Najdi forum

zdravo,zanima me…sem s fantom že 11 mesecev.Izkazujem mu mojo ljubezen,sem zelo čustvena,mu večkrat rečem,da ga ljubim…
On na začetku je bil zelo hladen,počasi se je z menoj bolj odprl glede čustev.
Nikoli sam ne reče TE LJUBIM,ampak ko rečem jaz on reče JAZ TUDI.
Ampak mi vedno reče,kar tega ne razumem,da sem mu všeč,me ima rad,mu je zelo lepo z mano,da mogoče je tudi zaljubljen,samo ne sme preveč bit zaljubljen,ker pol trpiš,če se pustiš.
Najina zveza ni usojena do konca življenja,ker so še druge stvari vmes.Ampak,da bi se vsaj prepustil temu lepemu užitku kot je ljubezen.!?
delava skupaj,ko me ni me išče,da je ponosen,da me ima,..
Jaz mu povem da sem mislila na njega,ko se ne vidiva npr.1 teden,a on,da mogoče se je spomnil,da si ni beležil…
Kaj mislite,da mu ne izkazujem jaz več z besedami to čustvo,ki čutim do njega?
Je možno ljubiti samo malo…?
Hvala!

Še dodam…On je star 42 let ,jaz 30.Tudi za Novo leto mi je kupil Verižico,kar to sploh ni v njegovi naravi,da bi rad da imam en spomin nanj..
So stvari ,dejanja ki me zmedejo pri njemu.
Kako se lahko bremzaš pri izražanju čustev?Da to njemu uspe,pravi.
Kaj mi svetujete?

Videti je, da se ti ni popolnoma predal in se ti tudi ne želi predati. Za razliko od tistih, ki se svoje čustvene zadržanosti ne zavedajo (obrambni mehanizmi, strahovi, vzgoja,…), se on zaveda in je na to svojo zadržanost ponosen oziroma se mu zdi v redu in prav. Posledično najbrž ne vidi razloga, da bi svoj izraz čustev do tebe spremenil. In ker se stvari ne izrazijo, ni iskrenosti, zaupanja, ni resničnega odpiranja drug drugemu v globini, torej z vsemi strahovi, željami, vsem notranjim svetom. Saj si že sama ugotovila: ni zveza za vse življenje. Težko rečem, ker nisi napisala, zakaj, slutim pa, da ima morda doma ženo, partnerico? Če je on na dveh koncih, obe čutita primanjkljaj.
Čeprav tega ne sprašuješ, bi ti vseeno rada rekla tudi to, da premisli, koliko se splača pri 30 letih vleči nezadovoljivo zvezo, ki nima prihodnosti, razen seveda, če si ne želiš stalnega partnerja, morda poroke in družine.
Upam, da nisem bila preostra.
Lep pozdrav!

In ti to veš.

Zakaj pristajaš? Ker čakaš, misliš, upaš, da bo nekoč drugače.

Mislim, da ne z njim. Tut sama sem dolgo čakala. Zdej pa sem spesnila tole o golobih namesto tiste; bolje vrabec v roki, kot golob na strehi in tako živim. Veliko je čiščenja, ampak občutki dobri. Intuicija pritrjuje.

Želim ti ljubezni.

Ce ne mors met goloba v roki, pusti vrabce, naj v miru letajo po strehah!

Ko sem prebrala tvoj prvi mail, sem imela občutek, da je ta človek zelo mlad in da verjetno ne ve, kako bi izrazil svoje občutke, da ni prepričan, ali je to kar čuti resnično.

No, po drugem mailu, kjer omenjaš njegovo starost, pa me je prešinilo samo to, da se igra s tabo.

Upam da se motim.

Vse najlepše, Lp

Draga Rea!

Verjetno veste, da se ženske in moški razlikujejo glede izražanja čustev in tudi izkazovanja ljubezni. O tej temi je bilo tudi na našem forumu že veliko napisanega.

Kar mi je bolj padlo v oči, je vaš stavek, da vajini zvezi ni usojeno do konca življenja, ker so še druge stvari vmes. Za kaj v resnici gre v vajini zvezi? Torej ne za resno partnersko zvezo, kjer se dva zavežeta eden drugemu v dobrem in slabem, temveč le za kratkotrajno romanco, kjer prevladuje čustvo zaljubljenosti? Ali veste, da zaljubljenost v resnici ni ljubezen – lahko je začetek ljubezni, ne pa ljubezen sama, ki je mnogo več kot čustvo. Pravo ljubezen v odnosih izražamo šele takrat, ko se trudimo biti boljši in preraščati svoje pomanjkljivosti.

Zaljubljenost pa seveda prinaša užitek, o katerem govorite – a le kratkotrajno, saj temu gotovo sledi razočaranje, bolečina, prizadetost … Očitno vaš partner to ve in ne želi, da bi ga ta vrtinec preveč posrkal vase. Ali pa ima še kakšne druge zadržke, ki jih niste opisali, in so povezani s tem, da so druge stvari vmes, kot pravite.

Dovolite mi še vprašanje: Zakaj ste pravzaprav skupaj, če vesta, da nimata prihodnosti in so druge stvari vmes?

Boštjan Trtnik Šola čustvene inteligence http://www.cdk.si/sci

Občutek imam, Rea, da se fant vseskozi zaveda, da vajina zveza nima prihodnosti. Da so še druge stvari vmes, si napisala. Fant torej ne igra. Ima te rad bolj kot si misliš. Boji se trenutka, ko te bo moral izgubiti.

Samo prepuščanje lepemu užitku je lahko stvar preračunljivosti. Ko se zaljubljenost malo ohladi, lahko pričneš opažati zanimive stvari. Tudi to, da je partnerka praviloma mnogo bolj ustrežljiva in prijazna dan pred plačilnim dnevom in do izvršenega nakupa…ali izpolnitve druge želje…
Igro lahko sprejmeš, če ti tisti lepi trenutki zadostujejo, če ne gradiš trajne skupne prihiodnosti.
Take igre so predvsem za take, ki sicer že imajo svoje obveznosti, ali pa so zadovoljni z vrabcem v roki kot pravi kruhov cmok.

New Report

Close