ljubezen ali kaj?
Pozdravljeni!
Sem mamica samohranilka 30-tih let. Otrokov oče ni želel imeti obveznosti z družino, zato je raje odšel avanturam naproti. Pred 4.leti sem spoznala moškega, ki me zelo privlači, je dober do mojega sina, prijazen, zabaven in še bi lahko naštevala. Me pa nekaj moti na njemu: star je 34 let in še vedno živi doma pri mami in bratovi družini. Če mu omenim, da bi lahko zaživeli skupaj (živim v dvosobnem stanovanju), me hladno zavrne, da še ni pripravljen za to(predvsem pravi finančno in psihično). Kadar imam kakšno večje delo, kot je beljenje, spravilo drv,… nima časa, ker imajo doma ogromno dela, seveda jaz vem da je to samo izgovor. Pred 4 meseci se je zapletel s starejšo šefico, ne vem kaj natančno je bilo med njima, vendar ona ga je klicala tudi po večkrat na dan,pošiljala nežna sporočila. On je to opravičil, kot da to dela nalašč, da bi si pridobila neke pomembne poslovne informacije. Imam občutek, da sem zanj samo ženska za sex. Malo časa preživiva skupaj, predvsem vikende, če pa se oglasi čez teden, je to skoraj vedno zvečer in zjutraj greva spet v službo. Imam ga rada in me boli, ker se tako obnaša. To sem mu tudi povedala, vendar ga to ne gane preveč. Raje doma presedi pred TV ali še raje igra igrice na računalniku. Pravi, da mu tako življenje ustreza-brez obveznosti. Jaz pa pogrešam osebo ob sebi. Ni vse v sexu in nežnostih, ko pa ti je hudo, se nimaš pa h komu stisnit. Bojim se, da ne bom nikoli srečala moškega, ki me bi ljubil z dušo in telesom. Kaj menite vi ali je to ljubezen ali pa so moji dvomi opravičeni?
Leticija,
imaš ga rada ? IN, saj imaš lahko rada še koga drugega, samo priložnost bo treba dati še komu. To pa pomeni, da se moraš znebiti tega.
Grdo sem povedal ja, ampak iz tega kar si napisala, tako lai tako ne vidim druge možnosti, kot to, da on že ve kaj hoče, samo ti se ne znaš odločiti, kaj bi rada.
Tvoja zgodba je podobna zgodbi ljudi, ki v puščavi ob vodnjaku čakajo na to, da se bo natekla voda.
Samo eden pa se je odločil, da bo šel na drug kraj in si izkopal svoj vodnjak in poiskal vodo.
Tako je z nami, čakamo, kdaj se bo kaj nateklo, pa čeprav vemo, da že nekaj časa ni vode. S tem pa trpimo od pomanjkanja in na koncu nimamo več moči za izkop novega, ker smo se predolgo izsuševali. Samo takrat pa nas sreča pamet in potrdi se pregovor:
Ne boš obžalova tisto kar si anredila, ampak samo tisto česar nisi naredila.
Naredi nov vodnjak, ob tem pa naj se napajajo drugi.
Primož
Draga mamica,
Trenutno ti prijatelj ustreza, vendar tvoje želje za prihodnost kažejo, da si želiš več.
Jasno si napisala, da imaš opravka z maminim sinkom – užitkarjem.
Če mene vprašaš. Priznaj si resnico in ga odpikaj. Takšnih moških je na tone. In še prehitro boš našla nekoga, ki ti bo voljan tudi pomagati.
Ločitev je potrebna, da lahko spoznaš nekoga drugega.
Ne bo ti lahko, vendar vidim, da ti s trdno voljo uspe vse to že do novega leta.
tvoje pismo ne razkriva ničesar, iz česar bi se dalo razbrati, da te ima res rad. Ja, rad je s tabo in tvojim sinom, najbrž se imate fino, ampak samo, dokler je vse na površinski ravni…vezati se noče, noče obveznosti. Že to je nenavadno, da pri 34 živi pri starših….razumem, da je morda na tesnem z denarjem, ampak če se mu ponudi priložnost, da zaživi samostojno, bi (po moje) vsak ODRASEL moški to zagrabil. Samo tale tvoj kompanjon ni odrasel…niti noče odrast. Petra Pana pa ne potrebuješ….
Primož ti je dobro svetoval… daj ga na hladno. In daj možnost komu drugemu.
Srečno!
Veš, da mu paše taka situacija. Otroka že imaš, tako da ne boš “težila”, da bi imela še kakšnega, dobi seks, postreženo pa ima doma. Rahlo mu greniš življenje le ti, ker ga “nadleguješ” s svojim željami. Jasno ti je povedal, da mu tako življenje ustreza. Ti pa se bojiš, da nikoli ne boš srečala moškega, ki bi te ljubil z dušo in telesom. In zdaj ga imaš? Moškega že, samo ne takega in na tak način, kot si želiš ti. In dokler bo tako, se ti bo tudi tisti pravi moški, ki bi te ljubil na tvoj način, izmikal.
Očitno je tvoj prijatelj še zelo nezrela oseba. Očitno je tudi, da se vajini pojmi o ljubezni in vajini cilji glede prihodnosti močno razlikujejo. Zato se pridružujem mnenju vseh in ti svetujem, da ga odpišeš in slediš svojim ciljem, svoji predstavi o pravi ljubezni in življenju.
Prični vlagati svojo energijo raje v hobije, v kvalitetno preživljanje svojega časa s sinom in življenje ti bo postalo lepše … in prišel bo tudi nekdo s podobnimi pogledi na ljubezen in medsebojni odnos, nekdo, ki bo poleg sexa pripravljen deliti s teboj tudi skrbi in obveznosti vsakdana.
Je to ljubezen? Seveda je, saj on dobi vso: tvojo, svojo in mamino. In kaj dobiš ti? Seks, pa še to samo kadar se njemu zahoče…
Veliko pozitivnih lastnosti si našla v njem. Morda jih tvoj bodoči ne bo imel niti pol toliko. Tudi zato, ker mu ne bodo edine obveznosti le služba, TV in igrice, temveč bo tudi sam vlagal več truda v zvezo. Se trudil preživeti čimveč časa z vama.
Čisto možno je, da ne bo že prvi, ki ga boš srečala, tisti “pravi”, zato te je strah spremembe. Morda bo to drugi, tretji… A če se ne odločiš, tudi ne boš izvedela. Še naprej boš sanjarila o princu, imela pa konja.
Vem, odločitev je težka, vendar se odločaš zase. Saj te menda ne skrbi, kaj bo z njim, če ga pustiš? Tokrat misli le nase in na svojega sina!
Presekaj že enkrat ta začaran krog, ki te žge kot žerjavica in daj možnost še komu. Komu, ki te bo cenil kot osebo, kot prijatelja, kot človeka.