ljubica-mož-žena
Ne, nimamo. Ker nismo in ne bomo nase prevzele naloge, da skurbane moške spravljamo na pravo pot, ker niste otroci, ampak odrasli ljudje.
MOški boste morali za razliko od včasih 100% prevzeti nase vso odgovornost za varanje, vso odgovornost za ženino bolečino in vso odgovornost za otroške solze. Družbe se ne da spremeniti. Lahko pa rešiš svojo družino in to tako, da imaš svoj spolni organ pod konbtrolo v vseh situacijah ne glede na spol.[/quote]
To je Janis napisala v eni drugi temi. Odgovor pa paše v to temo.
Stavek si vzela iz konteksta in si ga napačno razlagaš.
Tudi jaz bom zdaj tebe vzel iz konteksta in napisal to:
Ne, ženske res nimate moč. Zvesto MORATE ubogati moške, ki varajo svoje partnerke in jim ugajazi na vso moč. Spale boste z njimi in jih cartljale, ter tolažile, da so njihove žene res slabe, da jim je pobegnil in jih varajo. To MORATE delati, ker ste šibke in vas imajo moški v oblasti. Poleg tega so ti moški, ki varajo odrasli ljudje. Zato morajo sami vedeti kaj hočejo. Ampak ve, ženske, ki ste v vlogi ljubice ga vseeno cartljate in mu MORATE dati svoje telo, da mu potešite njegove spolne nagone, ki jim njihove žene ne znajo potešiti.
Upam, da si razumela ironijo. Kako nisi sposobna razumeti odnose in vloge moškega in ženske v družbi? Sem kdaj rekel, da je varanje sprejemljivo? Varajo tudi ženske, ne samo moški! Kako nisi sposobna VIDETI iz katere perspektive govorim? Iz perspektive žensk in njihov vpliv na družbo. Zgoraj sem moške že zdavnaj obsodil,… kot populacijo in ne posameznike (da ne bo spet kdo rekel, da mečem vse v isti koš).
najLažje je drugim deliti nasvete ane,Jonson.
Kot moški se raje preusmeri v svetovanju.V perspektivo moškega. ČE SI RES. Piši in deli nasvete svojim sotrpinom, ki se pri drugih ženskah tolažijo in cartljajo. Jih malo poduči o odgovornosti in vašem – moškem vplivu na družbo.TO bo tapravo.
A moški res potrebujete čuvaja-žensko?
Če bi resnično gledal iz ženske perspektive,bi drugače pisal.
Malo za šalo in malo za res, če bi bil ženska, bi bil moškemu čuvaj?
z Janis se v celoti strinjam.
Nekaj takega, kot “da bi bila ženska čuvaj moškega” ne obstaja. To si si ti izmislila in v moji glavi ni tega.
Gre samo zato, da napačno razumeš moje komentarje.
Na tem forumu je več žensk. Zato se obračam (v tej temi) na vas. Tudi o moških sem napisal za nekega moškega komentatorja zgoraj.
Sem pa že kolikokrat napisal, da sem proti varanju. Mislim, da je to jasno. Sem pa tudi zgoraj napisal razlike med moško in žensko populacijo. Zelo jasno se vidi moje mnenje o moških, ki varajo. Varajo pa tudi ženske.
Na nekem blogu, ki je samo za moške in kjer govorijo o tem kako osvajati ženske in jo dobiti, tudi samo za seks… na temo ki se glasi “vsi moški so isti” … sem napisal svoj komentar, ki lepo razlaga problem pri moških. Sem tudi aktiven pri moški populaciji. In verjemi mi, da sem mnogim varajočim pokvaril njihove pohode. Še posebej, ko so osvajali kakšno mojo prijateljico. Seveda sem se jim zameril. Zato taki, ki varajo niso med mojimi prijatelji, ker se me bojijo, da jih bom razkrinkal. Na nekem bivšem delovnem mestu sem varajočim, ko so mi začeli pripovedovati svoje hvalospeve takoj povedal, da me to ne zanima in da če me bodo spoznali z njihovimi puncami ali ženami, jim bom povedal kaj delajo za njihovim hrbtom, ker to kar delajo nikakor ne odobravam. Zato so vsi utihnili.
Ne razumem, kaj imaš proti mojem pisanju? Ali res misliš, da zagovarjam moške?? Nobenega, ki vara (kar pomeni, da se intimno dobiva z nekom tretjim za hrbtom partnerja) ne podpiram.
Kdo misliš, da si, da meni govoriš kaj naj pišem?
Vse kar pišem, pišem z dobrim namenom. Zakaj te to moti?
ojej :-)))))) Si pomislil, da bi jih mogoče polovica stisnila rep med noge, če bi se enkrat šlo zares?
Me pa (hmmm) preseneča tvoja čustvena zrelost, čut za odgovornost in te zadeve, ki jih vsaj teoretični tu podajaš in bi res bilo zanimivo kako to zgleda v praksi. Najbrž je malo takih in absurdno oz. kontradiktorno je, da se ženske tako slabo lepijo nanje. Po logiki bi se jih morali kar otepat. Sicer je to debata za novo temo, ampak bi me prav zanimala tvoja razlaga.
In odkod ti ideja, da ženske v spolnem aktu ne uživajo in da ti moški njim ne tešijo spolnih nagonov? 🙂
Jonson, ti tako teoretiziraš, da se ven ne vidiš, obenem pa nisi sposoben razumeti bistva in finih razlik, zato tudi sekaš mimo s svojimi primerjavami. Če ima potencialna ljubica dober razlog, da da poročenemu dedcu kajlo, je to izključno njena ljubezen do same sebe, ker varalice so slabiči in bodo na dolgi rok onesrečili vsakega, s katerim bodo. Ne pa neko spreminjanje družbe, pa neki vzvišeni traktati o soodgovornosti za tuja razmerja in ostali bullshit. Svet je preprost, če imaš samega sebe rad, deluješ etično. Ne druge, sebe. Ti pa iz vsega delaš eno veliko mašo in mimogrede razvijaš teorije, ki so v nasprotju z vsem, kar v resnici dela posameznika odgovornega za lastno življenje in pika. Seveda dopuščam možnost, da sam bistva lastnih teorij ne vidiš.
Toliko od mene, razpravljat pa s tabo ne mislim, ker ne varam (nikoli) in nisem ljubica (nikoli) in nimam nobene potrebe vsega MON časa zabiti na tej konkretni temi.
ojej :-)))))) Si pomislil, da bi jih mogoče polovica stisnila rep med noge, če bi se enkrat šlo zares?
Me pa (hmmm) preseneča tvoja čustvena zrelost, čut za odgovornost in te zadeve, ki jih vsaj teoretični tu podajaš in bi res bilo zanimivo kako to zgleda v praksi. Najbrž je malo takih in absurdno oz. kontradiktorno je, da se ženske tako slabo lepijo nanje. Po logiki bi se jih morali kar otepat. Sicer je to debata za novo temo, ampak bi me prav zanimala tvoja razlaga.[/quote]
A misliš na to, zakaj se ženske lepijo na tiste, ki varajo?
Težko je konkretno govoriti, ampak na splošno je moja razlaga taka:
Vse ženske nagonsko čutijo in jih privlačijo samozavestni, odločni moški. Ženske se lepijo na take. Problem pa nastane, ker so ti moški mogoče res samozavestni, ampak jim pa manjka neke življenjske globine. Niso povezani s sabo in ne vedo kaj je življenje, kaj je ljubezen. Moški padajo na svojo slabost: seks.
Ženske se lepijo na take moške, ki so samozavestni, ampak mnogim moškim manjka etika odnosov, odgovornosti, samokontrole.
Zato v nekateri literaturi opisujejo popolne moške oz. temeljne moške kvalitete: samozavest (samospoštovanje), odločnost in samokontrola. Jaz pa bi še dodal “etika”.
In odkod ti ideja, da ženske v spolnem aktu ne uživajo in da ti moški njim ne tešijo spolnih nagonov? 🙂 [/quote]
A ti misliš, da jaz gledam na ženske kot aspolna bitja? Nisem jaz nek stari duhovnik z mislimi, da ženske ne smejo uživati v spolnosti…
A to pomeni, da če si potreben, potem lahko varaš in sodeluješ pri varanju? Verjemi mi, da obstaja 10 krat več samskih spolno potrebnih moških, ki si ta trenutek iščejo spolne partnerice.
V drugi temi sem ravno govoril o širini ljubezni. A bomo zaradi ene spolne potrebe uničevali odnose okoli sebe?
Ko bomo ljudje razumeli, da naši odnosi vpivajo tudi na druge ljudi in ne na samo nas, bomo zares LJUDJE. Vsaka tvoja odločitev ima posledice ne samo na tebe, ampak tudi na ljudi okoli tebe.
Prepričanje, da smo ljudje ločeni od drugih ljudi je najbolj destruktivno prepričanje s katerim uničujoče vplivamo na okolico – soljudi in naravo.
Kar poglej malo okoli sebe: uničujemo naravo, uničujemo družbo in to samo zaradi miselnosti, da smo ločeni med sabo in vsak dela, kar mu paše.
Slepi smo za vse soodvisnosti, ki obstajajo med posameznikom in okoljem.
To moje pisanje, čemur rečeš teorija je moje življenje in moje notranje vedenje, ki sem ga imel že od nekdaj.
V glavnem, v tej razpravi ne bomo prišli do konca, ker imamo preveč različna mnenja. S pojasnjevanji na dolgo in široko, ki si jih prispeval, me nisi prepričal.
Moje mnenje ostaja takšno kot na začetku: odgovoren za posledice varanja je edino vezan varajoči partner, ki jih ima do partnerja/družine. Samski pač odgovarja le zase.
Pa vzemimo idealne odnose, ki jih ti zagovarjaš, in sicer, da naj bi se samski držali moralnih vrednot itd … in se z vezanimi ne bi zapletali – po tvoje bi ti pripomogli k temu, da varajoči ne bi imeli s kom zadovoljevati svojih strasti:
1.kot sem že navedla primer, kjer soodgovornosti, ki bi jo ti zelo rad razširil na samskega, ne moreš preložiti, je, npr. prostitutka. Se strinjava, da tukaj pač ne moreš govoriti o njeni morali itd. Torej varanja drugi ne more preprečiti, kajne?
2.Večina vezanih varajočih jih pa tako ali tako prekriva, in to lahko zelo dolgo, da so vezani – in prav tako tukaj tretji nima – po tvoje – nobene moči, ker, ko vstopamo v romantične odnose človeka ne zaslišujemo in verjamemo tisto kar pove – verjetno ne poznamo vsi vsakega prebivalca naše dežele, čeprav nas je malo, ne?
Če pa misliš le na tiste, kjer nevezani ve, da je varajoči vezan, pa ti zagovarjaš stališče, da bi se lahko umaknil in s tem – po tvoje – ne prispeval k trikotniku, glej zgoraj opisani točki, ki se jih lahko posluži.
In tvoja rešitev v praksi ne more zaživeti.
Bi se strinjala, a še preden sem v statistikah zasledila, da 84% žensk, ki ima razmerje z vezanim, VE, da je izbranec vezan.
Tisti, ki ne vedo, so zavedeni – tu jim krivde in odgovornosti ne moremo pripisovati.
A takoj, ko veš, pa že lahko izbiraš. In najbolj osnovni izbiri sta zagotovo: Ostaneš ali greš! In s tvojo odločitvijo (ker ta prinaša posledice, tako zate kot za druge (četudi jih ne poznaš in sprenevedanje tu ne more biti izgovor)) prihaja tudi odgovornost … pa ne za afero v celoti, ampak za tisti del, ki ga sprejmeš s tem, da si se odločil za eno od opcij.
:p
“ne dam se” je lepo napisala. Mislim, da razume bistvo te teme.
Ti pa še vedno eno in isto pišeš, pa sem že večkrat to razložil.
Vsak človek naj bi razvijal etiko odnosov. Čisto vsak. Ne glede na to v kakšni poziciji se znajdeš v življenju. Ali si vezan ali si samski.
Vedno bodo v življenju primerki, ki bodo ravnali sebično. To pomeni, da bodo vedno kakšni, ki bodo hoteli varat. Takrat se tretji znajde v vlogi potencialnega ljubimca. In takrat pač ravnaš v skladu etike odnosov. Zelo enostavno.
Človek bi moral biti etično stabilen. Ne glede na druge. In vedno bodo kakšni, ki bodo sebični in ne bodo ravnali prav. Kaj, a zdaj, če nekdo dela sebično, moraš tudi ti potegnit z njim?
:p “Moje mnenje ostaja takšno kot na začetku: odgovoren za posledice varanja je edino vezan varajoči partner, ki jih ima do partnerja/družine. Samski pač odgovarja le zase. “
To je zelo egoistično. Vsi smo med sabo povezani. Vsak odnos, ki ga spleteš vpliva ne samo na tebe, ampak na tistega s katerim si in na tiste, s katerim je on povezan. Ko se poročiš z nekom, pravijo, da se poročiš z njegovo družino (starši, brati, sestre, strici, tete…). Zato, ker si spletla nek odnos z nekom, ki ima že spletene odnose z drugimi. Vse je povezano med sabo.
Ljudje in naši odnosi je kot ena velika kepa spletenih vezi. Eden potegne za eno nit, pa se cel sistem spremeni. Svet je zelo občutljiva tvorba. Na zunaj zgleda, kot da smo vsi ločeni, a v resnici, na notranjih ravneh, smo vsi povezani.
Tudi ko se tretji zavestno vplete v ljubezenski trikotnik to vliva na vse vpletene. Zato tretji so-odgovarja za nastale posledice.
Če že nekdo ima namen varat… zakaj je treba sodelovat s takim? Če odkloniš sodelovanje, to na tak ali drugačen način vpliva na varajočega. Ti si že lahko misliš, da se ne bo spremenil, ampak kaj, če se motiš?
Končno niti ni važno ali se bo spremenil iz perspektive tretjega. Itak ni važno kaj se dogaja z varajočim, ki si ga kot tretji odklonil iz tvoje perspektive. Važno je, da si ti ohranil etično stabilnost. In se nisi vpletel v neke nepotrebne posledice.
Zakaj so nekateri ljudje občudovani s strani drugih. Zato, ker ti kažejo kvalitete: stabilnost, etiko, odgovornost, humor, jasnost nazorov, širina pogleda, razvit intelekt, odločnost, prijaznost. Ti ljudje vedo kaj je prav in kaj ne, ker imajo razvit čut za odnose.
Jonson, kot je že ena napisala, You must be a special!!!