veliko dodajati.
Ker tvoj fant ni tako zelo mlad menim, da imaš dobre možnosti za pogovor. Čimprej z besedo na dan. Bodi umirjena, povej mu, govori, morda boš v takem pogovoru odkrila zakaj si postala ljubosumna. Ljubosumje dela iz ljudi neprijetneže, ki škodijo sebi in okolici. Najtežje pa je priznati ljubosumje. Kdor to zmore, je na dobri poti osamosvojitve odvisnosti.
Čimprej spravi to iz sebe, kajti otrok ima pravico, da se razvija v srečnem okolju.
LP Žena

Saj nimaš edina težave z ljubosumjem, jaz jih tudi imam; sploh pa sedaj, ko imam 10 let mlajšega partnerja. Vem, da ni ženskar, rad pa pogleda lepo dekle (saj je normalni moški), ampak to ni nič hudega, če je meni zvest. Veš kdaj me full daje ljubosumje pred menstruacijo. Takrat bi včasih popenila, razmišljam in si domišljam, kaj pa če hodi še kam drugam. Boj ko me tolaži, da ni res, manj mu verjamem. Vse je v naših glavah in miselnosti. Veš pri 40 ga ne boš spremenila, ampak boš ga oddaljila od sebe, ker boš preveč pritiskala nanj. Pogovori se, to je edina rešitev in verjemi mu.

Ali sploh obstaja moški s takšnimi aspekti na življenje, kot ga imaš ti Primož?
Rada bi spoznala takšnega kot si ti.

:)))))))))

Veš, nihče ni popoln, če bi mojo ženo vprašala bi imel ogromno napak in priznam, da jih imam. Vendar že vsakodnevni trud in prizadevanje, da želimo bolje, je razlog, da živimo.

Primož

New Report

Close