Najdi forum

Lep pozdrav!

Star sem 23 let ljubim pa žensko ki je 8 let starejša od mene. Zanima me, kaj si mislite, ali se taka zveza dolgoročno obnese ali lahko pride do kakšnih težav. Imel sem nekaj težav z domačimi, ki niso sprejeli to ravnodušno, no, vsaj občutek sem imel tak. Je pa tako, da so me vedno privlačile starejše od mene-če sem še tako izbiral je bila vedno starejša od mene.
Sicer se zelo dobro razumeva in sva oba že zaposlena, da ne bo kdo rekel, da jo imam zato da me vzdržuje.
Kaj menite?

Gregor

Zakaj pa ne? Če ti nimaš predsodkov naj te ne zanima za druge. Moraš pa se vprašati kako bo obema čez nekaj let, ko bosta oba starejša, seveda če razmišljata o skupni prihodnosti.

Uživajta in se ne ozirajta na druge. Kaj bo , ko bosta starejša, ta trenutek ni pomembno.

LP, Kaja

Mož je skoraj pet let mlajši od mene, svakinja celih pet let starejša od svojega moža, tašča prav tako pet let od tasta, pa še nekaj znancev imam s podobno starostno razliko…kaj naj ti rečem? Vse omenjene zakonske zveze so trdne, prav nič drugačne od ostalih. Zaenkrat še ni pri nobenem od teh primerov prišlo do trenj zaradi neposredne ali posredne povezave z razliko v letih. Pravzaprav je to dejstvo povsem zanemarljivo, če je le vse ostalo, kar povezuje dva človeka, v redu in O.K. Mislim, da še največ težav naredijo predsodki, ki so tudi meni grenili začetno zaljubljenost. Vendarle, še predsodke si ustvarjamo največ v naših glavah, okolica sploh ne da prav veliko na to. Poslušaj predvsem svoje srce.

Gregec, jaz se v taksno zvezo ne bi spuscal. V teh letih si ravno se dovolj obcutljiv in zelen, ona pa preracunljiva, da se ti lahko zgodi kaksno copatkarstvo.

Preizkusi jo:

1) Ali godrnja za vsako malenkost (npr. ker mora veckrat pomiti posodo, pospraviti stanovanje),

2) Ali si zeli druzino (ce si je ne, ji najverjetneje samo pase malo mladega mesa),

3) Ali se zna zrtvovati zate (ce se ne zna, se ne bo znala niti za druzino),

4) Ali te povabi v druzbo svojih prijateljev (ali pa hodi ven “s prijateljicami”),

5) Ali te jemlje resno v zivljenskih pogovorih (ali pa se jih spretno izogiba),

6) Kdo je v postelji “ta glavni” (ce je vedno ona, potem morda na tebi izzivlja svoje komplekse manjvrednosti do moskih)…

7) Koliko moskih je imela pred tabo? (morda je samo v tistem obdobju, ko isce “drugacnega” potem, ko ji je nekajkrat spodletelo pa se vedno ne zeli krivde poiskati pri sebi)

Skratka, pamet v glavo. Vem, da je lustno v posteljo s starejsimi, ampak, posteljnih spretnosti, ki so ti vsec, bos vsako zensko naucil v nekaj tednih rednega seksa. Bolj pomembno je, da zenska ni neko sodobno cudo (= girl power activist alias lack of responsibility + brainwashed + slut), ki ti bo veckrat ovira in problem, kot pa podpora in resitev problema…

Za zvezo je najbolje, da je moski vedno korak pred zensko, sicer je ne more obvladovati in potem ji zacnejo po glavi rojiti cudne misli…

Tommy

ojoj. Za zvezo je vendar najbolje, da je ženska korak pred moškim, sicer ga ne more obvladovati in mu potem začnejo po glavi rojiti čudne misli…. 🙂 🙂
Bi stavila, da si (Tommy) zelo srečen v svoji zvezi, še bolj pa od sreče prekipeva tvoja partnerka!

Mislim da se ni treba ozirati na tuja mnenja in izkušnje,ker vidva sta čisto unikatni osebnosti .Tvoja zveza se ne mora primerjati z podobnimi ker tukaj ni univerzalnega recepta še posebaj za človeški um.Tako da če vama ustreza uživajta .Vendar prosim nobenih scen če se bo stvar mogoče končala …
Hmmm mogoče pa je to del vajine usode.

Lahko pa mu služijo za premislek…

lp

Nič ni narobe, če je dekle starejše od tebe.Bodita še naprej srečna.
Glede copatarstva…..fant kateri pomaga svojemu dekletu pri gospodinjskih delih doma, zame še nikakor ni copata. Pod copato jaz razumem nekaj čisto drugega.
In meni se zdi, da tudi število partnerjev v preteklosti ne igra nobene vloge v neki vezi. Kar je bilo, je bilo.

Linica,

v zivljenju sem imel dve resni zvezi, ena je trajala tri leta, druga stiri leta. Trenutno si ustvarjam novo zvezo in dobro kaze. Poznam prijatelja, ki se obnasa po tvoje in je do svojega 24 leta zamenjal 17 partnerk, to je bilo 5 let nazaj, ko sva se o tem zadnjic pogovarjala… Nekatere stvari v praksi delujejo, druge ostanejo na ravni teorije. Eno je politicna pravilnost, drugo pa, kako se nekdo obnasa za vrati svojega doma.

To ne pomeni, da moski “ne pospravljajo in ne pomivajo”. To je stereotip. Pomeni le, da po mojih izkusnjah ni pametno biti prevec nenaraven in ustvarjati svoje realnosti ter nasprotovati nagonom zavoljo nacel. Idealen kandidat za zvezo zame ni shining example of genetic perfection, ki je poklicno uspesna in zdruzuje v sebi vse zadnje trende iz revije “Sodobna Zenska”. S taksno zensko sem bil zvezan tri leta in sem se iz tega marsicesa naucil. Predvsem to, da se je za fasado skrivala samo zenska, ki je vcasih trpela kot zival, ker je stvari pocela proti svojim nagonom.

In kako se to navezuje na zvezo s starejso zensko. Ce je moski neizkusen in ne razume te zenske kompleksnosti in protislovnosti ne bo vedel, kako reagirati v trenutkih, ko do tega pride. In bo taksna zenska nenehno zafrustrurana. In je zato za zvezo bolje, da je vedno korak pred njo. Ali vsaj v koraku z njo. Sem bil tokrat dovolj jasen?

lp

Najprej o tem, kdo je copata. Tezko je podati natancno definicijo, zato je tule poenostavitev. Copata je tisti, ki ni pripravljen v vsakem trenutku zapustiti zenske, ce se ta obnasa kot popoln idiot.

Kar se tice stevila partnerjev v preteklosti je se kako pomembno! Brez zamere, ce si jih imela veliko, ni osebno.

Poskusi se postaviti v vlogo moskega. Zdaj si moski. Izbiras med zensko, ki je imela dva ali tri partnerje in taksno, ki jih je imela trideset. Zelis, da tvoja zveza uspe. Ves, kaj hoces.

Ali bos izbral zensko, ki v zivljenju ocitno ni sposobna sprejemati odlocitev in morda ne ve kaj hoce (30 partnerjev, hello?) in tvegal, da bos na koncu postal stevilka 31? Ali ni morda (na splosno) pri tej zenski moznost, da te bo pustila in prizadela vecja, kot pri oni, ki je imela le dva?

Zato prosim malo vec odgovornosti. Ne pripoveduj ljudem pravljic o ljubezni, raje jih pripravi na soocenje z realnostjo, ki vecinoma precej odstopa od ideala.

lp

Copata je tisti, ki pristaja na življenje v zvezi, kjer ga partnerka ne spoštuje in zaradi določenih egoističnih razlogov pristaja na šikaniranja…

Število partnerjev po mojem nima veliko zveze, oziroma raje bi bil z bolj izkušeno damo kot z manj… Je pa res, da število aprtnerjev in izkušenost nimata ravno veliko zveze. Res je, nadpovprečno število partnerjev v vsakem primeru pomeni večjo verjetnost, da gre za manj zrelega človeka…, vendar nobeden it ne more dati garancije, zato se ne bi strinjal s tem, da je ravno število partnerjev najpomembnejši razlog pri navezovanju stikov z nekom.

Se strinjam s tabo v celoti. Tudi nisem mislil, da je mozno najti “garancije” oz. “pravila” za resno zvezo. To, ce je imela zenska veliko partnerjev ni prevladujoc dejavnik, je pa indikativen. Upostevas ga pac v kombinaciji z drugimi lastnostmi in tveganjem ( neznanim dejavnikom 🙂 ) po principu “dati v zvezo vse, kar lahko das in upati na najboljse, ce ne uspe, poskusiti ponovno”. 🙂 To je edina garancija za trdno zvezo, ki jo poznamo.

Zveza je kot kupovanje na borzi. Za nekatere nalozbe lahko na podlagi dolocenih indikatorjev reces, da so tvegane, vendar lahko prinesejo tudi velik dobicek. Statisticno se del investitorjev opece tudi pri manj tveganih nalozbah.

Starejsi kot si, manj si pripravljen tvegati…

lp

Pa še lastnen renome moraš upoštevati. Če si sam že pri eni precej veliki cifri, potem to pove tudi nekaj o lastni zrelosti in potem tudi do partnerke ne smeš biti preveč picajzlast…

To pa ne. Za moske je drugace!

Tommy

In zakaj bi bilo za moške drugače?

Reci, da si se zmotil ali pa da se hecaš, ker sicer si izgubil pridobljen ugled s svojimi dosedanjimi prispevki na forumu.

Zakaj za vraga, pa bi moralo biti za moške drugače? Pa tudi če bi bilo, s kom pa seksajo heteroseksulani moški če ne z ženskami. In torej če pri vsakem heteroseksualnem seksu sodelujeta v veliki večini en moški in ena ženska, to pomeni, da so tudi izkušnje enakomerno porazdeljene.

S kom se pa naj poročijo tiste ženske, ki so menjale veliko partnerjev? Aja, morda s nedolžnimi moški, zakaj pa ne…

Skratka, veliko število bivših partnerjev ima po mojem mnenju ZA OBA SPOLA čisto ENAKO pozitivno (ali pa negativno, kakor hočeš) vlogo.

Zenski je seks izbira, moskemu priloznost. Zenska je vedno bila in vedno bo tista, ki izbere.

Moski v vecini primerov ne moremo izbrati in smo zato bolj dojemljivi za priloznosti. Ce moski na ulici deset zensk povabi v posteljo bo morda uspesen
pri eni, veliko vecja moznost pa je, da pri nobeni. Ce to stori zenska povprecnega izgleda, bo uspesna v 75% primerov. Zenske se bodo nad tako direktno ponudbo zgrazale, moski pa bodo navduseni.

Vprasanje za kvizka:”Zakaj?”

Zato, ker v resnicnem svetu zenske seks dojemajo drugace, kot moski. Obstajajo izjeme, ki pa potrjujejo pravilo.

Torej pri zenskah z vec partnerji lahko sklepamo na druge karakterne lastnosti, kot pri moskih.

Ljudi najbolje spoznas, ce gradis na stereotipnih vzorcih, na podlagi katerih skusas diagnosticirati posamezen primer. Ne trdim, da je ta pot uspesna v 100%, trdim pa, da je uspesna v vec primerih, kot bi bila, ce bi gradil na politicni pravilnosti…

To podzavestno pocnemo vsi. Denimo, zenska moskega vedno izbere na podlagi tihe intuicije, ki ni nic drugega kot hitra primerjava lastnosti kandidata s prejsnjimi moskimi iz njenega zivljenja (+vplivi kulture)… Torej gre natanko po zgornjem kopitu: vzorec -> primerjava z znanimi stereotipi -> klasifikacija -> odlocitev.

lp

Ho, ho,

predlagam tole izboljsavo. Oseba zenskega spola napise prvo sporocilo, vsi ostali pa na zaslon dobijo gumb “DA, TAKO JE” in pritiskajo nanj? 🙂 Na zacetku bodo vse udelezenke zadovoljno predle, ampak, si preprican, da tudi na koncu?

lp

Ne strinjam se, da je cilj moških, da seksajo vsakič ko imajo priložnost, cilj žensk pa da pametno izbirajo… Morda to tako izgleda pri najstnikih, v dvajsetih letih se to potem izravna, v tridesetih letih pa so običjano ženske precej bolj pohotne od moških in se zadeva malo izravna, tako da moški izbiramo, ženske pa iščejo priložnosti…

Motiv za seks je precej pogosto tudi pri ženskah (ne samo pri moških), da delajo črtice, zase pa lahko rečem, da sem tako obdobje res tudi imel in ga tudi izživel in da sedaj seksam (v glavnem) samo iz ljubezni. Imam obilico priložnosti, vendar jih ne izkoriščam, ker sem se tako odločil. Pa nisem lep, pa tudi ne postaven, le v tistem življenskem obdobju sem, ko je pač navoljo precej žensk, ki iščejo priložnosti.

New Report

Close