Najdi forum

Pozdravljeni. S fantom sva skupaj že 3 leta in pol. Začela sva tako, da je bil on veliko bolj zainteresiran, kot jaz. Je vredu fant, vem da me ima zelo rad, na meni ga ne moti nič vizualno, niti ko sem se zredila ni rekel ničesar. Vendar ima tudi slabo plat, zelo hitro postane zadirčen in nesramen, zdi se mi da me ne spoštuje zelo veliko. Na primer za primer, mu rečem naj si da masko na usta, ker se bojim, da bi ga ustavili policisti, mi reče nesramno in zadirčno naj bom tiho, zakaj samo težim… Ne mine dneva da se ne bi skregala zaradi malenkosti, včasih se bojim kaj rečti ker pričakujem nesramnost in zadirčnost, ker jo je pokazal vsakič. Včasih je šlo celo tako daleč, da me je zmerjal s prasico, kravo, kar se mi zdi, da se v razmerju ne bi smelo dogajati. Sploh pa je kdaj nesramen do mene tudi pred mojo mati kar mi ni prav. Prav tako se mi zdi da pri meni ni več neke ljubezni, niti me ne privlači več tako kot na začetku. Prav tako se mi zdi pomembno omeniti da v tem času ko sva skupaj, nisem doživela niti enega orgazma (on vedno) in mislim, da se tudi ne trudi preveč. Zdi se mi, da je to v zvezi kar pomembno, saj če tega ni ti vedno nekaj manjka. Moje vprašanje je, ali naj greva narazen ali mislite da je zveza vredna truda. Naj povem da se tako počutim že nekaj mesecev. Prav tako naj povem da nisem srečna, da se ne veselim več vsakič ko se vidiva.

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Ce tako cutis je najbolje takoj prekinit da ti nebo cez nekaj let zau.. Skoda imeti odnos kjer nisi srecna in da moras razmislat kaj povedat da nebo zadircen

Jaz ti dam samo en nasvet, čim prej stran. Ker se ne bo spremenil, kvečjemu bo slabše. Tudi sama sam v drugi zvezi prenašala marsi kaj, ker sem po prvi zvezi mislila, da je to ok, ker je bilo malo boljše kot v prvi. Sedaj imam partnerja, ki mi v 4ih letih ni izrekel kakršne koli grde besede, razumeva se, podpirava drug drugega… In šele sedaj vem, da je bolje biti sam, kot pa da te partner ne spoštuje. Meni se zdi, da kakršno koli žaljenje, fizično nasilje… nikakor ni sprejemljivo.

Dobri partnerji se prepirajo s primernim besediščem na sobni jakosti. Uporabljajo argumente, ne žaljivk, in opisujejo svoja občutja, ne pa, da sogovornika zatrejo, da samo teži.

Za dober seks sta pa odgovorna oba. Ti se moraš naučiti izraziti svoje želje in preference, ker misli drugim za zdaj na srečo še ne znamo brat.

In ti res misliš, da te ima rad? Nima te, dobra boš tako dolgo dokler druge ne najde. Nekdo ki te ima rad se lepo obnaša.

Mislim, da že veš, kaj je odgovor. NIČ pozitivnega ni več v tej zvezi.

Najdi si nekoga, ki te bo imel za enakovredno in se bo potrudil, da te zadovolji pri seksu in v zivljenju. Prav imaš, seks je zelo pomemben.

Ne boj se, našla boš novega, boljšega. Naj te ne bo strah raje biti sama, kot v katostrofalni zvezi.

Srečno 🙂

Če so že zdaj taki prepiri, se bo kasneje še 10x bolj spotenciralo.

Ali povedano drugače: če v vezi pred poroko vse ne “cveti”, potem to ni to.

Haleluja punca imej se rada!!!! Noben in res mislim NOBEN si ne zasluži da grdo ravna s tabo. KRALJICA si in pusti se tako obravnavat – kot KRALJICO in ne kod smrkljo ki je samo za mimogrede. Girl up!!! V tem morju je veliiiko rib in ena te bo sigurno obravnavala kot se spodobi – kot moški in ne kot smrkavec

Jaz sem imela isto težavo. S fantom sva skupaj 5 let in tri leta je bilo obupno, veliko krat, ko sem se želela o čem pogovoriti me je verbalno napadel ali pa ignoriral, kar me je še bolj prizadelo, kot če je zavpil. Potem sem videla, da njegovega vedenja ne morem spremenit, lahko pa svojo reakcijo na njegovo vedenje spremenim. Ko sem videla, da postaja zadirčen, sem odreagirala mirno (prej sem se vedno zjokala, z obrazno mimiko pokazala, da sem užaljena ali pa se mu jaz začela opravičevat, kljub temu, da nisem sama storila noč za kar bi se bilo treba opravičit). Ko sem jaz reagirala drugače, so tudi njegovi burni odzivi postopoma pojenjali, skupaj pa sva tudi odkrila vzrok njegovih agresivnih reakcij, ki izvirajo iz otroštva. Pač ni imel dobrega zgleda, ki bi mu pokazal kakšen izgleda odnos med partnerjema, v njegovi družini pa ni bilo nikakršne komunikacije, zato se je mora zdaj na novo naučiti. Mogoče bi ta način prišel prav tudi v vajinem odnosu? če si seveda želiš nadaljevati odnos.
Vem, da je težko vztrajati v takem odnosu kjer ne čutiš spoštovanja s partnerjeve strani in se človeka dejansko bojiš. Nikakor tudi ne opravičujem vedenja tvojega partnerja, saj je verbalno nasilje po mojem mnenju oblika psihičnega nasilja, do katerega moramo imeti ničelno toleranco.
Upam, da najdeta rešitev 😊

Ne ne to ni kul… pusti ga, delaj na sebi in najdi si koga bolsega. To ni nacin. On te mora spostovati in scititi!!!
PUSTI GA!! Takoj! To se bo samo stopnjevalo… ne zeli si tega… nikoli vec nebo enako.
Prosim pusti ga!!
Hvala

5 let trpela takega bedaka. Zaklenu me ven iz bajte ker sem ga uprasala kako je, ko je prisel iz sluzbe. Kdor te ima RES rad se nebo s tabo tako pogovarju.

Sama sem bila v enaki situaciji – fant na začetku prijazen in oh in sploh, potem pa je bilo konstantno prepiranje. Nič kar sem rekla ni bilo prav, ko sem mu povedala da je nespoštljivi n želim da postane bolj pozoren in vljuden sem bila po njegovo “preobčutljiva”. Pred mojimi starši je bil vedno prijazen in sladek, vendar si je zapomnil vsako malenkost, ki ga je zmotila in sem ga poslušala potem ko sva bila sama. Prišlo je do te točke, da sva se družila samo z njegovimi prijatelji, ker moji so bili vsi zabiti po njegovo in posledično tudi jaz. Samo njegova glasba v avtu je bila ok, moja je bila preveč mehka, in sem bila mehkužna in cmera. Nič ni bilo vredu kar sem naredila, vse je bilo povprečno zanj.
Težko ga je bilo zapustiti. Ko sem končno zbrala pogum pa je hodil na dom z rožam in mi pisal smse, me klical, jokal, se opravičeval… To so rojeni manipulatorji, in dvomim da se nekdo res kadarkoli spremeni. Če bi se tvoj partner spremenil zdaj, bi se vrjetno spremenil za teden, mesec.. mogoče leto. Potem, ko bi oba pozabila pa bi vsekalo nazaj na površje, in ti bi si vrjetno rekla “Ah, pa saj je bil zdaj tako vredu ves ta čas, vrjetno je samo pod stresom”, tudi če je, tvojega stresa vrjetno ne rabi prenašati on. Zakaj bi ga ti? . Res si zaslužiš nekoga ki te spoštuje in te ne zmerja. Vedno so konflikti – vendar je odvisno kako jih rešujemo; bo to ob skodelici čaja in pogovoru ali zmerjanju in kaznovanju z tišino?

Pozdravljena,

tudi sama sem bila v takem razmerju skoraj 2 leti. Nisem bila nikoli nič kaj zainteresirana, on je bil, sva nekako prišla v vezo. Bilo je fino, nič mi ni manjkalo, bil je pozoren. Ampak je imela isto slabo plat, kot tvoj partner. Čez čas sem nehala govoriti, da se počutim slabo. Samo še kimala sem. On pa je bil jezen na cel svet. Ko sem mu rekla, da želim vezo prekiniti, se je začel jokati, da zakaj, da nimava nobenih težav, jaz pa sem v sebu UMIRALA. Sama sebe sem stiskala, da mu slučajno nisem rekla kaj, kar bi ga pognalo v agresijo. Bil je nestrpen do vseh. Svoje družine, moje družine, mene… Vse je žalil (tudi moje domače) jaz pa se to nemo prenašala. Tudi jaz sem se zredila. In tudi jaz sem se zapustila. In mislila sem, da ne bom nikoli dobila boljšega. Ampak je bilo prekinjeno razmerje z njim nekaj najboljšega, kar sem naredila. Svetujem ti, da greš stran. Odloči se zase. Boš videla, da si naredila prav, če ne takoj pa čez 3 mesece. Pa srečno 🙂

Zanimivo pri teh “izvorih v otroštvu” je, da se znajo odlično obvladati pred prijatelji, bolj daljnimi sorodniki, v službi in tako naprej, dajo si pa duška pri najbližjih. Res me zanima, če bi kdaj upal kaj grdega zabrusiti šefu ali prijateljem. Niti v sanjah! Ta larifari o otroštvu je samo metanje peska v oči. Tvoj fant je tempirana bomba. Mogoče se mu za zdaj še da trudit, ampak mu bo spet popustilo.

Čudim se, da še vztrajaš pri tem, glede na to, da se ob njem počutiš nelagodno.

Pozdravljeni
edino in važno v je spoštovanje enega in drugega kot osebe, človeka.
Spoštovanje je osnovno, vse ostalo je nadgradnja.
Ljubezni brez spoštovanja se slabo piše, slej ko prej.
Sicer ste vse to že sami ugotovili.
Ideja, da bi se fant spremenil je zgolj lepa želja, ideja.
Če bo sam prišel do zaključka, sicer pa nihče nima te moči…
Srečno!

Oj mislim da morta narazen, da te zmerja s kurbo pa tko, da te nespoštuje, pa če nisi srečna pojdi dalje mogoče se pa kje midva srečava, lepo nedeljo.

Cim ti govori take besede, samo stran. Bistvo vsakega dobrega razmerja je spostovanje. V 20 letih svoji nisem rekel ene take besede, tudi ona meni ne.

Mislm, da si si že dala sama sebi dala odgovor..v tej vezi ni ne spostovanja, ljubezni in ne ni vredno truda naprej.

Srečno!

 

Po vsej verjetnosti je zveze konec, ker ne vesta med seboj na ustrezen način skomunicirat in reševat osnovnih problemov, ki nastanejo v vsaki zvezi.

Sedaj kdo je kriv teško rečt, ker sta vedno dve zgodbi in vsak ima svojo. Prvo moški nimamo podobno kot zenske enakih komunikaciskih sposobnosti, se pravi imamo radi mir. Ker pomeni, da če ti nimaš zavore, da ko opaziš da nekdo je slabe volje da ne govoriš in ga pustiš na miru in nisi opazla in ga poslušala kaj ga moti ali to ni izrazil na pravi način potem bi morala na tem bolj delat.

Dal ti bom primer sem bil na 3 zmenko z eno, in se je na trenutke čudno vedla odgovore mi je dajala 10% ali je jo vse zanimalo meni, na koncu vprašam za poljub (ker je čudne znake dajala nisem tega kar naredil ker lahko si zelo hitro obsojen na kaj zelo grdega) in jezno odreagira da je to samo frend zone jo pogledam rečem ok (sedaj več da bi moral v istem trenutko prekinit stik), se poslovim na kaj mi reče da si zeli pisat preko watsapp, na kar mi je prekipelo (ker sma se o tem menila ze dvakrat pa si ni instalirala aplikacije) in sem ji jezno rekel da naj si instalira aplikacijo. Skratka sem ji napisal nekaj rabi 2 dni za odgovor na kaj sem ji napisa da bolje, da grema vsak svojo pot. V bistvo sem občutil da je hotela popolno kontrolo, manipolacija itd. Po vsej verjetnosti je bila še v zvezi in je hotela rezervni načrt. Motilo me je da ni bila iskrena, kar sem razbral z odgovorov a pričakoval to od mene.

Se pravi da analiziram, kaj si napisala se pravi on je bil bolj zainteresiran kar je zelo slabo, ker je on lovil tebe celi čas, dajal več od tebe v zvezo in se bolj trudil. V bistvo bi moral na začetku pokazat interes, in potem se razmerje kdo koga lovi porazdeli 50% 50% da je zveza uspešna. Na tebi  ga nič ne moti, napačno misliš vsak moški ki se zagleda prvič v zensko pričakuje, da bo ona skrbela za svoj izgled postavo da bo konstantno enaka ali podobna (razen če zanosi), da bo čutil enako privlačnost do nje celi čas, to gre tudi v obratni smeri. Se pravi primer če si imela 65kg si ga zelo privlačla in sedaj če imaš 85kg ga ne privlačiš več tako. Moški smo vizualno naravnani in če ti misliš da če imaš moškega da potem ne rabiš več skrbet za postavo se motiš. Napisala si da nisi dozivela orgazma, a zagotovo mu tega nisi omenila. Ključ je pogovor izkrenost, in potem se zadeve uredijo. Si prebere kakšno knijgo, mu poveš kaj te točno te vzburi do orgazma (dotik kje) in bo se bolj potrudil. Napisala si da se več ne trudi tako, kar je povezano da si se zredila, slaba komunikacija med vama in interes pade. Jaz vidim predsem tezavo v komunikaciji, treba imeti en do drugega respekt, počakat da pove nekdo nekaj do konca, ga poslušat in nato ustrezno odgovorit. Pri tebi vidim tezavo da neveš to kar misliš povedat direktno in pričakuješ da bo on to prebral med vrsticami.

Treba se zavedat da zenske kazejo svojo agresijo preko kumonikacije direspekt, zalitve, krivda, igranje zrtve, manipolacija, medtem ko moški nismo za to primerno opremljeni kajti rešujemo svojo agresijo na fizični način in vsi vemo da ne smemo udarit svoje zene toraj se znajdemo v situaciji ko ne vemo kako odreagirat pravilno (tvoj je na način da ti je rekel nekaj grdega) pravilno bi bilo se obrniti in oditi stran dokler se ne pomiriš. Kajti spušanje v komunikacijsko borbo ko sta oba jezna ne prinaša rešitve za moškega zato je najbolj pametno odkorakat, ko se zenska pomiri pogovorit najti rešitev. Če ona straja se neve prilagoditi, v miru pogovoriti, nima respekta, potem se nima smisla menit z njo. Če to sama ne opazi ko ponovavlja svoje vedenje potem tudi nebo v nobeni zvezi uspešna.

Neglede, če gresta narazen ali ne te zadeve  boš morala pri sebi popravit on bo pa moral delat na čustveni inteligenci, da nebo vsake neumnosti ki jo misli rekel, čeprav ga razjezi. Skratka imeti respekt do partnerja celi čas, ter izraziti direktno kaj misliš ker moški nevemo brat misli.

New Report

Close