ljubkovalna imena
Velikokrat je že bila odprta rubrika na temo imen.
Sem bodoča mamica, rodila bom avgusta.
Mene pa zanima, kako kličete svoje otroke ljubkovalno, torej ne po imenu.
Kako ste ga imenovale ko je bil še v trebuhu, in seveda potem ko je dojenček oz. ko raste.
Največkrat slišim, da starši govorijo o svojih mucikah, mucek,…
Povejte kako ljubkovalno imenujete vi vaše otoroke.
lep dan
Pri nas imamo malce nenavadna ljubkovalna imena, saj hčerko kličem smrkljica, navihanka in mula mala … marsikdo me čudno pogleda, ker misli, da sem jezna na hčerko, mi trije pa se smejimo. Res pa je tudi, da jo nabolj pogosto kličemo enostavno po imenu že od rojstva dalje. Namenoma sva z možem izbrala tudi tako ime, ki nima pomanjševalnic, ker naju oba motijo. Ko je moja mama prvič nekaj poskusila skup sklamfat, sva jo takoj ustavila.
Ostala imena kot so sončki, mucki, škratki … sem zasledila tu na forumu, ampak meni ne gredo z jezika. Brez zamere, se mi zdijo preveč pocukrana, a nekaterim prav pašejo.
Teja,
moje osebno mnenje pa je, da vsaka mamica nekako sama začuti, ko je s svojim otročičkom, kako ga bo imenovala. To kar nekako privre iz tebe.
Mojega kličem čriček oz. čriči, vendar je ta ljubkovalnica prišla v moje misli prvi trenutek, ko sem ga dobila v roke, rekla sem si, saj je takšen kot kakšen mali čriček. In tako je ostalo. V trebuhu je bil pa še pikec.
Očka pa ga sedaj, ko je že skoraj pravi najstnik, kadar ga želi malo postaviti na realna tla, pokliče kar – genij. Potem ve, da je brcnil v temo.
Veliko užitka z vajinim “mladičkom” ti želim. L.P. Blanche
Naša je imela v trebuhu kup imen – najprej jo je moj brat poimenoval Meatloaf (ko me je vprašal, kaj bom z Meatloafom, če se bova kaj potapljala); nato je bila nekaj časa El Mayo (strašni gusar z bratrančeve majčke, ki ji je bila podarjena še preden smo vedeli, da je punčka). Nato je bila debeloriti palček (čeprav se je potem izkazalo, da je bila prava suhica); nato Pajacka, nekaj časa pa sva jo poimenovala kar s celotno vrstico potencialnih imen torej: Urška, Alja, Karmen, Blaž…
Sedaj pa je princeska, štrukeljc, pa piška, včasih pa tudi prdec…
Lep pozdrav, Katja.
teja , 23.04.2002 ob 08:44
Velikokrat je že bila odprta rubrika na temo imen.
Sem bodoča mamica, rodila bom avgusta.
Mene pa zanima, kako kličete svoje otroke ljubkovalno, torej ne po imenu.
Kako ste ga imenovale ko je bil še v trebuhu, in seveda potem ko je dojenček oz. ko raste.
Največkrat slišim, da starši govorijo o svojih mucikah, mucek,…
Povejte kako ljubkovalno imenujete vi vaše otoroke.
lep dan
ulrich