Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Lisičke z jajčkom…recept?

Lisičke z jajčkom…recept?

Ne se mi smejat, ampak resnično jih še nikoli v življenju nisem sama pripravila!

Danes si pa strašno želim lisičk z jajčkom in jih bova imela s fantom za večerjo- jih je že “nabral” pa jih ne znam pripravit !
(no, mala dva jih bosta tudi jedla v mojem trebuščku he- he- he)

Lepo prosim za recept. Se učim.

Mravljica

pozdravček

kot prvo ti odsvetujem, da bi jedla lisičke za večerjo, ker so zelo težka hrana in se ti lahko zgodi, da ti bo slabo.

sicer pa jih jaz pripravim takole: lisičke očistim in operem ter blanširam v vreli vodi nekje do 10 minut. Nato na žlički olja prepražim čebulo, ko orumeni dodam kuhane lisičke ter nekaj časa dušim, da se izpari voda. V posebej posodi zažvrkljam nekaj jajčk ter jih vlijem na gobe. solim, popram ter mešam do ustrezne prepečenosti jajc. Dodam tudi nasekljan petršilj.

upam da uspejo, pa dober tek

Jaz lisičke in jurčke z jajčki pripravljam takole:

Gobe samo očistim in operem, narežem na lističe, nato na malce olja prepražim čebulo, moraš pazit da ni preveč zažgana, sicer jed precej greni, dodam gobice (nikoli jih prej ne blanširam, mi je škoda okusa), pražim toliko časa da izpustijo vodo, včasih če jih grdo narežem, še mal polijem vmes kak deci vode, vmes dodam začimbe – peteršilj, drobnjak, česen, malce rdeče paprike, ob koncu pa še solim (ne popram ker ne maram popra), nato vlijem gor jajček in njami……

Sicer pa kot ti je že martina napisala, gobe zvečer so težke, no odvisno koliko jih poješ……

pa dobr tek….

tud mi jih pripravljamo kot lepcek;-)))
vendar, samo en nasvet- soli lisicke res cisto na koncu in ne vmes!!!
pa dober tek(midva sva jih ravno zadnjic pripravili, so obema blazno zapasal:-), mlajsemu pa ta okus (ŠE) ni vsec!

Mene pa zanima, kje je fant nabral lisičke? Jaz sem pa mislila, da zdaj ne rastejo.

Že vidim, da bo treba do tržnice… Pri nas obožujemo lisičkino juho.

Natassa

ZA NATASSO,

FANTJIH JE KUPIL NA TRŽNICI.
ZATO SEM DALA BESEDO NABRAL V NAREKOVAJE.
MALO SEM SE Z NJIM POHECALA.

VSEM PA NAJLEPŠA HVALA ZA POMOČ.
Mravljica

Moja stara mama je pripravljala lisičke vedno tako, da jih je blanširala, v vodo je pa obvezno dodala še malce mleka. Sicer se ne spomnim več zakaj je to dobro, ampak je priporočljivo.

Zraven čebule lahko prepražiš tudi pol narezane paprike zaboljši okus.
pa dober tek!!!

Jaz na olju prepražim čebulo, dodam malo česna, da zadiši in nato še lisičke, prepražim, da izpari voda. Dodam še jajčka, pa na koncu peteršilj, sol in poper. Njammm. Ravno danes smo jedli lisičke v juhi, ker jih nismo nabrali dovolj, da bi jih jedli z jajčkami. Pa dober tek.

V jeseni pa gremo nabirat ajdovčke, pa jurčke…….Se že veselim…..Uživam v gozdu, ko nabiram gobice…..

New Report

Close