linola urea
Najprej lepo pozdravljeni!
upam, da mi boste pomagali iz zagate. prejšnji teden sem bila s sinom (3 leta) pri dermatologu. od rojstva naprej ima hrapavo, suho kožo, včasih se naredijo pikice in ker ga to srbi, se popraska, zato ima včasih tudi krastice. pod spodnjo ustnico, na bradi, pa ima že pribl. 3 mesece rano. včasih se posuši v krasto, ampak se nikoli čisto ne zaceli. naredili smo test na gljivice-neg. mazali smo z advantanom, lamisilom, elidelom, navadnim hladilnim mazilom, bepantenom. ne naenkrat, seveda.
ker se mu zadeva vztrajno vleče, sva šla k dermatologu, ki nama je predpisal sirup (zyrtec) in mazili elidel in linola urea. rekel je, da naj bo eno za telo, drugo pa za brado, ampak sem pozabila za kam je katero. na izvid pa tega ni napisal. torej: katero mazilo naj uporabim na bradi, glede na to, da ima na bradi bolj hudo obliko? v lekarni mi niso znali svetovati. kremo linola urea imava zdaj prvič.
imate morda še kak drug nasvet, kako bi zadevo omilili? naj povem še, da je imel od 6. meseca do 1. leta isto težavo. brada se ni in ni hotela pozdraviti. včasih mu je tekla tudi kri. takrat smo malo krivili tudi dudo, ki pa je zdaj nima več. no, potem se je brada zacelila in smo imeli eno leto mir. kožo pa ima vedno suho in pikčasto, včasih bolj, včasih manj. ima tudi sum na astmo, ki pa še ni potrjena (ponavljajoče dihalne težave zlasti v hladnejši polovici leta).
Hvala za odgovor!
Pozdrav!
Predvidevam, da je Elidel za močnejše vnete predele- brada, Linola pa je namenjena vzdrževanju, namastitivi kože.
Ob poslabšanjih se dodaja še npr.Zyrtec sirup.
LP