Najdi forum

Ljubezen…a je možna?

Pred časom sem končal relativno dolgo vezo. Ona je bila v otroštvu spolno zlorabljena in danes se ji to odraža kot anoreksija, bulimija,… Res sem se trudil, se izobraževal na to temo, da bi razumel,…ni šlo.

Odkar sem samski sem dalj časa ogledoval neko deklico…čez čas se je izkazalo, da se midva poznava, takoj mi je povedala, da je bila v otroštvu zaljubljena vame..parkrat sva šla ven in imela sva se odlično. Ujela sva se. Seveda sem se zaljubil. Ne vem koga vse naj prekolnem, ker ta punca ima podobne probleme kot bivša in še hujše v smislu, da v tem trenutku ni zmožna čustev do nekoga drugega..do mene, do staršev. Noče biti z mano, ker mi je rekla, da me noče prizadet, vem pa da je z nekimi drugimi fanti in meni se meša. Povedala mi je, da oni sploh niso pomembni, ker ima pač ona potrebe in če bi bila midva skupaj nebi nič čutila do mene,prizadela bi me, ona pa tega noče….bila je iskrena. Popolnoma je zmedena, tudi njej se meša od svojih težav, ki pa jih ni malo.

Imava nek poseben odnos…pristen,iskren. Večkrat sem ji povedal, da jo imam rad, da sem zaljubljen vanjo. Prosim svetujte mi, kaj naj naredim, kaj lahko pričakujem od nje in kaj lahko zahtevam od nje…

Vabim tudi vse punce, ki so se našle v zgornjem opisu, da povedo svoje mnenje.

hvala

Predstavljam si, da vam ni lahko. Mislim, da ste ji lahko v največjo oporo pri iskanju pomoči pri katerem od strokovnjakov, mogoče bi ji lahko koristilo tudi, da bi prebrala kaj od literature, ki ste jo o teh boleznih prebral sam. V takem stanju najbrž čuti, da veze ne bo zmogla, in zdi se mi fino, da to razumete in lahko spoštujete. Stojte ji ob strani, to, da jo kljub njenim težavam kot prijatelj ne zapustite, ji bo dalo veliko samopotrditve in vzpodbude, predvsem pa ji pomagajte, da si najde strokovno pomoč. Sam tega ne morete prevzeti, pa saj najbrž tudi nočete biti njen terapevt.

Marija Adnerluh

Dragi DM… tudi meni se je zgodilo enako… Spoznal sem jo, pomagaj ji 3 mesece, ji stal ob strani, se sam izobraževal pri teh motnjah hranjenja (ima sicer bulimijo)… skratka za njo sem dal vse… nato je spet doživela nek šok (ločitev staršev in na sodišču jo je oče zelo prizadel)..in se je punca čisto umaknila… Kar naenkrat se več z njo ni bilo več mogoče kaj zmeniti…ni se več zanimala zame… pravi da ima vsega skup dovolj…da sama ne ve zakaj je sedaj takšna, da v njej ni več tistega veselja, živjenja itd… Sedaj gre v bolnico se zdravit na motnje hranjenja… in seveda bom ji stal ob strani, ker pač potrebuje podporo, pomoč itd.. četudi je prizadela mene z njenim obnašanjem in s tem, ko je kar odšla… a kaj mi preostane? Poskušam jo razumet, da od vseh teh pritiskov in blemov ne more bit vse v redu z njo in da se ti v takšnih okoliščinah resnično lahko zmeša….
Ne zapusti je, stoj ji ob strani…to potrebuje..najbrž ni sama kriva da je tako…poglej na njene pritiske in probleme… Boš videl, da se bo izplačalo in da bo bolje…

Prepozno…žal.

morm tole napisat (prov tko slovnicno nepravilno kkr je)

pišeš kako si svoji punci stal ob strani, ko si izvedel da ima bulimijo, anoreksijo etc. pohvale vredno!

nej ti še jst povem…
jst sm tut mela bulimijo, severe kind, in ko je moj bivsi zvedel–> je ZNORU!! (me zaceu obtozevat non stop – kaka prasica sm -da se nazrem pa bruham pol pa same take) kkr da nebi blo ze tko dost (kr sm si sama mislna o seb)
sva bla skupi vec kot tri leta, pogruntu je pa ene dveh letih (sva skupi zivela) uglavnem – ni biu “kr en”
od takrat naprej ko je zvedu … -mi je nonstop gledu u kroznik (kaj pojem,kok pojem…) —> groza (mi teziu za usak piskot, kos cokolade etc..) – eni boste ze razumel kaj to pomen
Sm hotla pol da bi mi pomagu –“Ce ze ve za to in ce ma rad mi bo pomagu” : sm ga prosila ce bi se lahko zmenila da bi skupaj jedla kosilo (vsak dan ob isti uri – ker je študent berz kakrsnihkoli obveznosti mu to ni bil problem) kosilo naj bi skuhala jaz – dnarja u trgovini nej bi dau vsak pol/pol . Tut to je popizdu (“jst nam tok placvou ce ne mores ZRET kot normaln clouk”!) + dnarja mu ne manka (kr sm jst skuhala je blo cca 400 sit/osebo/dan)
uglavnem …sem mu takrat vse priznala, povedala kako je z mano, ga prosila da mi pomaga…in me je pol zarad tega sam zabiju skoz (ce sva se kej kregala je blo zmer “dej ne govor mi ti k bruhas kr pojes” (zmer ocitki, zmer!!)
in pol……..sm mu rekla nej SPIZDI
nej se pobere iz mojga lajfa in stanvanja (zameru k svina–“te mam tok rddd”)
in pol…
je slo sam se ………UP TO HEAVEN!!
OK
sam to nima veze
sm sam hotla POHVALT FANTE K ZNAJO PODPIRAT SVOJE PUNCE TUT KDR SI SAME NE MORJO!!
tnx 4 take fante!
Občudovanja vredno! (pa pika.)

New Report

Close