Lioresal in zamenjava
Sem tetraplegik in jemljem tablete Lioresal 25 mg. Zadnja leta pa se mi pojavlja suh kašelj in imam veliko sline, ki me sili da izpljunem. Pred leti sem jemal Sirdalud, vendar sem po njem čisto brez moči in ga ne jemljem več. Od drugih zdravil jemljem samo še Naklofen 100 mg SR. Zanima me ali obstaja zamenjava za Lioresal?
Pozdravljeni!
Zelo rada bi vam odgovorila na način, ki bi vas odrešil težav. Vendar pa zdravljenje z zdravilom Lioresal ni tako enostavno, da bi bili problemi lahko rešeni na daljavo.
Napisali ste, da imate ob jemanju zdravila suh kašelj, ki pa med neželenimi učinki sicer ni naveden. Zato vam svetujem, da se pogovorite s svojim osebnim zdravnikom, ki pozna vaše stanje in odmerke, ki jih jemljete. Velikokrat so težave povezane z odmerkom zdravila, ki pa ga sami nikar ne spreminjajte. Zdravnik bo ocenil, če je to potrebno.
Poleg tega ste napisali, da jemljete proti bolečinam zdravilo Naklofen. To zdravilo sodi med nesteroidne antirevmatike, ki se predpisujejo pri revmatičnih oboljenjih. Zato je še toliko bolj pomembno, da se posvetujete z zdravnikom o tipu bolečine in naj on določi primerno zdravilo.
Žal mi je, vendar vam ne morem drugače svetovati.
Lepo vas pozdravljam!
Nada Irgolič, mag. farm., spec.
Forum je zaprt za komentiranje.