Najdi forum

Pozdravljeni,

naprošam vas za mnenje kaj pomeni rezulat preiskav krvi:

S-litij (TDM)   L  vrednost=<0,2   

enote=mmol/L 

orient.ref.vred.=0,6-1,2

Pozdravljeni,

vidim, da ste prejeli rezultat krvne preiskave za koncentracijo litija (S-litij TDM), ki ima vrednost nižjo od 0,2 mmol/L, medtem ko so orientacijske referenčne vrednosti med 0,6 in 1,2 mmol/L. Nisem zdravnik, vam pa lahko podam laične informacije, ki sem jih našel na spletu.

Terapevtsko spremljanje zdravil se uporablja za določanje koncentracij zdravil v krvi, da se zagotovi, da so v terapevtskem območju. To je še posebej pomembno za zdravila z ozkim terapevtskim oknom, kot je litij, kjer je razlika med učinkovito in potencialno toksično koncentracijo majhna.

Vrednost S-litija, ki je nižja od referenčnih vrednosti, lahko kaže na nezadostno koncentracijo litija v vašem sistemu (če je bil to cilj). To bi lahko pomenilo, da je odmerek litija, ki ga trenutno jemljete, morda premajhen za doseganje terapevtskega učinka.

Zelo pomembno je, da interpretacijo rezultatov prepustite svojemu zdravniku ali psihiatru, ki pozna vašo celotno zdravstveno zgodovino in trenutno zdravljenje. Na podlagi teh rezultatov in drugih relevantnih informacij bo vaš zdravnik lahko ustrezno prilagodil vaš režim zdravljenja.

S prijaznimi pozdravi,
Miha Štrukelj

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

Najlepša hvala za odgovor

New Report

Close