Pozdravljeni,
že od pubertete dalje me pesti nalaganje maščobe na trebuhu, ki mi vztajno visi čez pas, ne glede na športno aktvinost, ne glede na kilograme (največji štos pa je v tem, da nikoli nisem imela previsoke teže, prej prenizko – trenutno tehtam 53 kg pri 167 cm višine .- in nisem še rodila, stara sem 23 let. Po domače povedano bi temu rekli “trebušček”, ne gre se za to, da bi imela velik trebuh.Boki npr,. pa ostajajo normalni in čvrsti, isto ostali del telesa. Čez pa visi kepa maščobe na spodnjem trebuhu, ki se je nikakor ne morem popolnoma znebiti. Tudi se ne prrehranjujem nezdravo, gibam se zmerno. Izogibam se vsemu, kar bi mi utegnilo še povečati tisto kepo na spodnjem delu trebuha (maščobam, sladkorju, zvečer ne jem itd). …. Uh, kakšen trebuh sem šele imela, ko sem si eno poletje dnevno privoščila malo piva …. Zdaj se ga že nekaj let sploh ne pritaknem več.
Zelo si želim liposukcije trebuha (zanima me potek operacije in približna cena – najbrž variira glede na količino maščobe?), poleg tega me zanima, ali pri osebah s sicer normalno ali celo nizko težo sploh izvajate tovrstne operacije? Ter ali je možno ta poseg opraviti skupaj s povečanjem prsi, kar prav tako nameravam opraviti? Otrok ne nameravam imeti.
Pozdravljeni,
liposukcija je idealen postopek za odstranjevanje lokalno nakopičene maščobe pri osebah, ki imajo elastično kožo, in podatek, da ste sicer suhi, je zelo pozitiven. Glede na vašo starost in opisano je zelo verjetno, da ste zanjo zelo primeren kandidat. Postopek je možno opraviti v lokalni anesteziji, vendar v primeru istočasnega povečanja prsi svetujem splošno anestezijo. Liposukcija trebuha ni povezana z željo ali neželjo po otrocih in na kasnejšo nosečnost ne vpliva. Liposukcija ne pušča vidnih brazgotin, maščoba se odstrani z 3 ali 4 mm širokimi cevkami, ki jih skozi enako veliko luknjico “potisnemo” v podkožje. Po liposukciji ste otečeni ter podpluti do 2 tedna. Potrebno je nositti “steznik” nakako 4 – 6 tednov.
Ceni povečanja prsi je potrebno prišteti še nekako med 1000 in 1500e.
lp,
Hvala za odgovor 🙂
Imam pa še nekaj vprašanj. Če prav razumem, bi bila operacija pri moji situaciji najverjetneje uspešna. Toda kako pa bi bilo mogoče stanje po operaciji kolikor toliko vzdrževati (glede na to, da bi bila kljub operaciji še vedno nagnjena k temu, da se mi vsak kilogram več in vsaka kepica sladoleda preveč takoj obesi na trebuh? Ali je potemtakem operacija sploh smiselna (v primeru, da bi kdaj zanosila recimo, bi bilo bolj smiselno, da liposukcijo opravim po porodu recimo? Ta maščoba na trebuhu me zelo moti in “duši” že od 13. leta, zaradi tega nikoli ne morem biti sproščena v kopalkah in poletnih majčkah, zato se mi zdi pametno, da jo enkrat opravim in se rešim te tegobe. In zaradi tega se počutim debelo, pa čeprav nisem.
In še eno vprašanje? Zakaj se nekaterim ženskam po tem, ko začnejo trenirati v fitnesu, prsi opazno zmanjšajo, drugim pa ne (ob ohranjeni telesni teži?). Ponavadi se zmanjšajo tistim, ki že tako ali tako nimajo velikih, kajne?
Pozdravljeni,
Ker se z liposukcijo odstranijo maščobne celice na določenem delu telesa oziroma se njihovo število zmanjša, se ta del telesa ob morebitnem ponovnem pridobivanju telesne teže ne “redi” več tako izrazito, kot se je pred posegom. Maščooba se torej bolj proporcionalno nalaga.
Če nameravate zanositi v kratkem (pol leta), je s posegom smiselno počakati, sicer ne.
Za vprašanje o dojkah in fitnesu ni enotnega odgovora.
lp
No, sama sem odločena, da grem na operacijo zgodaj spomladi in se že veselim 🙂 Da bom končno po 11 letih lahko sproščena v kopalkah in ozkih majicah, brez podzavestnega vlečenja trebuha noter … No, to je na nek način zame kar obremenjujoče, zato se mi zdi smiselna operacija in ne neko preseravanje.
Me pa zanimajo še izkušnje tistih žensk, ki so prestale operacijo, kako so zadovoljne z rezultati in trajnostjo rezultatov (predvsem me zanimajo tiste, ki imajo v osnovi normalno težo in težave z lokalnim nabiranjem maščobe, ne tiste, ki so naredile liposukcijo ob veliko odvečnih kilogramih). Če je katera seveda pripravljena deliti izkušnje, seveda.
jst sem mela septembra liposukcijo trebuščka in stegen (komplet stegna spredaj, kolena, jahalne hlače, malo boki). moram priznat, da je blo tko hecno, ko sem se oblekla v majico po tistih osmih tednih nošenja steznika in je bil trebušček raven! prav fajn je blo 🙂
imam pa problem, ker ni bil enakomerno izsesan in imam tri otočke špehca…leva noga je ok, desno stegno ima dve veliki luknji…boki niso bili dovolj izsesani…tako da grem februarja na korekcijo.
sem po eni strani zadovoljna, po drugi pa ne, ker moj trebušček ni seksi (prej je bil tako lepo zaobljen pod popkom, ne debel, prav tak ženstven), zdej je pa tko hecn. komi čakam korekcijo. je pa fino bit bolj vitka in sploh ko sem oblečena in se ne vidijo tele drobne nepravilnosti je super.
pejt 🙂
aja..rezultat je trajen. ker se odstranijo maščobne celice se valda ne boš več redila v trebuh, ampak v celo telo enakomerno. jst bi celo rekla da se boš redila tam, kjer lipo ni bila opravljena. torej rit, noge, roke. jst se redim v boke in roke in sem z grozo opazila da celo v hrbet! ampak to samo zaradi počitnic,kjer sem jedla kot pujs. drugače pa vampeka kot ga imaš zdej po op ne boš imela nikol več, če boš normalno jedla, se pazla in se ne nažirala…
Super, da je operacija uspela 🙂 Sama imam problem samo s trebuhom, drugje me skoraj nič ni, tako da me tudi rejenje kam drugam po operaciji ne bi skrbelo. Tudi sama imam bunko pod popkom in kar precej šlaufkov. Koliko pa si plačala za operacijo in od česa vsega je cena odvisna? Torej imaš zdaj trebuh precej raven? Lepo. Sama nikoli nisem imela ravnega, zato sploh ne vem, kako to zgleda, kakšen je občutek in bo tudi meni prav hecno verjetno.
Lep pozdrav!
Nekaj me zanima. Imam 20 let in se že celo življenje borim z odvečnimi kilogrami. Shujšala sem sicer že 18 kg in imam sedaj 70kg. Zdaj ko npr. pojem 1 kepico sladoleda ali košček čokolade se mi takoj vidi. Vendar nimam lepe postave, zavidam vsem ženskam ki imajo lepo zavidlivo postavo. Z možem želiva imeti otroke in me zanima kdaj je bolje it na liposukcijo ? Pred ali po porodu ?