Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija lise na koži

lise na koži

Pozdravljeni!

Mojemu fantu se že približno eno leto na koži pojavljajo lise . So rdeče in ga grozno srbijo. Pojavljajo se predvsem okrog vratu in pod brado( tu že niso več lise ampak je vse rdeče), nekaj tudi po obrazu in po rokah. Dermatologinja mu je predpisala kremi Advantan in Elocom, priporočila mu je tudi Eucerin (krema 10%). Vse to nekoliko omili situacijo, predvsem srbečico (toliko, da lahko ponoči vsaj spi). Vsake toliko časa se koža razdraži do te mere, da je vroča na otip, lise pa nekako »izstopijo« iz površine kože, tako da izgleda, kot da bi ga opekle koprive. Naj poudarim, da omenjene kreme situacije globalno ne izboljšujejo, saj se po nekajdnevnem premoru stanje spet drastično poslabša. Fant je star 23 let. Po mojem ima kakšno alergijo, ampak ne moremo ugotoviti, na kaj. Zanima me, kaj bi to lahko bilo, s čim naj si pomaga, in kje je možno narediti alergijske teste.

LP, Ana

Pozdravljena,

čudi me, da fantov zdravnik ni predlagal testiranja. To mora vsekakor narediti. Naj gre kar k osebnemu zdravniku in zahteva napotnico za alergološko ambulanto.
Druga varianta pa je Bicom testianje. Oziroma, če sem odkrita, je zame Bicom na prvem mestu, saj mu bolj verjamem kot vsem testom. Skratka, malo poglej po starejših postih, Bicom terapevtov je v Sloveniji kar nekaj in naj si poišče sebi najbližjega.

LP,
Maja

Najlepša hvala, sm mal pobrskala pa našla eno bioresonančno varianto, tk da bova to probala. je pa res, da je v bolnici očitno naletel na eno šlampasto dermatologinjo k ga sploh ni dala testirat-ne na teste kože, ne na teste krvi. Hvala še enkrat za nasvet!
lp, ana

Se mi zdi, da imam jaz tudi podobne težave,
meni so sicer vzeli kri, ampak testi niso pokazali nikakršnih posebnih odstopanj od normale,
prvi dermatolog mi je predpisal oranozol, pa nič, druga mi je predpisala neko kremo z olivnim oljem, pa nič boljš,
sama se sedaj mažem z aloja gelom, pa se mi zdi, da se stanje popravlja,
bomo videli, ampak me pa zanima kaj bosta opravila vidva,
kam bosta šla in če bo kaj efekta,
lp

zaenkrat sva na čakalni listi za bicom alergijsko testiranje v podčetrtku. ko izvem kaj več, pa sporočim.
lp

New Report

Close