lišaji
Spoštovani,
že nekaj časa kakšne dve leti se mi je na obrazu začelo pojavljat nekako suha koža, se je luskala kot neke vrste lišaji. Dermatolog mi je predpisal kremo Elidel in mi je po njeni uporabi sed stanje praktično normaliziralo. Mislim da je šlo za dermatitis. Sedaj sem opazil tudi po drugih delih telesa neke vrste lišaji majhni ne pravilni krogci znotraj pa suha koža. Prilagam eno sliko, čeprav se iz nje ne vidi stanje najbolje. Kaj bi to lahko bilo, občutek imam da se stanje slabša, da je iz dneva v dan tega več. Nekaj na hrbtu nekaj na stegnih z zadnje strani. Naj povem, da imam tudi vnet zadnjik nevem pa če je to povezano s tem. Ali je to znak kakega Aidsa. Naj povem, da nisem v rizični skupini in imam spolne odnose samo doma. Zelo me skrbi kaj bi to lahko bilo. Ali je to možno od vročine (sicer v to dvomim).
Hvala za odgovor.
Spoštovani!
Kar je na sliki z dlakami, je izpuščaj, ki je verjetno povezan s potenjem in vročino. To bi semoralo umiriti do konca poletja. Drugi izpuščaj pa je “lišaj” brez pravega razloga in bi pomagalo kortikosteroidno mazilo.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
Spoštovani,
še ponovno se obračam na vas in prosim za nasvet. Pred tem pa še to, da slike ki vam jih tokrat prilagam iz razlogov, ki so vam sigurno znani ne objavljate skupaj z mojim odgovorom. Hvala za uslugo. Poleg že prej omenjenih lišajev se mi je pojavilo sledeče na slikah. Ali je tudi to od prekomernega potenja in vročine? Hvala za vaš odgovor in hvala za razmevanje glede slik.
lp
Spoštovani!
Zelo verjetno je to povezano z vročino in potenjem. Poskušajte s hladilnimi mazili, da kožo zaščitite pred vplivom potu.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik