ljubezen..
Ljubezen,
o tem govori ves svet, tudi ta forum, pa ne bomo nikoli znali pvoedati kaj to je, ker je za vsakogar nekaj drugega.
Ljubezen, lahko samo živimo, vsak v sebi zelo dobro ve, kaj to je, samo če si želi in prizadeva, da bi imel ljubezen. da si umisliš še enega partnerj, ko si že poročen, to zagotovo ni ljubezen, saj vemo, da delamo narobe, drugače povedano, si ne prizadevamo, da bi jo imeli.
če se deremo na partnerja in se kregamo, zagotovo vsi v sebi vemo, da to ni prav, če nekoga ljubimo, zakaj pa se potem deremo, ali smo si dovolj rpizadevali, da imamo ljubezen.
Še bi lahko našteval, kaj pa je ljubezen do partnerja, da ga imaš rad, da ga ljubiš, da bi zanj vse naredil, a kljub temu ga ne omejuješ, da počne tisto kar hoče. če je zadeva tudi v obratni smeri, je ljubezen mogoča in to izjemno lepa.
Drugače pa Ajša, če že sprašuješ izvoli napisati, kaj je zate ljubezen?
primož
Zame ljubezen ni samo tisto med partnerjema, ampak je mnogo več. Ljubezen do staršev, do otrok, do prijateljev. Ljubezen do otroka bi morala biti brezpogojna, pa žal ni vedno tako, zaradi tega pa trpijo tudi odnosi do drugih ljudi.
Ker sem sama, se ne počutim nesrečno. Tudi, ko prekinem neko razmerje. Čez nekaj dni se sprijaznim s tem, zaradi tega ne moreš biti nesrečen, ker je sreča nekaj čisto drugega. Odvisna je tudi od odnosov z drugimi ljudmi. Ti so temelj, partnerja pa že še najdeš drugega. To je kot, da bi kupoval omaro za v sobo, če ti ena ni všeč, boš kupil drugo. Hiša se pa zaradi tega še ne bo podrla. Če so pa temelji slabi, to je pa drugo vprašanje. Potem lahko vsak trenutek pričakuješ, da se bo vse sesulo.
Ljubezen je širok pojem. Brez ljubezni ne bi imelo to naše življenje in bivanje,smisla.
Če imamo ljubezen ….je to najlepši dar na svetu,kajti z ljubeznijo dosežeš vse. Najlepše je, če jo daješ in jo dobiš tudi nazaj!!
Drugačna je ljubezen do staršev, otrok in partnerja ter prijateljev.
Ljubezen je: zaupanje, razumevanje drug drugega, dajanje, prejemanje in še marsikaj.
Če smo ljubljeni, nam nič ni težko.
Ljubezen pomeni, da smo odvisni drug od drugega. Če nimamo ljubezni, smo nesrečni.
Ljubezen je najlepša stvar na tej zemljski obli!!!
In še in še bi lahko povedala….o tej neumrljivi temi…..ljubezni.
Jaz občutim ljubezen tako, da mi potrebuhu letijo metulčki in nonstop s esmejim in hihitam. Nevem ta občutek da te ima negdo rad in ti njega, to da ko se te dotakne s poljubom čutiš poljub povsod in to da bi naredil za partnerja vse! Počutiš se vsemogoč!
Ljubezen je tudi to, da ljubljeno osebo znaš spustit iz svojega življenja.
Prava ljubezen pa je vsekakor ena sama! In res je da jo je težko najd prej te najde ona!
V ljubezni si pomagaš tudi v trenutkih groze, nesreče, palna je preizkušenj.
In verjamem da tudi po smrti ljubezen dveh obstaja, samo da sta takrat angela ki spokojno uživata naprej.
Vsi bi mogli čuvat na svojo ljubezen in nekaj zanjo naredit, jo negovat predvsem pa ji prisluhnit in kdaj tudi ponudit roko resnice!
Ko moj dragi zjutraj odpre učke in se mi nasmehne še ves zahomotan v odeje, se njihova toplina razlije po meni in mi da energijo za ves dan. Zjutraj, ko sem tečna kot sam satan, se zavem, da je ON edini človek na tem svetu, ki to tečnobo odpihne z enim trepetom svojih trepalnic. Zaradi njega sem spremenila agregatno stanje. Nisem več trda in zadrta, ampak čisto razmarmeladena (upekmezena), nežna in ljubeča.
Pričakova sem, da bo o ljubezni veliko brati. Pa ni ravno veliko.
Mnoga primitivna ljudstva v svojem jeziku sploh nimajo besede za ljubezen. Torej ljubezen kot družbeni položaj ni imela svojega mesta. Pred nekaj stoletji so začeli na veliko opevati ljubezen. Le stoletje pa je temu posvečeno mesto tudi v strokovnih krogih. Zaljubljenost razlagajo kot iluzijo, kot odnos, celo kot značilnost obsesisvne nervoze. Mnogi se strinjajo, da je zaljubljenost močna oblika ljubezni. V obdobju zaljubljenosti smo v stanju s svojo predstavo o partnerju. To predstavo naj bi v sebi ustvarjali že dolgo v preteklosti. Zato se ne moremo zaljubiti v kogar koli in nešteto krat.
Po nekaj mesecih zaljubljenost mine. Potem pred seboj vidimo resnično podobo. Če smo iskreno sledili sebi smo od tega trenutka naprej združeni s svojo ljubeznijo. Vsak jo izraža po svoje. Lahko so to metuljčki, angelčki ali Julije. Obstajo pa tudi manj prijetni načini, ki so pogosto povezani s strahom pred izgubo ljubezni.
Ljubezen v sodobnem času je pogosto vezana na materialne dobrine.
LP