Najdi forum

Imam 10 mesecev staro punčko, ki ima od zapestja do komolca lišaje, ki jo občasno srbijo. Splošni zdravnik ji je predpisal kremo, ki naj bi ji pomagala ,če bi šlo za alergijo na hrano, vendar ni bilo nič boljše.Mislim da ji še najbolj pomaga bepanten. Od hrane je samo hipp kašice, ter še vedno jo večkrat dnevno podojim.
Ker je starejša hčerka alergična na pršice, prah in ima atopični dermatitis, se bojim da ne bo z drugo hčerko isto.

Zdravnik bi vam gotovo lahko kaj več svetoval, sama vam lahko povem le to, da sem kot otrok do petega leta imela lišaje po rokah in obrazu. Nobena krema ni pomagala, alergična pa tudi nisem bila kasneje na nič.

Tudi moja 10-mesečnica je pred 3 meseci dobila lišaje, ki so se pojavili na komolcih in se nato razširili na kolena, na trebušček in hrbet. Na otip so malce hrapavi in jo srbijo. Prehranjuje se še večinoma z dojenjem in z nekaj žličkami Hippovih kašic. Pediatrinja je prav tako posumila na alergijo in mi predpisala kremo, ki za nekaj dni ustavi lišaje. Prenehala sem jesti hrano, ki bi bila lahko kriva, a ni bilo razlike. Trenutno so lišaji izginili, čeprav je ne mažem. Zdi se mi, da ji je pomagalo kopanje v morski vodi pred 10 dnevi. Nekako dvomim, da je to alergija. Ni nobenih drugih simptomov.

mogoče ji ne odgovarja šampon, milo….ali mogoče prašek, mehčalec?
Moja je imela lišaje po obrazu in to zaradi tekočega mila. Ko smo ga zamenjali, so izginili tudi lišaji.

New Report

Close