Najdi forum

Po dolgih letih prepirčkanja s partnerjem, naj spremeni svoje vedenje, postane odgovoren , zvest, skratka človek , ki ne bo poganjal adrenalina po žilah in ustvarjal napetosti . Večinoma se niti ni zavedal , da to počne , dvomim da se bo kdaj . Skratka tip človeka , ki je rad živel po svoje .,Dokler se tako nateguješ , poskušaš, verjameš , upaš, da te je slišal ..se niti nimaš časa vprašati ali ta človek sploh ima rad. No da ne bom predolga. To spoznanje , da me ni ljubil je udarilo kot strela z jasnega. Pravijo da vsakemu pade zavesa z oči in vidi bistro in čisto.
Vso tisto nategovanje , poskušanje , ni bilo nic drugega kot pa ne ljubim te , vseeno mi je zate.  No sicer mi tega ni bil v stanju povedati , saj še sebi ne verjame da ljubezen samo jemlje , daje pa nič ker je nima v sebi.

Kako naprej ob spoznanju do katerega sem se dokopala v bistvu šele ob tihem šepetu intuicije ali notranjega glasu , ki mi ga je terapevt. samo še potrdil . Kako to sprejeti?   Kako sprejeti , da te je nekdo izkoriščal v svoje dobro , da se je sam imel imel dobro ? pa bi še lahko naštevala koliko teh potrditev da mu je vseeno le skrival je spretno.

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Spoštovani,

običajno je lažje sprejeti preteklo dogajanje, ko ga oseba bolje razume. Skoraj vedno se izkaže, da izkoriščanje ni bilo enostransko. Da je tudi tista oseba, ki je bila na prvi pogled videti izkoriščana, imela svojo računico. Lahko določene nezavedne koristi. Več o tem si lahko preberete na prvih 100 straneh knjige Katere igre igrajo narkomani. Ta prvi del knjige je splošen in ni vezan na temo zasvojenosti. Nima pa vsakdo poguma prekiniti odnosa, ko je to ustrezno in začeti znova na drugačnih temeljih.

Lep pozdrav,

Uroš Drčić

*** mag. Uroš Drčić, transakcijski analitik - psihoterapevt *** m: 031 336 452 *** e: [email protected] url: revitacenter.si

Včasih damo prliožnost človeku za katerega mislimo,da ima podobne želje,občutke in čustva kot mi .Ko ugotovimo,da temu ni tako se počutimo jezne ,prizadete in razočarane tudi izkoriščene ,da smo sebe vložili v tak odnos,ki je kar sem zgoraj naštela bolj enostranski .Ne izpolnjuje naših kriterijev in potreb po bližini ,zvestobi in ljubezni .Ko to ugotovimo smo po navadi že globoko zabredli v odnos in tukaj sledi razočaranje ,ker so bila naša pričakovanja drugačna .Počutimo se nemočni ,jezni in razočarani tudi prozadeti,da smo bili tako naivni .Je pa dobro najprej sebe spoznat .Delo na sebi je najbolj pomembno .Ugotovit kaj je tisto kar nas vleče v toksične odnose ,naši vzorci tudi nezavedno itd.Zdaj je kar je ,tvoja sreča naj ne bo odvisna od partnerjevega vedenja in njegovih postopkov .Imej rada sebe se ceni in spoštuj.Sprejmi to,da smo različni in vsak je tak kot je in,da kar ima .Zelo pomembno je tudi ,da si vzamemo čas za spozvanje partnerja ne prehitevamo .Sploh pa je pomembna komunikacija .Če si ugotovila ,da ni on to za kar si mislila ,je bolje se razit ne glede na vse kar zdaj misliš in čutiš.Veza z njim pač ni mogoča na način katerega želiš ti .Boš že spoznala ob svojem času nekoga ,ki bo zmogel bit drugačen .

New Report

Close