lišaj
Spoštovani,
sicer sem že sprašseval o isti težavi pa nevem ali nisem pravilno oddal sporočila la pa nisem še prišel na vrsto.
Na glavi tik ob lasišču imam že nekaj let lišaj, ki pa nisem siguren mislim pa da se mi je sedaj nekaj povečal. Lišaj je nekako kot luskasta koža (v prilogi na sliki) Naj povem, da imam izredno dosti prhlaja in tudi na obrazu so se mi pojavile rdeče lise, katere uspešno zazdravim z kremo elidel. Dermatolog mi je rekel, da te lise na obrazu se ne da ozdravit da pa krema pomaga in da nja jih nebi imel poleti ampak samo pozimi.
Kja je ta lišaj na lasišču? Ali je nevaren? Naj povem da imam občutek kot da ga čutim oziroma me srbi. Nisem pa popolnoma siguren. Sedaj pa sem malo za kompliciral verjetno 😉
Hvala za odgovor.
Pozdrav!
zelo verjetno sta spremembi na obrazu in na lsišču povezani, verjetno gre za diseboroični dermatitis, ki se seveda blaži z omenjeno kremo, tudi ob robu lasišča, uporabljajo pa se tudi šamponi kot so npr Dercos, Kertyol, Kelual…..Lp
en lep pozdrav!
jaz bi samo nekaj prašala.
že dolgo obdobje se mi na lasišču pojavljajo bele luske na čelu ob lasišču v obliki prhljaja.
to se mi pojavi ponavadi v večji obliki ko se mi lasje zmastijo,ampak imam tudi k so lasje čisti.
občasno je zelo srbeče,to samo ko so lasje umazani.
en čas sem si umivala z šamponom ki nevem točnega imena in mi je izginilo,potem ko sem si pa začela umivati z navadnimi šamponi se je spet pojavilo.
mene zanim kaj bi to bilo?
zanima me tudi če morem obiskat dermatologa?
lp
hvala za odgovor
En lep pozdrav!
To kar je problem je zelo verjetno varianta prhljaja, zato se seveda ponavlja, takrat ko je poslabšanje se pač uporablja omenjeni šampon, ko je stanje boljše, pa navadne šampone.
Predvidevam, da gre za stanje, ki se ne da pozdraviti za stalno.
Lp
POzdrav!
možnost raka je v tem primeru zanemarljiva, če pa bi želel razjasbniti kaj in kako s tem in kaakšna je prognoza, bo pa potreben obisk dermatologa.
Lp
Spoštovani,
ponovno se vračam na moj lišaj, kateri je že zgoraj opisan in za katerega sem dodal sliko. Naročil sem se sicer pri dermatologu, kjer pa moram kar precej dolgo čakat (kar nekaj mesecev). Ker me še vedno skrbi (ZELO) da je to kožni rak, vam prilagam novo sliko – sedaj sem postrižen in je slika boljša. Pa me zanima vaše mnenje glede na rak.
Hvala za vaš odgovor.
Pred približno petimi meseci sem opazil – da so se mi po koži (hrbet, boki) začeli pojavljati nenavadne rdečkasto – rjave lise – nesrbeče in neobčutljive na dotik – skratka nemoteče. Bil sem prepričan,da bodo kmalu izginile in ni razloga za paniko. V zadnjem mesecu pa dobesedno Panika – lišaji so se razširili po rokah (zgornji del) in vsak dan jih je več, nekako se širijo samo po delih mehkih tkiv in počutim se pisan kot gepard – hrbet – boki – zgornji deli rok in nog. Malo sem imel na sumu intenzivno znojenje (čeprav se tuširam vsaj enkrat na dan). Kaj lahko naredim?
Dober dan, pozdrav!!!
Lise na koži so lahko posledica okužbe, vnetja, suhe kože, kupa dermatoloških bolezni in opis, ki ste ga podali ne opredelujeje ničesar , niti približno ni mogoče postaviti okvirno diagnozo. Obisk pri svojem zdravniku je prva in prava pot.
Lp