Najdi forum

Ljubezen preko spleta? Da ali ne?

Pozdravljeni!

Mene pa zanima, kaj menite glede spoznavanja fantov preko spleta? Ker fanta tu v moji okolici nisem našla, sem se prijavila v eno spletno stran, ki je namenjena prav temu. Vendar nimam dobrih izkušenj. Spoznala sem nekaj fantov, vendar so bili vsi lahko rečem lažnivci. Povejte mi, ali ima kdo kakšne izkušnje s tem ali pa vsaj kaj menite glede tega? Hvala že vnaprej

Midva sva se spoznala pred 8 leti in pol na ircu (internetna klepetalnica), čist tako by the way, ko sem gor čas zabijala med počitnicami. Sva še vedno skupaj in srečno zaljubljena :), tako da moja izkušnja je pozitivna. Je pa res, da je bil eden redkih, ki pogovora ni začel z vprašanjem “a si za en ciber sex?”. Predno sva šla na zmenek sva se dva meseca menila preko irca “pozno v noč”, tako da že dobiš malo občutka, kdo je na drugi strani.
Jaz bi ti tako rekla, da pač poskusiš, ampak čisto neobremenjeno. Greš na kako kavo, se slišiš po telefonu, lepo na easy …. Res pa je, da jaz sama ne bi nikoli šla takoj na zmenek, zato pa je pri meni trajalo 2 meseca predno sem pristala na srečanje v živo – dokler res nisem bila prepričana, da tega fanta si pa res želim spoznat, pa bomo videli, kaj bo. Vse ostale “frajerje”, ki so vabili na razna srečanja, sem pa takoj skenslala.
Hja, nikoli ne veš, kje te amorjeva puščica zadane. Zato pa zadeve vzemi lepo na easy in neobremenjeno, pa bo pravi že prišel. To moraš vzet v zakup, da je realnost lahko potem čisto nekaj drugega kot pa internet.

LP

Moja dobra prijateljica ima podobno izkušnjo kot Lunca, sama pa nekako še vedno nisem preveč navdušena. Veliko klepetam na internetu in spoznam veliko ljudi, dvakrat sem šla tudi na zmenek (in za oba fanta sem mislila da sem ju reko interneta dobro spoznala, pa sem potem videla, da sem se zmotila). Kar se tiče ljubezni še vedno zaupam ‘staremu načinu spoznavanja’. Sem pa na internetu spoznala zelo dobrega prijatleja, s katerim se odlično razumem in mislim, da bi v mojem življenju nekaj manjkalo, če ga ne bi poznala. Tako da internet pri meni vseeno še vedno ni izgubil čisto vseh možnosti 🙂 Kaj veš, morda pa spoznaš koga zanimivega.

Ojoj!

Ne vem kaj naj rečem. Pred tremi meseci sem tudi sama spoznala fanta na ta način. Chatala sva vsak večer, se slišala, videla prek kamere. Sorodni dušici. Nekajkrat sva se dobila, sva šla na prijateljsko kavico, tortico. Kmalu sem spoznala, da sem nora nanj in da ga morda celo LJUBIM. Kmalu sva se tudi prvič poljubila. Bila sem srečna kot nikoli do sedaj. Glede na to, da sem mati 6-letnega otročka, sem bila kot zaljubljena najtstnica. Totalno me je zmešal.

Kar nenadoma pa se prenehajo vsi klici, stiki, mejli, SMS-i… Sledilo je razočaranje in prenehanje sreče, ki je bila tako kratkotrajna. Brez vsakršnega pojasnila. Trenutno sem v fazi prebolevanja in trpim globoko v sebi, prav tako kot moj sin, ki se je z njim prav dobro ujel. Zamislila sem se sama nad sabo: kaj sem storila narobe? Bolečina je neznosna. Muči me, da bi ga poklicala in zahtevala pojasnilo, a sem še vedno dovolj trdna, da tega ne storim. Sem se res tako preslepila z ljubeznijo do njega, da nisem videla njegovega pravega obraza? Pa še spala nisva skupaj…

Do pred kratkim sem torej podpirala ljubezen prek spleta, zdaj pa… ne vem več kaj naj si mislim. Računalnik je ena velika maska, za katero se skriva človek, ki se pretvarja, da je nekdo, ki v resnici ni. Računalnik prenese največ laži na tem svetu. Nimam nič proti, a previdno!!!

Trpljenje je neznosno, verjemite!
Katjess

Ja, res na internetu je veliko laži, pa tudi nekaj čisto vredu ljudi, ki so samo preveč zaposleni, morda tudi takih, ki v svojem okolju ne najdejo sorodne duše. Saj, če nisi več rosno mlad je težje…In pač spoznavaš prek neta ljudi.
Tudi v resničnem življenju lahko naletiš na lažnivca, lahko tudi prikrivajo vezanost itd…Kot tudi prek interneta…In tudi v resničnem življenju lahko spoznaš veliko ljudi, pa iskrica ne preskoči, prek interneta pa jih skoraj moraš spoznati še več.
Vendar predlagam čisto neobremenjeno chatanje, morda zmenek za kavo, lepo počasi…Vsaj nove ljudi spoznavaš in nikar biti razočarana nad lažnjivci, pač jih pustiš za sabo in odideš naprej, vklopi žensko intuicijo, malo jih preizkusi, saj se hitro lahko ujamejo na laži. In ne daj svoje prave telefonske številke dokler človeka ne spoznaš…
Tako sama počnem, iskrice, vsaj obojestranske sedaj še ni bilo, sem pa spoznala nekaj prijateljev. IN danes, v tem norem materialnem svetu je prijateljstvo skoraj največ….
Vso srečo!

Tovrstnih izkušenj nimam, je pa tako, da so povsod lažnivci in povsod poštenjaki. Problem pri netu je ta, da verjetno traja dalj časa, preden pride do osebnega spoznavanja in v tem času te lahko njegovo morebitno laganje zelo pritegne nanj in zato kasneje teže sprevidiš, kakšen je v resnici.

Test: poskusi ugotoviti, kakšna oseba in osebnost sem jaz. Na razpolago imaš 30 dni časa in povem ti, da boš ugotovila, da sem točno tak, kakršnega si me želiš. Hm – kaj pa, če sem ženska? in to v poznih 70 letih? Ali pa 9-leten pobič, namazan z vsemi žavbami?

Obilo uspeha!

Tudi jaz sem sedanjega moža spoznala na ircu. Slučajno sem brskala in pisarila po ircu in naletela sem na tapravga.
Sedaj sva poročena že pet let in imava sinka starega 3,5 let. Lahko rečem, da je ok. nikoli pa se ne ve, če bo prišel kakšen hudič. Zato rečem, ne reci nikoli NE.

lp, in veliko sreče
Doroteja

Dobro se z dobrim vrača:-)))

Tudi jaz sem spoznala svojega bivšega preko neta bila skupaj tri leta na kar ugotovim, da on še vedno veselo v službi chata in išče druge preko neta. Imam pa dobro izkušnjo 🙂 spoznala kolegico, ki je imela podobno izkušno s svojim in sva sedaj dobri prijateljici tako da ……..je pa res, da se je net v zadnjih dveh letih zelo “pokvaril”, ker je ogromno moških in žensk prijavljenih, ki niso v dobrih odnosih s svojimi partnerji ali imajo monotono vezo in iščejo avanturice. Ampak mislim, da se še vedno najde kakšen pošten človek, ki res išče pravo prijateljstvo. ( kupid.com ni več kar je bil, za moške je sedaj urgenca.com nekaj čudovitega, chat slo tam so sami nakladači ona-on vedno slabša in vedno bol sexsualna 🙂 ).

DA!

Prijavila sem se iz zabave (ona-on) in čisto po naklučju spoznala mojega sedanjega moža, s katerim pričakujeva otročka.

Vedeti je treba, s kakšnim namenom se prijavljaš. Dejstvo je, da je gor en kup lažnivcev in lažnivk, takih, ki iščejo le avanture in tudi tistih, ki oščejo sorodno dušico. Treba je naredit nek filter in vedet kaj hočeš, potem pa po mojem lahko uspe. Vndar je obupaj pri prvem in bodi zeloooo zahtevna!!!

Srečno!

lp, ewy

Se popolnoma strinjam z ewy.

Tudi jaz sem na tak način preko ona-on spoznala svojega sedanjega moža. In tudi midva konec leta pričakujeva prvega otročička.

Pač greš na splet, brez vsakih pričakovanj, in čisto možno je ti uspe. Jaz sem pri svojem možu že iz pisemc začutila tisti “filling”…

Pa predvsem nikoli ne smeš iti ven tako “na silo”.. če se ti dopade po chatu, SMS, greš če ne pa ne…. Vedno je dovolj fantov in to tudi poštenih na takih spletih… in vedno več jih bo… zaradi samega načina življenja v zadnih letih.

Bay.

In zakaj ne???? Vedno več je in bo tega!

Zdravo!

Tudi jaz sem mislila, da sem na ta način spoznala nb.1 fanta. Žal sem ugotovila, da si še vedno z velikim veseljem dopisuje in četa z drugimi. Po vrhu vsega se mu je vse skupaj zdelo normalno.

lp

Človek mora biti res v svojega partnerja zaljubljen in ga spoštovati, ko spozna partnerja preko neta. Ker ta človek ni važno ženska ali moški, se je že prej veliko spoznaval preko teh kanalih in izredno težko je prekiniti stike in potegniti črto kar od danes naprej pa ne. Tale net je zasvoljiv in kot so že nekatere predhodnice napisale vedno vedno slabši je. Na enostaven preprost način se z nekom zmeniš za par ur in je. Tako da je treba biti res potrpežljiv in ne z vsakim “tepcem” ali “tepko” iti na kofetkanje in misliti to je pa to. Moj kolega je spoznal deklico preko kupida ampak na žalost se še vedno dopisuje in hodi na srečanja z drugimi dekleti. Ampak verjamem, da se pa sem ter tja dobita dva poštena in prekineta z dopisovanjem in kofetkarjem.

Vsi nismo lažnivci,in najde se kakšna prav prijetna veza,ker tudi na ta sicer sodoben način se danes ljudje spoznvamo.

Me pa res zanima, kdo si in od kod, da si tako zelo optimističen. Predvidevam, da si še samski. Imam prav? Samo vprašam, od kod pa si? In kakšno dekle bi rad, če si seveda samski? By

Kar je nekaterim normalno, je drugim nenormalno in obratno.V tem je lepota žitja in bitja.
Ko se boš navadila sprejemati različnost, ti bo lažje.

Predvsem ne vidim in ne razumem, kaj je nepoštenega, če ljudje, ki so se spoznali obdržijo stike. Dopisovanje in pogovarjanje ni “dol dajanje”. Kdor misli drugače ima problem!
Sam imam veliko znancev in znank s katerimi vzdržujem pisne in osebne stike, pa zaradi tega moja zveza ne trpi.
Ah ženske!

moj odgovor je da. ker, če najdeš iskreno osebo (zakaj je tudi ne bi?) se lahko zelo dobro spoznata in je zveza zelo iskrena in globoka. prvi randi je sicer malo rizičen, npr, da ga prej ne vidiš in da si ga predstavljaš drugačnega itd. ampak poznaš njegovo dušo in to je veliko.

Se en podoben primerek nasprotnega spola, ki ima upanje, da tudi na spletu obstajajo iskrene in postene osebe. No, naj ti povem, da sem se o tem ze preprical, le poiskati oz. najti se je treba. Seveda se morajo pa vse stvari priblizno poklopit, da nastane nova srecna veza. Treba je pac optimisticno gledat tudi na ta nacin spoznavanja, saj je v bistvu le drug nacin za vzpostavitev prvega kontakta, potem pa stece, ali pa ne….
Zelim ti veliko srece Tigi, ce si za, pa si lahko kaj napiseva tudi po mejlu…

Moje izkušnje so zelo fajn. Vzponi in padci. Vendar nikoli ne bi zamenjala dveh let na četu. Pričakovanja, razočaranja, resničnost, fikcija, …. Vse je bilo lepo. S pluski in minuski.

New Report

Close