Najdi forum

Lip Bled težave

Dobro leto nazaj smo kupili vrata pri Lep Bled za stanovanje. Vse vredu in prav samo ena so bila poškodovana (očitna izboklina na vratih). Uveljavljala sva reklamacijo, pa nam jih do sedaj niso zamenjali. Čez dobrih 8 mesecev od prvega nakupa smo ponovno kupili vrata pri njih za mamino stanovanje (vsi računi na njeno ime). Tokrat je bilo vse OK z vrati, ampak smo zadržali drugo polovico plačila za vrata, ki se plača ob končni dostavi vrat. Vrata so montirana, na Lip Bled smo pa poslali še en dopis v katerem se sklicujemo na Z o varstvu potrošnikov in rešitvi reklamacije v 8 dneh in kazni za podjetje in odgovorno osebo, ki naj bi reklamacijo reševala. Seveda je znesek kazni po ZVP za njih višji kot naša polovica plačila za vrata, ki še ni plačana, zato smo jim predlagali da nam v izogib težavam z inšpekcijo izdajo dobropis za neporavnano polovico plačila.
Ali mi lahko svetujete, koliko je možnosti da bi s tem uspeli in ali imajo oni na svoji strani kakšno drugo sredstvo za izterjavo neplačanega zneska????
Doma imamo zapisnik reklamacije star eno leto v stanovanju pa še vedno poškodovana vrata.

Hvala za odgovore

Nobeno kršenje zakonov ni možno izničiti z drugim kršenjem. Oba primera nimate nobene medsebojne povezave, razen istovetnosti ene od vpletenih strank, kar pa iz stališča zakonodaje ni pomembno. Sploh pa, ker iz vaše strani nastopa v sporu obakrat različna oseba. Vaš dolg je nesporen, saj ste robo prevzeli in jo delno tudi plačali, kar pomeni da preostanek plačila lahko od vas izterjajo po skrajšanem postopku, če ne boste plačali lahko tudi z rubežem na čem drugem (v nekajkratni vrednosti realnega dolga). Izkoristili bodo zakonske možnosti in nič drugega. Tako kot bi jih lahko vi, pa jih očitno niste do konca. Namesto zakonitih možnosti ste se raje odločili za nezakonite….

Morda.. ampak res samo morda.. se odločijo za medsebojno poravnavo. Vendar jim tega ni treba. Ker ne pozabi… vaš dolg je nesporen, kazen po ZVP pa NI obvezna. Je samo priporočilo, inšpektor pa se lahko odloči samo za opomin. To je tudi običaj, razen če se isti prekršek večkrat ponovi….

PRI LIPU MORAŠ SAMO PO MIZI UDARIT PA BODO TUDI VSE PUSTILI NAREST KAKOR VI HOĆETE!

Se strinjam z zadnjim, na reklamacijo sem cakal en mesec in pol. Ko sem jim zagrozil z tožbo in inšpekcijami so mi takoj prišli zamenjati in še šefe me je po končanem delu poklical in se mi opravičeval. Udari po mizi!!!

New Report

Close