ljubica-mož-žena
“Bila sem mu ljubica in sedaj sem njegova žena. VEM, da sem naredila prav.”
Kaj praviš pa na ta stavek nekdanje ljubice?[/quote]
Ne vem zakaj je to rekla. Je to zato, ker želi izničit grde poglede, ki jih je deležna? Je to zato, ker želi omilit napačno odločitev? Je to zato, ker želi pokazat, kako se je prav odločila, ko so ji vsi govorili, da naj se ne spušča v to? Mogoče se želi opravičiti?
Na zunaj marsikaj povemo. Kako pa se notranje počuti? Kdo ve, a ne?
Na TV večkrat vidimo obtožene, kako kljub obsodbi ne kažejo znakov krivde oz. odgovornosti. Po njihovem so še vedno nedolžni.
Nekateri so pač zaslepljeni in ne priznajo svoje krivde. Karadžič zase pravi, da je nedolžen, a ne? Jaz nisem tu, da bi nekoga obsodil, ampak toliko dokazov imajo proti njemu, da ga ne bi kar tako iskali in mu sodili, če je res tako nedolžen…
Takšna mentaliteta materialnosti, ki človeka vidi kot biološki stroj in zanemarja “notranji red odnosov”, je vzrok mnogim težavam in trpljenjem.
Glede na to, da se tu omenja moške…
Živimo v času, ko ženske močno trpijo zaradi splošne miselnosti, ki je pisana na kožo moškemu. Družba zaradi tega propada. Ženske izgubljajo svojo ženstvenost in razmišljajo kot moški želijo, zato močno trpijo v sebi. So pod velikim pritiskom.
Zato se ta tema še kako navezuje na ženski spol (čeprav na splošno spol ni važen, ko omenjam vlogo ljubice ali ljubimca). Ženske, če se večkrat znajdejo v vlogi ljubice lahko veliko naredijo za družbo. Ja, njihove odgovorne odločitve imajo daljnosežne posledice, kot je napisala “he he” (verižne reakcije).
Zato moramo tisti, ki razmišljamo pravilno in ženske, ki notranje čutijo, da si želijo samo enega moškega stopiti skupaj in postati aktivni v pravilnem delovanju. Samo od sebe se ne bo nič spremenilo. Še posebej, ko imamo take osebke, kot je ta zgoraj (zviti).
—————————————-
“Za ženske
Ženskam takšna oblika seksualnosti brez odločitve in jasnosti škodi, kajti uničuje jih nenehna negotovost, s katero živijo (»Kako dolgo bo še trajal najin odnos?«, »Kako se bo odzval, če zanosim?«). Ženske, ki imajo mnoga nestalna razmerja, in to že od obdobja adolescence, so zakrnele, bojevite, pogosto trpijo za ženskimi boleznimi in sčasoma postajajo vedno bolj napete.
Za moške
Moškim takšna oblika seksualnosti škodi, kajti v njihovem življenju nikoli ni miru, saj so nenehno na lovu za novimi pustolovščinami.
Nikoli se ne odločijo za eno žensko, zato tudi v vsaki drugi vidijo potencialno partnerko in jih zato hočejo imponirati. To moškega občutno »dvigne«. Nenehno ima občutek, da je pomemben. V resnici pa ga od znotraj vse bolj gloda. Postaja nemiren, negotov, ošibi v svoji kreativnosti, učinkovitosti, krajša se tudi njegova življenjska doba in vse to se lahko stopnjuje do impotence.
Moški to seveda strogo zanikajo. Istočasno pa ne znajo razložiti, zakaj je potenca pri mnogih motena v tem obdobju tako imenovane »radodarnosti«.
Latinski izraz potens, potentis pomeni močan, mogočen. Vendar moč nikoli ne more nastati iz napetosti, ampak vselej le iz notranjega miru, uravnoteženosti, ki neophodno pripelje do notranje moči.
Ta pa zraste v trdnem odnosu. Zakonski možje imajo zaradi tega, gledano v svetovnem merilu, daljše in bolj zdravo življenje kot neporočeni moški.
Primerjava
Če primerjamo oba opisa, sem o posledicah neodgovorne spolnosti pri ženskah spregovoril le v dveh stavkih. Pri moškem pa v petih. Zakaj? Zakaj, ko pa ženska v bistvu pogosto veliko bolj trpi kot moški zaradi posledic negotovosti, razočaranja, ločitve in osamljenosti?
Tako sem naredil zato, ker je bila današnja oblika seksualnosti odkrita s strani moških za moške. Nič na njej ni ženskega!
Skrite sanje ženske so intimna spolnost z enim moškim.
Skrite sanje moškega so intimna spolnost z mnogimi ženskami.
In prav to je moški danes uresničil – na račun žensk.
Moderni moški si je širom sveta uredil hareme, v katerih morajo ženske skrbeti same zase. Te pa so dandanes tako moško usmerjene, da bi najraje živele prav tako promiskuitetno kot moški.
Moškemu je s tem v vseh pogledih uspelo nekaj »genialnega«: dosegel je, da so se njegove skrite želje razširile skoraj po celem svetu, da je na ženske vplival tako, da so sedaj povsem njemu na uslugo, istočasno pa živijo na svoj račun! Razen tega mu je tudi uspelo ženskam dopovedati, da je to svoboda. Sugeriral jim je: »Glej, kako dobro se ti godi. Nisi zaprta med tesne zidove harema z rešetkastimi okni in njegovimi odvratnimi nadzorniki. Tudi se ne rabiš več posvečati debelemu paši. Prav tako nisi obsojena na to, da bi ves smisel svojega življenja omejila na otroke, kuhinjo in cerkev. Ne, ves svet ti leži pred nogami, kadarkoli si lahko izbereš novega moškega, če si to želiš.«
Problem, s katerim se moški ne ubada, je, da ženska globoko v sebi noče vedno novega moškega. Ko se odloči za moškega, želi pri tem tudi ostati. Noče živeti tako, kot si to predstavlja moški, ampak kakor odgovarja njenemu bistvu.”
“Bila sem mu ljubica in sedaj sem njegova žena. VEM, da sem naredila prav.”
Kaj praviš pa na ta stavek nekdanje ljubice?[/quote]
Ne vem zakaj je to rekla. Je to zato, ker želi izničit grde poglede, ki jih je deležna? Je to zato, ker želi omilit napačno odločitev? Je to zato, ker želi pokazat, kako se je prav odločila, ko so ji vsi govorili, da naj se ne spušča v to? Mogoče se želi opravičiti?
Na zunaj marsikaj povemo. Kako pa se notranje počuti? Kdo ve, a ne?
Na TV večkrat vidimo obtožene, kako kljub obsodbi ne kažejo znakov krivde oz. odgovornosti. Po njihovem so še vedno nedolžni.
Nekateri so pač zaslepljeni in ne priznajo svoje krivde. Karadžič zase pravi, da je nedolžen, a ne? Jaz nisem tu, da bi nekoga obsodil, ampak toliko dokazov imajo proti njemu, da ga ne bi kar tako iskali in mu sodili, če je res tako nedolžen…[/quote]
pa kako lahko primerjaš vojnega zločinca z ljubico no..seveda bo reku da ni kriv,kter je pa še priznal,daje ubil na 1000 ljudi?
in koga je ubila ljubica???
Jonson, veš kaj jaz ne razumem pri tebi? Da se ti ljubi pisati tako dolge jare kače in citiraj itd.
Kaj imaš od tega. Za vse takšne zadeve lahko pišete in pišete romane in ne bo nobenega pametnega nasveta, ker ljudje smo si različni oz. različnega mnenja itd.
Nisem vsega brala, samo malo. Zakaj pa takšno očitanje tapravi Moniki?
Naj dela kakor ve, da ima prav. Zakaj bi ji še jaz solila pamet?
lp,
jonson še enkrat in zadnjič ti povem,ljubica je odgovorna samo za svoja dejanja sama sebi,če ostane na cedilu,razočarana in nesrečna lahko okrivi samo sebe ker je šla tako daleč,razumeš,ona ni odgovorna za njun zakon,ni odgovorna za to ke ron ženo vara,ampak je odgovorna samo sebi ker se s tem spušča v določene težave,ki jih bo imela take ali drugačne sploh ni pomembno kako velike,pomembno je da bojo nastopile slej ko prej,sploh če je veza daljša.
ampak eni tega ne morete doumeti
ko je moj bivši rekel,pred ženo(takrat sta se lih ločevala),da sem mu jaz uničila zakon je ta samo zamahnila z roko in rekla,eh kateri zakon,to ni bil zakon to je bila farsa.
Ne razumem nekaterih trdite da niste bili nikoli prevarani in nikoli varali,polni ste teorije..prisluhnite kdaj tudi ženskam,ki so se razvezale po prevari,dvomim da bo katera krivila ljubico,ne one se z ljubico absolutno ne ukvarjajo,predvsem se ukvarjajo s seboj in vprašanjem ,kaj je šlo in kdaj po zlu..
z ljubico se ukvarjajo tiste,ki hočejo obdržati zakon ,čeprav je ta gnil,da od gnilobe smrdi na daleč,te se ukvarjajo z ljubico in jo krivijo ker ne morejo in niso sposobne doumeti,da imajo kretena,ki se nebo nikoli spremenil,da jim je pripel plašnice na oči in one slepe in gluhe ga zagovarjajo,celo pomilujejo njegovo kot temu rečejo slabost,namesto da bi pomilovale same sebe ,svoje strahopeštvo in svojo slepoto .
Zdaj, če tole prav zastopim, je moški dal ženski ekonomsko svobodo in neodvisnost zaradi svojih promiskuitetno-egoističnih želja. Ženska pa si v svoji biti želi bit zaprta v haremu, biti na razpolago debelemu paši, svoj smisel pa imet omejen med otroki, kuhinjo in cerkvijo.
Hmm, te lahko vprašam, v katero sekto spadaš?
Jonson, vse, kar si napisal, si moral. Tudi to je tvoj doprinos k razmišljanjem na tem forumu.
Vsaka oseba deluje iz sebe. Če deluje iz sebe, je njen odziv lahko popolnoma drugačen, kot odziv vseh drugih okoli nje. Prebrodi skušnjavo, zatre, umiri čustva, ker verjame, da je to pravilno.
Če si vezan, lahko vsa svoja čutenja deliš v osebo, s katero bivaš in živiš odnose, v katerih rasteš. Če nisi, boš dopustil, da se ti približa le nekdo, ki bo dojemal notranje uravnoteženje tako, kot ga sam. Naj se ne izkaže, da je v (čeprav formalnem) odnosu z nekom drugim, saj si boš naložil veliko breme, da boš razumsko zadušil samega sebe. Starejši, ko si, bolj je v tebi izoblikovano, kaj je pomembno. Toliko težje je, če to najdeš, a se izkaže, da ti ni dostopno – danes, tukaj, tako.
Takšna mentaliteta materialnosti, ki človeka vidi kot biološki stroj in zanemarja “notranji red odnosov”, je vzrok mnogim težavam in trpljenjem.
Glede na to, da se tu omenja moške…
Živimo v času, ko ženske močno trpijo zaradi splošne miselnosti, ki je pisana na kožo moškemu. Družba zaradi tega propada. Ženske izgubljajo svojo ženstvenost in razmišljajo kot moški želijo, zato močno trpijo v sebi. So pod velikim pritiskom.
Zato se ta tema še kako navezuje na ženski spol (čeprav na splošno spol ni važen, ko omenjam vlogo ljubice ali ljubimca). Ženske, če se večkrat znajdejo v vlogi ljubice lahko veliko naredijo za družbo. Ja, njihove odgovorne odločitve imajo daljnosežne posledice, kot je napisala “he he” (verižne reakcije).
Zato moramo tisti, ki razmišljamo pravilno in ženske, ki notranje čutijo, da si želijo samo enega moškega stopiti skupaj in postati aktivni v pravilnem delovanju. Samo od sebe se ne bo nič spremenilo. Še posebej, ko imamo take osebke, kot je ta zgoraj (zviti).
—————————————-
“Za ženske
Ženskam takšna oblika seksualnosti brez odločitve in jasnosti škodi, kajti uničuje jih nenehna negotovost, s katero živijo (»Kako dolgo bo še trajal najin odnos?«, »Kako se bo odzval, če zanosim?«). Ženske, ki imajo mnoga nestalna razmerja, in to že od obdobja adolescence, so zakrnele, bojevite, pogosto trpijo za ženskimi boleznimi in sčasoma postajajo vedno bolj napete.
Za moške
Moškim takšna oblika seksualnosti škodi, kajti v njihovem življenju nikoli ni miru, saj so nenehno na lovu za novimi pustolovščinami.
Nikoli se ne odločijo za eno žensko, zato tudi v vsaki drugi vidijo potencialno partnerko in jih zato hočejo imponirati. To moškega občutno »dvigne«. Nenehno ima občutek, da je pomemben. V resnici pa ga od znotraj vse bolj gloda. Postaja nemiren, negotov, ošibi v svoji kreativnosti, učinkovitosti, krajša se tudi njegova življenjska doba in vse to se lahko stopnjuje do impotence.
Moški to seveda strogo zanikajo. Istočasno pa ne znajo razložiti, zakaj je potenca pri mnogih motena v tem obdobju tako imenovane »radodarnosti«.
Latinski izraz potens, potentis pomeni močan, mogočen. Vendar moč nikoli ne more nastati iz napetosti, ampak vselej le iz notranjega miru, uravnoteženosti, ki neophodno pripelje do notranje moči.
Ta pa zraste v trdnem odnosu. Zakonski možje imajo zaradi tega, gledano v svetovnem merilu, daljše in bolj zdravo življenje kot neporočeni moški.
Primerjava
Če primerjamo oba opisa, sem o posledicah neodgovorne spolnosti pri ženskah spregovoril le v dveh stavkih. Pri moškem pa v petih. Zakaj? Zakaj, ko pa ženska v bistvu pogosto veliko bolj trpi kot moški zaradi posledic negotovosti, razočaranja, ločitve in osamljenosti?
Tako sem naredil zato, ker je bila današnja oblika seksualnosti odkrita s strani moških za moške. Nič na njej ni ženskega!
Skrite sanje ženske so intimna spolnost z enim moškim.
Skrite sanje moškega so intimna spolnost z mnogimi ženskami.
In prav to je moški danes uresničil – na račun žensk.
Moderni moški si je širom sveta uredil hareme, v katerih morajo ženske skrbeti same zase. Te pa so dandanes tako moško usmerjene, da bi najraje živele prav tako promiskuitetno kot moški.
Moškemu je s tem v vseh pogledih uspelo nekaj »genialnega«: dosegel je, da so se njegove skrite želje razširile skoraj po celem svetu, da je na ženske vplival tako, da so sedaj povsem njemu na uslugo, istočasno pa živijo na svoj račun! Razen tega mu je tudi uspelo ženskam dopovedati, da je to svoboda. Sugeriral jim je: »Glej, kako dobro se ti godi. Nisi zaprta med tesne zidove harema z rešetkastimi okni in njegovimi odvratnimi nadzorniki. Tudi se ne rabiš več posvečati debelemu paši. Prav tako nisi obsojena na to, da bi ves smisel svojega življenja omejila na otroke, kuhinjo in cerkev. Ne, ves svet ti leži pred nogami, kadarkoli si lahko izbereš novega moškega, če si to želiš.«
Problem, s katerim se moški ne ubada, je, da ženska globoko v sebi noče vedno novega moškega. Ko se odloči za moškega, želi pri tem tudi ostati. Noče živeti tako, kot si to predstavlja moški, ampak kakor odgovarja njenemu bistvu.”[/quote]
Torej, na kratko, moški zlorabljate ženske.
Me veseli, da skrbiš zame. Vendar hvala, ni treba.
Ljudje smo si različni, a red pravilnih odnosov je eden. Ne govorim konkretno o kateremkoli tu, ampak govorim na splošno o odnosih, ko se nekdo znajde v vlogi ljubice/ljubimca.
Moniki nisem nič očital. Pravzaprav ne poznam njene zgodbe. Vse kar sem napisal je bilo mišljeno na splošno in ne konkretno.
Draga Monika. Bom še enkrat napisal, kar sem zdaj že tolikokrat, pa si verjetno spregledala.
Ljubica ni odgovorna za probleme v zakonu, ki so bili pred njo. Ljubica je soodgovorna za odnos, ki ga je spletla v ljubezenskem trikotniku in za posledice tega odnosa. Zelo preprosto za razumet.
Ne, ona ni odgovorna za to , ker on vara svojo ženo. Tega nikoli nisem napisal in sem tudi jasno napisal, da ne zmanjšujem odgovornost varajočega. Spet zelo jasno in preprosto.
Ti pa v svojem primeru spet gledaš iz perspektive prevarane. Jaz sem pa že tolikokrat rekel, da govorim iz perspektive ljubice.
Varajoči ne sme kriviti tretjega za svoj skok čez plot. Zelo jasno.
Ljubica pa je soodgovorna za tiste odnose, ki jih je ona spletla iz svoje strani, kljub vedenju, da se vmešava v nek odnos. To je tudi zelo jasno. Ne glede na to, da ji prevarana nič ne očita. Tudi, če ji ona nič ne očita je ljubica soodgovorna za nastale posledice ljubezenskega trikotnika, če je šla vanj zavestno.
Meni je žal, ker ne morete razumeti preprosta dejstva odnosov, ne da bi bili čustveno vpleteni. Ker se v to debato spuščate z veliko mere navezanosti in čustvene vpletenosti, zato lahko razumem, da me ne morete razumeti.
Vsak človek pa je sposoben širine, če le to hoče. Vsak, ki ima razvito sočutje in širino bo vedno, ko bo šel zavestno v kakšen odnos, na stvari gledal veliko bolj širše in z velikim občutkom etike odnosov. Egoizem in izključno lastne koristi so tu prisotne le v 1%.