Najdi forum

listi maline rjavijo

Pred mesecem sem kupila sadiko maline sorte tulamen. Imamo jo na balkonu. Sedaj opažam, da so listi začeli rjaveti po robovih, dejansko se robovi sušijo. Kaj bi to lahko bilo in kaj naj storim? Je morda krivo, ker sem malino takoj po prihodu domov po zemlji pognojila s posebnim gnojilom v zrncih za maline?

Poleg imam 2 sadiki gozdnih jagod. Danes sem opazila na eni sadiki svetlo zelene uši. Kaj naravnega pomaga? Spodaj sem brala, da nekateri svetujejo namočene koprive, samo odzivov, da bi pomagalo, pa ni bilo…

mm

Predlagam ,da malino vzamete iz lonca in ji zamenjate zemljo.Obenem boste videli korenine ,če se sušijo.Maline hočejo veliko vode ,morda imajo presuho zemljo in so premajhni posodi.Proti ušem pa bolj pomaga Biokil-ušive rastline na na spodnji strani ,kjer so uši , pošpricajte z Biokilom in za nekaj dni ,da si opomorejo , dajte kam bolj v senco.Koprive niso vedno najbolj uspešno sredstvo,če je rastlina že zelo napadena.Kot preventiva pa pomaga tudi , da po vrhu zemlje potresete tobak in boste zalivali,bo nikotin uničil uši.

New Report

Close