Lisac&Lisac svinjarija
Naj povem, kako nategujejo študente pri Lisac &Lisac. Razpišejo, da rabijo lektorje in ko se prijaviš (si nekje 30 v vrsti) dobiš 16 listov za lektorirat. Po svojih močeh se potrudiš, zlektoriraš in daš 16 strani nazaj. Lepo se ti zahvalijo in ti rečejo, da te bodo poklicali ne glede ali boš izbran ali ne. Pa ne pokličejo, nikogar od 30!!!! Le zakaj, 30×16= 480 strani zlektoriranega teksta – saj to je že knjiga ali ne????
Svinjarija
zaedevo lahko prijaviš in 100% jo bodo inšpektorji rešili.
po prijavi, se mora inšpektor zglasiti v firmu LISAC IN LISAC.
Glede na tvoje podatke, bo inšpektor po datumih pregledal komu je firma lisac-lisac izstavila račun za lektoriranje.
Še prej bodo zahtevali na vpogled vseh 480 strani prevoda in odgovor koga so izbrali.
Potem bodo pri naročnikih, ki so liscu naročili prevode, pregledali tekste in če bodo teksti identični tistim 480 stranem, SO V ŽUPI.
pRIJAVI JIH NA TRŽNO INŠPEKCIJO.
A mislite, da vas bodo vzeli na lepe oči. Prosim vas no, saj se morate nekako dokazat, kaj znate. V vsakem primeru, ko nekdo išče novo delovno silo se želi prepričati kaj dobi. Sigurna sem, da so dali vsem enake liste. Sigurna sem tudi, da obstaja zelo veliko različno sposobnih lektorjev in ono pač želijo najboljšega.
Internet je pač medij, ki omogoča vsakomur, da obrekuje in laže po mili volji.
Gospodična Artur laže, očitno pa tudi o lektoriranju nima pojma, saj se je znašla v prvi skupini tistih, ki smo jih zavrnili (zaradi slabe lekture seveda) in jih o tem tudi obvestili po telefonu.
Resnica?
Vsi kandidati so dobili isti tekst. Tekst je iz knjige Prodaja nevidnega (več o knjigi na http://www.lisac-lisac.si). Knjiga je bila natisnjena junija 2003! Vsak kandidat lahko svojo lekturo tudi primerja s tekstom iz knjige, ki je, še enkrat poudarjam, ŽE izšla!
Kdor se malo spozna na izdajanje knjig ve, da bi izdali popolen zmazek, če bi dovolii 30 “lektorjem” lektoriranje zaporednih poglavij 🙂
Večino kandidatov, smo obvestili o izboru po telefonu. Tiste, ki so tekste prinesli ta teden, pa še bomo. Lektorje res iščemo, dobrega lektorja dobiti pa je problem, zato smo jih tudi več preizkusili.
V podjetju Lisac&Lisac delamo pošteno. Ne lažemo, ne krademo, vedno pazimo na korekten odnos do strank in sodelavcev. Vse sodelavce redno plačujemo (to je tudi eden od razlogov, da radi delajo za nas). Seveda pa zahtevamo, da sodelavci delo kvalitetno in v roku opravijo.
Za dodatna pojasnila sem osebno na voljo po telefonu 080 1509
Veliko uspeha in sreče vsem, ki tole berete.
Artur, laž ima kratke noge. Vseeno ti želimo veliko uspeha in čim prej diplomiraj.
lp
Aleš Lisac
Priznam, nisem lektor in nisem eden od tistih, ki so se pri vas javili za lektoriranje, sem pa študent, ki so ga že nategnili na drugem področju in sem čisto popenil, ko smo debatirali o jobu in je debata nanesla na lektoriranje, prevajanje in te fore. Vsak je rekel le kaj češ, če te nategnejo greš pa drugam, ja nimaš kaj, no jaz sem si pa drznil to napisat na ta forum. Seveda ker sem anonimen toliko laže, če bi kaj takega povedal v javnosti kdorkoli bi me v tem času že tožili…žal prav zato toliko svinjarij res na pride na dan…žal so nekatere resnične, druge ne