Najdi forum

Definitivno sem proti ljubicam. Moj primer:
Mož si je najdel sodelavko. Sem ju razkrinkala in zagnala hudiča. Po peklenskih mesecih imava z možem zelo dober zakon.
Sedaj pa mi prosim razložite: ZAKAJ GA BIVŠA LJUBICA NE MORE POZABIT IN PUSTIT PRI MIRU? aLI SPLOH KATERA DA MIR, KO SE VRNE ŽENI? Ne poznam primera, kjer se tako dobrohotna ljubica razveseli ljubimčeve sreče , pa četudi z drugo, mislim ženo. Kam se takrat izgubi tista njena pripravljenost pomagati nesrečnemu moškemu, pa četudi to pomeni pustiti ga pri miru? Da pa to ni dovolj, jih od nje kasiram tudi jaz-ŽENA? oD KDAJ je to potem le njena stvar?
Njena stvar, njen odnos, to je lari fari. Dokler teče voda na njen mlin. Ko pa jih dobi po nosu, je stvar popolnoma drugačna. Komentarje prosim…
Za mene so ljubice navadne, zlorabljene parazitke.

Ja, če gledađš na trikotnik iz tvojega zornega kota. Pa si lahko 100% prepiričana, da mu ne da miru? Mu lahko resnično brezpogojno zaupaš? Je temu naredil konec tvoj mož, ali ti?

Če gledaš drugače, vidim ljubico, kot poraženko, ki želi dokazati sebi in vsem okoli nje, da je boljša in na tak način opravičiti svoje “nemoralno” dejanje, ki ga opiše kot -se se zaljubila. Kako se je lahko zaljubila v nedostopnega, nevoljnega, poročenega tipa, ki mu za druge ni mar? Kako je lahko prišla do teh občutkov sama, brez spodbud?

Poglej, ne bi bili, kjer ste, če bi bil mož imun za njene čare. Očitno si nočeš priznati, da je on tisti, ki je pri vama odgovoren. Najlažje je krivdo naprtiti tretjemu, saj te tako (očitno) manj boli.
Po tvojem sestavku sodeč je ljubica tista, ki se mu je ponujala, ga zapeljevala, da ne rečem skoraj napadla – dvomim, da je bilo tako.
Če ga sedaj ne pusti pri miru, se lahko vprašaš, ali ti mož govori resnico, ali pa mu še vedno godi pozornost vaju obeh (dobronamerno mišljeno).
Pišeš, da si afero razkrila ti, in ti o tem ni povedal mož. Torej iz tega lahko ugotoviš, da bi dvojno igro igral še naprej, dokler bi lahko. Tvoje pismo nasploh zveni tako, kot da je naloga žene, da opreza in preverja, brani moža. Vse preveč takšno ravnanje asocira na otroka; namreč otroka pazimo, mu prepovedujemo, razlagamo, podučujemo (pazi, vroč štedilnik …).

Po teh parih vrsticah je res razbrati, da si ves gnev usmerila v tretjo osebo; ali si prepričana, da sta razčistila, in da je vajin zakon, kot pišeš, sedaj boljši – da ni le odraz njegove slabe vesti in zgolj trenutnega, skesanega, na laži dobljenega moža. Ker vsak dan, iz dneva v dan, biti tako na preži …
Zgolj dobronamerno mišljeno.

Ljudje nismo lastnina, zato v medčloveške odnose ne moreš enostavno prenašati etike, ki velja glede tuje lastnine. Dejstvo je, da do mojega denarja nima pravice nihče, ker je moja last in sta tisti, ki krade in tisti, ki drži vrečo, dejansko oba krivca proti meni. In dejstvo je, da moja partnerka ni moja lastnina in da nihče proti meni ne zagreši prav ničesar, če jo želi osvajati ali bi jo celo osvojil. Zato, ker ne pripada meni. Pripada sama sebi in sama odloča, komu se bo dala (če potegnem vzporednico z “jemanjem” lastnine). Če krši najin dogovor o monogamiji, je to izključno in zgolj njena odgovornost in tista tretja oseba z najinim dogovorom nima nič (če ne obstaja tudi med to tretjo osebo in mano ločen odnos, recimo prijateljski).

Usmerjanje jeze in odgovornosti v to tretjo osebo ni izraz pravičnosti, ker ni posegala po vaši lastnini. Partner ni vaša last.

Janja,ti se kar tolaži….

Zlorablja tebe,še bolj kot ljubico

Vedi,če bi imel rad tebe,te ne bi varal

Verjemi,kdor enkrat vara,vedno vara,

Ljudje nismo lastnina, zato v medčloveške odnose ne moreš enostavno prenašati etike, ki velja glede tuje lastnine. Dejstvo je, da do mojega denarja nima pravice nihče, ker je moja last in sta tisti, ki krade in tisti, ki drži vrečo, dejansko oba krivca proti meni. In dejstvo je, da moja partnerka ni moja lastnina in da nihče proti meni ne zagreši prav ničesar, če jo želi osvajati ali bi jo celo osvojil. Zato, ker ne pripada meni. Pripada sama sebi in sama odloča, komu se bo dala (če potegnem vzporednico z “jemanjem” lastnine). Če krši najin dogovor o monogamiji, je to izključno in zgolj njena odgovornost in tista tretja oseba z najinim dogovorom nima nič (če ne obstaja tudi med to tretjo osebo in mano ločen odnos, recimo prijateljski).

Usmerjanje jeze in odgovornosti v to tretjo osebo ni izraz pravičnosti, ker ni posegala po vaši lastnini. Partner ni vaša last.[/quote]

Res je, ljudje nismo lastnina. Za svoja dejanja smo odgovorni sami. Še vedno pa vztrajam, da nekaj odgovornosti za trikotnik nosijo tudi ljubice/ljubčki. Vztrajam pri svoji trditvi da nekaj odgovornosti nosiju tudi tretji, ker brez njih, trikotnika ne bi bilo. Če ne bi imele slabe vesti, se ne bi skrivale z njim… Tu sploh ne gre za jezo do tretje osebe. Moja jeza in razočaranje je bilo nad človekom s katerim sem delila 20 let svojega življenja. Kako že gre tisti rek:”Prilika dela tatu!”

Maja

vse si zmešala.
Ni važno, ali se je že odločil, da bo varal ali je prevaral v trenutku.
Rezultat je isti in odgovornost nosi vsak sam. Če si v zvezi zadovoljen in tudi sam s sabo, če si pošten do sebe in partnerja in če veš kaj hočeš, ne prevaraš. V nobenem primeru. Če pa ti kaj od tega manjka, pač živiš kot živiš in krivdo, jasno, vališ na druge.
Ljubica je pač odgovorna za svoje življenje in ne za življenje ljubčka in njegove familije.
Kako žena reagira je seveda zgodba zase, a večinoma ji odpuščanje in pozabljanje prinese samo še več trpljenja in daljšo agonijo.
zato ne nakladajte o tem, da bi ljubica morala kaj premislit.
Ne, tisti ki bi varal, bi moral kaj mislit in zanj ni nobenega opravičila.
Prav nobenega.

Prilika naredi tatu le tata.

Če razumeš.

Ja, se strinjam. Torej še enkrat. Kaj je bilo prej: kokoš, ali jajce? (ljubica, ali varajoči?)

Bravo,ojstrica!

Moški, ki pride k drugi s spuščenimi gatami, vara, če mu ta da ali ne.

Seveda razumem, še vedno pravim da je za varanje kriv tisti ki to počne v prvi vrsti in njegovo dejanje vpliva na odločitve prevaranega partnerja in njun odnos. Nikoli nisem trdila drugače. Ljubice pa naj se nehajo sprenevedat, da one pač niso nič krive (za trikotnik so potrebne tri točke), še posebej če se večkrat zapletajo s poročenimi in poročene prav iščejo. Sicer pa:”sto ljudi, sto čudi!” O stvareh imamo pač različna mnenja in nikjer ne piše da imate vi prav ali da imam jaz prav, jaz pač tako mislim. Širina ljudi pa se kaže ravno v sprejemanju drugačnosti-ampak to je spet moje mnenje, s katerim se lahko strinjate ali pa ne.

Maja

Za varanje sta potrebna DVA.
Dva, ki se ne razumeta.

Tretji je samo ventil, rešilna bilka,samo pesek v oči,
ki ga tisti,ki vara meče vsem v oči,najbolj pa sebi.
Ker to so slabiči,nesposobni iskreno ljubiti.

Ni problem v priliki,niti to da jo opazim,problem je v meni,če ne morem mimo nje in potem krivim priliko,ker je bila tam.

Bravo Wo man!

Poglej, Že res, da mora tretja oseba obstajati, če ne ne bi mogel varati, se strinjam, ampak kot že rečeno, lahko je to nevedna ljubica, se pravi, da v štartu ne ve, da je vezan, lahko pa je tudi zadovoljitev poiskal pri prostitutki.

In kaj ima sedaj prva – nevedna in druga – poklic, tukaj krivde?
DA skupnost razpade, je vzrok v njunem razmerju, tretja je le posledica.

Seveda razumem, še vedno pravim da je za varanje kriv tisti ki to počne v prvi vrsti in njegovo dejanje vpliva na odločitve prevaranega partnerja in njun odnos. Nikoli nisem trdila drugače. Ljubice pa naj se nehajo sprenevedat, da one pač niso nič krive (za trikotnik so potrebne tri točke), še posebej če se večkrat zapletajo s poročenimi in poročene prav iščejo. Sicer pa:”sto ljudi, sto čudi!” O stvareh imamo pač različna mnenja in nikjer ne piše da imate vi prav ali da imam jaz prav, jaz pač tako mislim. Širina ljudi pa se kaže ravno v sprejemanju drugačnosti-ampak to je spet moje mnenje, s katerim se lahko strinjate ali pa ne.

Maja[/quote]

No, s temle se pa ne morem strinjati. Ljubica (ljubimec) nima te moči, saj obstaja velika verjetnost, da si bo mož (ali žena) v tem primeru poiskal drugo ljubico (ljubimca).

Ja, ker si tega želi, ker to išče, ker je takšen človek, ki vara, ali ima trenutke šibkosti, ali je neodločen in zlahka pade v skušnjavo in bo to tudi dobil. To je to, kar sem že na začetku rekla, če ne bo ta padla, bo pa druga, pol smo pač za obstrel, saj kdorkoli lahko kadarkoli ogroža človeško labilnost.

Resnično je od vsakega posameznika odvisno, kako naprej in kaj naredit. Dnevno se srečujemo z raznimi odločitvami, za katere nosimo posledice takšne ali drugačne, grenke in prijetne,…

Sodelavka, praviš…. Gre v službo, ker ti prinese plačo, ali ni to že samo po sebe rizik, ali ga mogoče sama siliš v skušnjavo. Ga sploh lahko pošlješ samega v trgovino,…Na vsakem koraku lahko sreča takšne ali drugačne ženske, po zadnji modi in manekenske postave, poročene in samske, mlade in starejše, v kratkih krilih in hlačah,…. buuuu…. in vse se mu ponujajo, ker ga pogledajo, ker se mu nasmehnejo ali pač nekomu za njim in so prijazne, ker so jih starši učili tako in zato ker so! Dajte bit no resni!

Ne bom komentirala vsebine,bi te rada samo vprašala,kako to,da si s tako lahkoto “oprostila” možev skok čez plot?
Iz ljubezni?Ali zato,ker on ni nič kriv,zapeljala ga je pač ljubica….?
Zaradi otrok in materialnih dobrin?Okolice?

Kaj si “preklopila” v sebi,da mu zdaj verjameš ,da je prekinil z njo in da ona njemu teži?
A ga sedaj preverjaš,ti on “polaga račune” za vsako uro dneva?

Mislim,res me bo kdorkoli težko prepričal,da se da vzpostaviti zaupanje in povrniti dober odnos.

PS:Si napisala ,da so ljubice “zlorabljene parazitke”.Od koga zlorabljene?
Od tvojega moža…hočem reči,od tistega ,ki skače čez plot?

No, s temle se pa ne morem strinjati. Ljubica (ljubimec) nima te moči, saj obstaja velika verjetnost, da si bo mož (ali žena) v tem primeru poiskal drugo ljubico (ljubimca).[/quote]

Seveda, da se ne moreš strinjat, če si pa spregledala en bistven element. Vsak je odgovoren za svoja dejanja! Upam, da je zdaj kaj bolj razumljivo.

Potencialna ljubica ne more odgovarjat za dejanja tistega, ki skoči čez plot. Niti ne more odgovarjat za dejanja in odločitve možne naslednje ljubice. To se je tudi ne tiče. Ona lahko naredi samo tisto, kar je v njeni moči in to je zavrnit poročenega moškega pri njegovem poskusu varanja. Ta njena odločitev lahko zaustavi mnoge negativne posledice, ki bi nastale, če bi se mu predala. Govorim za konkretni primer in ne za ostale poskuse varanja (to sem uvodoma tudi napisal), ker za ostale poskuse ni in ne more biti odgovorna, ker ni v nobenem smislu vpletena v njih.

Zapomnite si, da govorimo iz perspektive potencialne ljubice in ne iz perspektive prevarane žene, ker večina vas komentira iz te perspektive. Naredite mentalni preskok in se vživite v vlogo potencialne ljubice (ker o tem tudi govorimo) in ne gledat na tistega, ki vara iz perspektive nemočnega partnerja.

Niso vsi moški takšni, ampak nekateri so. To vem, ker sem srečal take.

Nekateri poročeni moški se zaljubijo v eno drugo žensko. Ne zanimajo ga ostale ženske, ampak samo ta v katero se je zaljubil.

Če mu ta ženska da košarico in to zato, ker ve, da je poročen, četudi je najbolj šarmanten in oh in sploh, potem je naredila veliko. Če ga zavrne potem je za mene takšna ženska zelo odgovorna, ker ne misli samo nase in na trenutne občutke zaljubljenosti, ampak tudi na posledice, ki pritičejo ljubezenskemu trikotniku.

Tak moški verjetno ne bo iskal nove ljubice, ampak bo zaradi zavrnitve postal bolj pozoren na svojo družino, ki jo je zaradi ene nore zaljubljenosti pozabil. Mogoče ga pa le sreča pamet in se zave, kako je lahko bil tako neumen, da je hotel prevarati svojo ženo in zanemariti svoje otroke.

Veliko takih skokov čez plot se dogaja (torej poročen moški se zaljubi v eno žensko). Pravilna odločitev ene potencialne ljubice lahko naredi veliko koristnega.

Zato pravim, da ima potencialna ljubica moč odločitve, da nekaj naredi v nepravilnih odločitvah tistih, ki si omislijo skok čez plot in s tem lahko naredi zelo zelo veliko tudi za širšo družbo.

New Report

Close