Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija lise

lise

Zanima me zakaj se mi zadnje čase pojavljajo na obrazu fleki ki postanejo rdeči
me srbijo nato pa se začnejo luščiti. Ko se že skoraj pozdravi pa se spet razvijejo na različnih mestih.Vendar zmeraj na istih.Sumil sem alkohol samo tudi ob čisti abstinenci se mi stanje ponavlja.Zraven tega pa imam že vsaj dve leti tur ob zadnjični odprtini.Moti me ne, samo večkrat se odpre in izliva se kri z gnojem.A lahko kaj sam naredim, ker imam osebnega zdravnika totalnega “neumneža”.Zahvaljujem se Vam za odgovor

Spoštovani Mare!

Žal v dopisu ne navajate svoje starosti, vendar pa domnevam, da ste še mlajši. Tudi ne navajate, na katerem delu obraza in koliko časa spremembe imate. Morda bi lahko šlo za t.i. seboroični dermatitis. To je motnja v delovanju žlez lojnic na obrazu. Bolezen ni huda niti nevarna, je pa moteča in včasih slabo reagira na zdravljenje. Priporočam vam, da se zglasite pri dermatologu, ki bo ugotovil, ali gre za to diagnozo ali za kaj drugega, in vam predpisal zdravljenje.
S problemom turov v predelu zadnjične odprtine se pri nas ukvarjajo splošni kirurgi.
Naj še dodam, da ne verjamem, da je vaš zdravnik »totalni neumnež«, kot ste zapisali, če se z njegovim mnenjem vselej ne strinjate. Seveda pa imate vedno pravico slišati še mnenje koga drugega.

New Report

Close