ljubezen v tujini
Moja zgodba je dokaj nenavadna, še najbolj je podobna dobremu ljubezenskemu filmu. Bom zelo skrajšala!
Začelo se je na morju.On je bil z družino, jaz pa sama. In po zapletenih, vendar iskrenih pogovorih sva pristala skupaj. Zadelo naju je kot strela z jasnega, v to sva oba prepričana. Neopislijivo,če tega ne doživiš. Pa vendar,obstajajo problemi, da bi bila skupaj. Ker on ni bil zadovoljen s svojim zakonom, se je odločil za ločitev, ki zdaj poteka. Poleg tega ni iz Slovenije, je 14 let starejši od mene in ima 2 otroka. Je zelo prijazen, iskren, odkrit…neobičajno za moškega(vsaj za tiste,katere sem do zdaj poznala). On mi v vseh pogledih odgovarja, tako da v ljubezen med nama ne dvomim več. Vsak dan se slišiva po telefonu, enkrat na mesec pa se vidiva. Oba veva, da bo ločitveni postopek trajal in boleč za celo njegovo družino. Pa vendar se v meni porajajo strahovi pred novim življenjem v tuji deželi.Služba, prijatelji, jezik…Oba veva,da bo težko in se o tem pogovarjava.Kaj naj naredim?Se splača investirati v odnos in koliko?
Ali ima kdo podobno izkušnjo?
Lahko ljubezen premaga vse?
Edina investicija, ki se splača vsak trenutek je investicija v ljubezen in odnos. Koliko investirati, neomejeno.
če sta oba prepričana, poteem ne vidim ovir, predvsem pa ne sme biti vprašanj in dvomov.
Primož
Pozdravljena Nika!
Prebral sem tvoje pismo in se odločil, da ti poskusim svetovati še jaz, tudi zato, ker imam podoben problem kot ti. Punca, ki mi je všeč, živi v tujini, bolj konkretno na Hrvaškem. Tam ima starše, sestre, študira pa 100 km stran v Zagrebu. In ker nisem več ravno rosno mlad (imam 24 let, povrh vsega pa sem brez izkušenj v ljubezni) sem zelo nesiguren vase. Če bi se mi zgodilo, da bi mi bila všeč punca, ki živi v tujini pred recimo 5 leti, potem bi samozavestno odklonil priliko za resno zvezo. Mogoče bi sprejel kaj neresnega. Tako pa niti sam ne vem kaj narediti. Punca mi je všeč (skoraj siguren sem, da sem tui jaz nji), izobraževanje sem zaključil, službe še nimam in nekako razmišljam, da bi življenje v tujini bilo izvedljivo.
Mislim pa tudi, da če se bo ljubezen razvila, potem ne izključujem možnosti, da bi ona prišla živeti v Slovenijo. Ali pa, da bova šla kam drugam. Zato draga Nika, ti svetujem, preden se odločiš, da premisli ali bi se on lahko preselil v Slovenijo, kje bi lahko živela, kakšne so vaše materialne možnosti, kako je z njegovimi otroci (komu bodo pripadli in kje bodo živeli in se šolali), nenazadnje pa tudi o sebi. Mislim, da si še mlada in da skakanje v zvezo s toliko starjšim moškim, povrh vsega še v tujini zna biti velika kocka. DOBRO RAZMISLI.
Če želiš mi piši,
pa lep pozdrav Goran
Res kot v filmu. On zatrapan v mladenko, ki jo vidi enkrat na mesec. In takrat je ona kot lutka, lepa, urejena, vroča, vroča. On prav tak. Potem začneta živeti skupaj, tu ali tam, ni pomembno. Ko jo vidi vsak dan, od jutra do noči in tudi ponoči, po kakem letu, dveh, spozna, da ima ta njegova punčka vse polno napak in tudi ona ugotovi, da zdaj razume, zakaj se je ločil. Ker ni idealen. In če sta vmes pridelala še kakega otroka in se pojavijo še finančne težave , jo tu in tam že kam pošlje in ugotavlja, da je kar malo ljubosumen na novega prijatelja svoje bivše žene. In otroka mu pomenita vedno več, vse bi jima dal, kar je spet povod za prepire. Skratka, tako je življenje. Pa ne takrat, ko partnerja vidiš tu in tam, pač pa potem, ko živiš skupaj. In če si takrat na morju zijala vanj in metala oči po njem, čeprav si vedela, da je poročen in torej NEDOTAKLJIV! , si storila najmanj svinjarijo. Noben pes ne skoči, če psica ne pomaha z repom. Torej, za mene si packa. In če boš šla živet v tujino, te bodo gledali kot tujko tudi njegovi prijatelji in vedi, da bo on imel vedno več kam iti po in se bo lahko vedno bolje znašel, ker bo domačin, ti pa boš priseljenka, manjvredna, vsekakor pa vrinjena . On pripada družini, ki si jo razdrla. Upam, da bo čez dvajset let ena petnajst let mlajša posegla vmes , če bosta kdaj skupaj in takrat boš ti povesila kljun. Brez zamere, mene jezijo vse te razdrte družine. Če se že oženjeni ne zavedajo, kaj so obljubili in za kar bi se po dobrih starih zakonih morali truditi, bi vsaj samski morali vedeti, da tam nimajo kaj iskati. Jaz sem ločena, moj dragi bivši je bil srečen z mnogo mlajšo žensko, dokler ga ni dala na čevelj, zdaj pa luta od ene do druge in veselo pije. Otrok k sreči nisva imela. Trenutno sem v zvezi z vdovim moškim. Povem ti, če sem v družbi s poročenim in če na kaj namiguje in me gleda s tistimi očmi, iz katerih sije “kemija”, kot radi rečemo, pač pogledam stran in kemije več ni-ker je ne sme biti. Kdor se v zakonu ne razume, naj se loči in potem išče drugo, ne pa obratno. To je moje mnenje, vi pa vsak po svoje. Da bo le mirna vest. Jaz je nikoli ne bi imela, če bi drugim srečo požrla.
če se imata rada in vidita drug v drugem nekaj tistega, kar… je tisto veliko in neponovljivo potem definitivno. vztrajajta.
in poznam primer: ona slovenka, on nizozemec in sta super skupaj. vidita se na par mesecev, slisita pogosto, maili vsak dan… da se. res pa zahteva ogromno truda. a je lahko poplačano. z ljubeznijo življenja.
ajda
Ajda s tem se strinjam kar si napisala. Poznam pa primer, moj frend, ki ima punco iz Švice in človek bi rekel ok, sta se najdla. Samo, a veš, on njo vara, ima tko zraven v Sloveniji baje neko 15 letnico. A ni to pokvarjeno. Mislim v zvezah na daljavo zna biti problem, da te vara. Kako že tista pravi: daleč od oči, daleč od srca. Ampak jaz mislim da tega punci ne bi storil, ne vem,
Nika, se splaca! Saj v mojem primeru je tako… Jaz sem ga spoznala v tujini…tudi malce starejsi od mene, locen , dva odrasla otroka. Dolgo sem se prepricevala, da to ne bo stimalo…da je razdalja prevelika, da bodo sami problemi… Pa sem se opogumila, poslusala srce… In sedaj sem najsrecnejsi clovek na svetu…
Ja, jezik je…uf, Pa prijatelji, pa domotozje… Pa vse na novo… Verjemi, velikokrat imam E.T. sindrom… Ce se ne bi tako dobro razumela, ce me ne bi toliko podpiral…
Le pogumno in srecno! Lp! S.
Jaz mislim, da ne smeš misliti na investicije, ampak na to kar je.
akj lahko izgubiš? Par let, to pa lahko tudi tukaj s Slovencem.
Če ne boš tvegala, ti bo žal celo življenje, tako pa boš vedela, da si dala vse od sebe in zaživela.
Pojdi.
enako velja zate GOran.
V vsaki zvezi so prepiri, nesoglasja, in vse se da zrihtat, dokler je ljubezen.
Ko pa le te ni več, ni pomembno ali si v sloveniji ali v ameriki.