Najdi forum

Če se štanca, res ni problema, gre kot po tekočem traku, kako pa ima to vezo z ljubiti?
Ni časa.

Seveda je možno.

http://bos.zrc-sazu.si/cgi/a03.exe?name=sskj_testa&expression=ljubiti&hs=1

Če se štanca, res ni problema, gre kot po tekočem traku, kako pa ima to vezo z ljubiti?
Ni časa.[/quote]

Nobene zveze nima ljubiti se istočasno s tremi, z LJUBITI istočasno tri /ljubiti se; uporabljeno tukaj kot; dol dajati se, seksati, občevati, ipd….., istočasno s tremi in kot drugo, uporabljeno tukaj in povsod drugje LJUBITI, kot; Ljubezen je dobrotljiva, se ne napihuje, se ne ponaša… ipd.., vir poznan vsem, ki to želijo/. ***

LJUBITI se pa dva, da ne rečem celo tri, ne da istočasno, to pa žal ne gre in ne gre in amen in garantiram in in sem marinec in pika in še si za povrhu. Razumeš, ti deset milijard, kaj želi povedati tele pikapikasi? Kdo razume, ta že razume, ostalim ni pomoči oz., naj se po strokovno pmoč obrnejo kar na svetovalce ali enako podkovane svetovalke, ki trdijo obratno, kot pravkar piše tule ***

Opomba; sporočilo ne vsebuje vulgarnih izrazof, tk da ni problema.

*** Zaradi spoštovanja kulture govora na tem forumu, je stavek ali del stavka izbrisan.

Lahko se ljubi več ljudi hkrati prav tako samo enega.

Meni je lepše in se počutim zelo lepo ko lahko več ljudi ljubim kot samo enega. Da bi ljubila samo enega človeka meni je to uganka.
Vsak pa po svoje.

Mislim, da ne gre za vprašanje ali ljubimo /se ljubimo z večimi ljudmi v časovnih intervalih ali zamikih. Dan ima 24/7. Tu bi še dodala, da je varint, možnosti in načinov ljubjenja in izkazovanja ljubezni tudi več. Mislim, da gre konotacija na besedo ISTOČASNO, če prav razumem, marinec.si. Tu pa se popolnoma strinjam, vsaj zavestno res ne gre in se ne da.

Spoštovana gospa “solata”,

vaše vprašanje ste zastavili zelo obširno in je težko odgovoriti tako na splošno. Dobro bi bilo, če bolj konkretizirate vprašanje, npr. z osebno izkušnjo, če ste vprašanje zastavili zaradi osebnih težav.

Obenem vam priporočam v branje knjigo Formule ljubezni, ki vam bo v veliko pomoč.

Lepo vas pozdravljam,

Elena Kecman transakcijska analitičarka - svetovalka E-pošta: [email protected]

Pa da podam še primer o ljubiti dva.. Oseba x tako ljubi po njenih besedah svojega moža da mu je oprostila že nešteto prevar, da živi že desetletje v trojčkih, da si maže oči vsak dan..
Njen soprog če ga vprašaš ljubi tako eno kot drugo.. Po drugi strani seveda govori kadar mu na ego udari da želi in ima samo 20 let mlajše od sebe.. To seveda pred prijatelji da izpade mačo..
Ob povsem smešnem vprašanju prijatelja ali je srečen v svojem zakonu takoj izstreli da ja.. Jaz ki ga poznam veliko bolje pa seveda vem da mu gre za druge stvari… Predvsem velike vsote denarja in pa da mu bo še naprej tako komot..
Žena ki nosi masko in je bolana od odnosa ker ga ima tako rada da sebe ne spoštuje niti malo in je njena največja naloga kako ga skozi vsa leta zadržati ob sebi..
Z seksom in lepoto nima več prav veliko možnosti. Torej ji ostane le denar in da bo njemu dovolj komot da ne pobegne k drugi..
Lahko strokovnjaki tukaj pišejo karkoli, samo situacijo poznam že preko 25 let in tudi resnico..
Vse ostalo so zgodbice za opazovalce.. Ljubezni pa tukaj ni čeprav je tolikokrat omenjena..

Zoro, vsaka čast! Točno taka je tudi po mojem mišljenju “ljubezen” do več oseb in “ljubezen” prevarane do varajoče osebe. Amen.

Da se ljubiti dva partnerja. Vsakega na svoj način. To kar dajem iz ljubezni možu, je nekaj drugega kar iz ljubezni dajem ljubimcu. Nikoli nisem in ne bom od nikogar pričakovala, da mora za ceno moje ljubezni dati sebe.

Vsak človek je enota zase. Lahko se dotikamo drug drugega, lahko bežimo drug od drugega. Ne moremo pa postati drugi jaz. Tudi ob še tako brezmejni ljubezni jaz nisem ti in ti nisi jaz. Lahko vzameš kar ti ponujam, dobila bom tisto kar boš ponudil ti. Takrat, ko si bova želela to izmenjati in dokler nama bo to v zadovoljstvo. Tako nekako jaz razumem ljubezen.

Danes sem srečna zaradi uspeha hčere, srečna sem tudi zaradi službenega uspeha. Jutri bom morda žalostna na dva povsem različna načina. Ljubim dva različna partnerja vsakega na svoj način.

Razmerja v družini so nekaj povsem drugega. Racionalno realističen odnos do družine funkcionira bolje od romantične čustvene verzije v večno ljubezen zavezanih partnerjev. Za uspešen zakon potebujeta partnerja zvrhano mero zdrave pameti, spoštovanja in potrpežljivosti. Pretirano poudarjanje pomena čustev družino ruši. In otroci to pretirano poudarjanje večne ljubezni dojamejo kot vrednoto. Ko odrastejo iščejo nekaj, kar obstoja samo v španskih limonadah in v forumih. Naj mi kdo napiše, da so se njegovi starši iskreno ljubili do groba. Ste čutili in videli tekom njihovega življenja iskrice v očeh prav vse dni – pri obeh ?

Razmerja v družini so nekaj povsem drugega. Racionalno realističen odnos do družine funkcionira bolje od romantične čustvene verzije v večno ljubezen zavezanih partnerjev. Za uspešen zakon potebujeta partnerja zvrhano mero zdrave pameti, spoštovanja in potrpežljivosti. Pretirano poudarjanje pomena čustev družino ruši. In otroci to pretirano poudarjanje večne ljubezni dojamejo kot vrednoto. Ko odrastejo iščejo nekaj, kar obstoja samo v španskih limonadah in v forumih. Naj mi kdo napiše, da so se njegovi starši iskreno ljubili do groba. Ste čutili in videli tekom njihovega življenja iskrice v očeh prav vse dni – pri obeh ?[/quote]

pojdi na drug forum:[/b]

http://med.over.net/forum5/read.php?95,7859965,7969905#msg-7969905

poročena ljubica:..” Za uspešen zakon potebujeta partnerja zvrhano mero zdrave pameti, spoštovanja in potrpežljivosti”

Kako gresta skupaj varanje in spoštovanje? Ti, poročenaljubica, si očitno izgubila stik z realnostjo – podobno kot naši vrli politiki, ki flancajo eno, delajo pa drugo.

Poročena ljubica, ti ne ljubiš dveh, ti ljubiš samo določene stvari pri enem in pri drugem, v bistvi ne ljubiš NOBENEGA.
Lastno rit! to pa garant! in nikogar drugega!
.

Strinjam se s poročeno ljubico, da je družba ustvarila mit idealizirane romantične ljubezni za vse večne čase. Družba jo dojema kot občutek permanentne zaljubljenosti, kar pa je daleč od realnosti.
Družine pogosto skrivajo partnerska nesoglasja in otrokom prikazujejo pravljico, namesto da bi bili konflikiti vidni in hkrati otrokom pojasnjeni, namesto zanikani. Mladi s prvim občutkom božanske zaljubljenosti identificiramo pojem ljubezni, kaj kmalu nas strezni soočenje z realnostjo, ki pa nikakor ni takšna, kot smo jo “videli” pri starših. Ko se ti dogajajo padci v partnerstvu in če imaš srečo in se lahko pogovarjaš o tem s starši, se razkrije marsikaj in prideš do spoznanja, da si verjel v mit ljubezni.

Zame je ljubezen pripadnost ljubljeni osebi, želja po mesebojnem sodelovanju in ustvarjanju, izkazovanju pozornosti, sprejemanju manj prijetnih plati osebnosti, zvestoba predvsem samemu sebi, do neke mere ustrežljivost in spoštovanje in ne to, da sta partnerja eno. Vse to pa si lahko deliš še s kakšno osebo v bolj skrčeni obliki. Čas pravzaprav ni najpomembnejša komponenta če ti obvladuješ čusta in ne čustva tebe.
Nezvestoba in spoštovanje lahko hodita z roko v roki. Nespoštljivo pa je, da se prevaranemu partnerju naprti razlog za nezvestobo v smislu obtoževanja in izkaže nezadovoljstvo v partnerstu šele, ko je prevara razkrita. Je pa res, da je bolečina razkrite prevare tista, ki oba partnerja odpre, da se kočno začneta poslušati!

Dejstvo pa je, da mlade vodi v prevaro predvsem nagon, pogosto zelo nepremišljeno in iščejo boljše življenjske rešitve, starejši pa varajo bolj preudarno in celostno in se ob tem tudi osebnostno razvijajo.

Otrokom partnersvo ni prikazano kot pravljica; naj se starši še tako trudimo/trudijo skrivati svoja nesoglasja, napetosti, konflikte….pred našimi otroki, se to ne da! Otroci (ne glede na starost) so senszibilna, na vsakršno energijo zelo senzibilna bitja. Starši s skrivanjem svojih slabih odnosov pred otroki slepijo sami in samo sebe.

Mati narava je tista, ki nam vsem ustavri iluzijo o idealni ljubezni in vsaka oseba v sebi (če ne prej, ko se zaljubi) verjame, da njej bo pa uspela pravljica o idealni, večni ljubezni….vsak pa prej ali slej pade na realna tla – na podlagi lastnih izkušenj.

Tessa: “Nezvestoba in spoštovanje lahko hodita z roko v roki. Nespoštljivo pa je, da se prevaranemu partnerju naprti razlog za nezvestobo v smislu obtoževanja in izkaže nezadovoljstvo v partnerstu šele, ko je prevara razkrita. Je pa res, da je bolečina razkrite prevare tista, ki oba partnerja odpre, da se kočno začneta poslušati!”

Tessa, pišeš “zakone” zase *** – kot naša vlada.
Prevarati partnerja pomeni početi nekaj za njegovim hrbtom, verjetno zato, ker prevarant ve, da njegov partner ne bi odobraval tega početja.

Če je to zate spoštovanje….

****** Zaradi spoštovanja kulture govora na tem forumu, je del stavka spremenjen.

osebnostno razvijajo? se vidi, ja.

Varanje kot osebnostno razvijanje? V katero smer pa gre ta razvoj?
Kar jih poznam so razvili in izpopolnili sistem laganja, zavajanja, poniževanja, zlorabljanja.
Zelo celostno in preudarno osebnostno razvijanje, ja.
Ker si T. ena izmed njih se ne čudim tvojemu pisanju.
Ustanovi društvo tako osebno razvijajočih se in tam izmenjujte svoje podvige in napredovanja.
Še članarino lahko pobereš, za boljši razvoj, boš celostno obogatela kar čez noč

Kakšna mati narava ? Pravljicam verjamejo nizko senzibilni nikoli odrasli otroci, ki so jim starši pozabili povedati, da so pravljice samo pravljice. Pa sem spet pri Adamu, Evi, drevesu spoznanja in seveda kači.

Kakšna mati narava ? Pravljicam verjamejo nizko senzibilni nikoli odrasli otroci, ki so jim starši pozabili povedati, da so pravljice samo pravljice. Pa sem spet pri Adamu, Evi, drevesu spoznanja in seveda kači.[/quote]

poročena ljubica
Re: samo za ljubice

20.08.12 22:18
Moj mož je moj problem. Poročno zaobljubo trenutno dojemam ; skupaj v slabem. Na njegovo željo. Če bi me še vedno ljubil bi že pred desetimi leti opazil, da nama ljubezen polzi med prsti. Pa ni. Res sem se trudila vzgajati tisto tenko bilko, ki naju je še povezovala. Pred leti sem naključno naletela na ljubimca. Moje srce je od takrat njegovo. Mož vsa ta leta tega ne opazi, noče opaziti, noče sprejeti…Tako funkcionira najina zakonska zveza. Z nepopravljivo napako, ampak še dela. Kot recimo moj pralni stroj ( poročno darilo), ki mu že nekaj let ne dela ena jakost centrifuge. Imam tudi novega. Ta novi opere perilo slabše.

Ljubimčevo ženo poznam. Naše malo mesto je tako majhno, da v mojih letih vsi staroselci poznamo med seboj. Ona sodi v skupino tistih, ki si zaradi lastne ljubezni prilastijo partnerja. Uporabila je in še uporablja vse zvijače, ki jih v svoji desni polovici možganov najde, da priklaplja moža nase. Potrebuje njegov stas, status, občutek varnosti. Od kje to vem ? Lani mi je vso to njeno krvavo borbo za moža razložila. Ob kavi ! Tko me je mel,da ji rečem:” Dej ohlad se že. Jaz se z njim dajem dol že leta, tebe pa skrbi najina skupna znanka.” Ljubimcu sem povedala, da sva skupaj pili kavo, ne pa vsebine. Njegova žena ni moj problem

Življenje ni ne belo, ne črno. Po večini je sivo. Pa vseeno lepo

Ko že omenjaš drevo spoznanja, do tam še nisi prišla… Ti nimaš pojma, kaj je ljubezen. To, če se daješ dol z ljubimcem, ni ljubezen in to, kar imaš doma, tudi ni. Vprašanje pa je bilo, ljubiti več ljudi hkrati, ali se to da. Ti nisi sposobna ljubiti enega samega, nikar več hkrati. Rada imaš samo sama sebe, svoje skrivne užitke in nikogar drugega.

Kako spoštovati, da je oče eden tistih, ki “ljubi dve hkrati” in ti reče:

“Tudi tvoj mož ju bo.”

New Report

Close