ljubezenski problemi
Lep pozdrav,
upam da se bo našel kdo, ki mi bo pomagal razvozlati misli ki me težijo.
stara sem 22 let in imam istega fanta že od oš. Dobro se razumeva, vendar nastane kakšen problem. Predvsem sem negotova glede tega, če je še zaljubljen vame. Sicer mi vsak dan velikokrat pove da me ljubi, vendar se mi zdi, da se mu zdi to le rutinski opravek, saj le redko to naredi z občutkom in s kakšno drugo besedo. Prav tako se mi zdi da je manj nežen do mene, saj me je včasih vedno objemal, božal in lubčkal, pa ni bilo važno ali sva sama ali v družbi. Sedaj pa kar pozabi na to, v družbi ga je velikokrat sram. Velikokrat ga moram opomniti na nežnosti. Vse kar sem napisala sem mu povedala, vendar vedno pravi da to ni res, morda se za kakšno uro potrudi, nato pa je vse enako. Ali me več nima rad? Kako naj mu dopovem da potrebujem več nežnosti? Ali je morda problem v meni(nimam bratov in sester)?
Ko začnem s fantom govoriti o takih problemih postane zelo jezen, včasih celo agresiven. Ni me nikoli udaril, vendar reagira na tak način, da se ga včasih bojim. kako naj to preprečim?
Prav tako se mi zdi da si več ne v takšni meri želi spolnosti kot prej. Sama sem še vedno pripravljena kadarkoli in kjerkoli on pa me velikokrat zavrne z raznoraznimi izgovori. Saj še vedno delava to 3x ali 4x na teden, ampak včasih si želim večkrat in potem zgleda kot da delava to samo zaradi mene. Ob zavrniti se počutim zelo negotovo in nevredno. Saj sva vendar mlada in naj bi si tega oba želela. Pravi da si želi spontanosti, nič pa ne naredi v zvezi s tem. Zakaj si me več ne želi? Ali je kaj narobe z mano in mojimi občutki, dajem preveč poudarka na spolnost? Kaj naj naredim, da mu bo bolj zanimivo? Kaj pa moji občutki ob zavrnitvi? Zakaj ga ne morem razumeti, ampak se počutim tako nezaželjeno?
On je v bistvu precej zaposlen,pravi da me ima rad in hoče biti z menoj, ampak zakaj mi potem tega ne pokaže? v bistvu mi kaže na nek čisto neprimeren način(otroško obnašanje), ki gre meni na živce.
O vseh teh problemih sem se pogovorila z njim, ker res trdim, da je v zvezi potrebna komunikacija, vendar ne pomaga.
Ugotovila sem še en zelo neprijeten problem. Namreč, počutim se zelo neprijetno če slišim nek drug par med spolnim odnosm(to se mi je pred kratkim zgodilo in me sedaj mori). V taki situaciji mi je nevzdržno, pa ne vem zakaj, morda sem ljubosumna, da nekdo nima takšnih težav kot jaz. zelo možno je tudi, da imam takšne probleme, ker sem dolgo časa spala pri starših in ju seveda tudi velikokrat slišala. Tudi takrat mi je bilo neprijetno. Kako naj se rešim teh občutkov? vem da je seks nekaj naravnega, da vsak to dela, ampak tega ne morem dojet.
Prosim pomagajte mi rešiti te moje psihološke probleme, ker precej vplivajo na moje počutje in voljo. Hvala
Morda si kakšen “problem” v svojem mišljenju celo prepotencirala in ni take panike. O vsem bi se seveda dalo na dolgo in široko razpravljati in nititi, bo pa v končni fazi potreben konstruktiven pogovor z njim na to temo. Se bo tudi on moral privaditi normalne komunikacije ker je agresija samo izkazovanje nemoči.
Ne da bi ga branil, pa vendar – si ti kdaj pomislila da je on v resnici utrujen ? Sicer nisi napisala iz česa to izvira, so pa zaposlitve take in drugačne, pa je lahko tudi utrujenost bodisi telesna ali psihološka. Danes te nihče in nikjer ne “špara”, nemalo ljudi pa prenaša probleme službe v privatno življenje.
Izkazovanje ljubezni ni samo v tem da jo izkazuješ na način kot si ga opisala, temveč precej globje in reciva temu – temeljnimi dejanji. Kaj vse spada v to ? Vse na kar si lahko odgovoriš če analiziraš svojo zvezo. Če ni kontraverznih zasukov kar naenkrat, potem ni vzroka za skrb. Spolnost je lahko velik pokazatelj skladnosti zveze, drugače je vse skupaj neko brezvezno nabijanje. Verjetno ga ne potrebuješ, želiš si spontanosti. Če so potrebe različne, bog pomagaj – le vidva med seboj bosta to uskladila, kake recepture raje odmisli.