Najdi forum

Prosim, če mi lahko daste par nasvetov. Imam 32 let. Imam fanta, ki je super. Ustrežljiv, delaven, ima me rad itd. Pred njim sem imela drugega fanta, ki ga ne morem pozabiti. Imel sva probleme, ni bil zanesljiv, delal je kar mu je njemu pašalo in na koncu me je še pustil, ker je hotel biti sam. Zdaj pa me nadleguje in me kliče. Hoče biti z mano. Jaz pa mu ne zaupam. Glede na to, da ni iz moje bližine, celo ne iz naše države se ga izogibam in mu ne odgovarjam. Odločitev sem že sprejela vendar sem stalno slabe volje in nezadovoljna. Kaj naj se odločim?

Spoštovana Nina,

problem ste naslovili pod ljubezen. Pa gre res za ljubezen? Koga imate vi v resnici radi? Prejšnjega, s katerim ste se razšli, ali sedanjega, s akterm sta in se skupaj z vami trudi. Prvega, ki ni upošteval vaših potreb ali sedanjega, ki upošteva vas in vaše potrebe?

Je pa vprašanje, s kom si želite preživeti svoej življenje, z moškim, ki mu ni mar za vas, ki bo odhajal in prihajal, kot se mu bo zljubilo, ali s takšnim, ki bo z vami tudi takrat, ko odnos ne bo najbolj cvetoč, ko boste tudi vi potrebovali pozornost, nežnost, bližino, pogovor?

Odličitev je v vaših rokah. Razmislite o tem, zakaj se želi bivši vrniti, oziroma, zakaj bi rad nazaj (ne pozabite, da vas je enkrat že pustil) in zakaj bi ga vi želeli nazaj?

Pravite, da ne morete pozabiti prejšnjega fanta. Ste razmišljali o tem, zakaj ga ne morete pozabiti? Kaj je tisto, kar vas nezavedno vleče nazaj? Morda tega razmerja še niste predelali, se niste soočili s tem, da je odšel. Vsekakor bi bilo dobro, da o tem razmislite in da razmislite tudi o tem, kakšnega fanta vi ob sebi želite in potrebujete? Takšnega, ki vas bo zapuščal in v tej zvezi živel predvsem ali izključno zase, ali takšnega, ki bo živel z vami in upoštegval tudi vas?

Na vas je, da se odločite. Premislite pa tudi o vaših družinskih vzorcih, o tem, kako so živeli vaši starši in kaj si vi želite, da bi bilo v vašem partnerstvu drugače!

V kolikor se boste odločili, da prvega nočete več ob sebi, potem ga ignorirajte in ne reagirajte na njegove poskuse, da vas pridobi nazaj. Verjetno bi bilo dobro, da kaj spremenite pri sebi in skušate skupaj z vašim sedanjim fantom poglobiti odnos. V nasprotnem primeru boste morali sprejeti odgvornost in posledice, za vse tisto, kar vam prinese razmerje z bivšim fantom.

New Report

Close